fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Γιάννης Τσιμιτσέλης ... το πρόσωπο των ημερών!!!

4 Ιανουαρίου 2006 | 05:30 μ.μ.

Συνέντευξη στην Μαρίνα Πελτέκη

Νέος, ωραίος, ταλαντούχος και πολύ συνειδητοποιημένος παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του. Προσπαθεί να δώσει ότι καλύτερο μπορεί και τα καταφέρνει περίφημα. Πρωταγωνιστεί στην ταινία που είναι σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στη Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο του Νίκου Περάκη, αλλά και στη πετυχημένη τηλεοπτική σειρά Κρυφά Μονοπάτια του Μανούσου Μανουσάκη. Ακόμη στο θέατρο εμφανίζεται στη Μύγα του Τσε, μια τρελή κωμωδία που σπάει τα ταμεία.

Είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Και σίγουρα δεν είναι και λίγο να είσαι εικοσιτεσσάρων χρόνων και να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Ο ίδιος πάντως δεν θέλει να καβαλήσει το καλάμι. Όπως τονίζει δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές του, ενώ θυσιάζει την ανεμελιά της ηλικίας του για τη τέχνη που υπηρετεί. Στην ερωτική του ζωή επιλέγει τις σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις. Εξάλλου που να προλάβεις να έχεις περιπέτειες με τόσες επαγγελματικές υποχρεώσεις, μου εξομολογείτε.

Η εισπρακτική επιτυχία της ταινίας «Λούφα και Παραλλαγή» που πρωταγωνιστείς είναι πολύ μεγάλη. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα της προβολής της έφτασε τα 250.000 εισιτήρια. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία?

Η επιλογή του κάστ, το σενάριο κυρίως η σκηνοθεσία αλλά και η προώθηση από την εταιρία που ήταν πολύ μεγάλη. Όλα αυτά πιστεύω ότι συντέλεσαν και οδήγησαν σ΄ αυτή την επιτυχία.

Η χημεία με τη συμπρωταγωνίστρια σου το γνωστό μοντέλο Βίκυ Καγιά πως ήταν, υπήρξε καλή συνεργασία;

Η Βίκυ ήταν πιο επαγγελματίας από όλους μας. Ξυπνούσε το πρωί για το γύρισμα, ρουφούσε σα σφουγγάρι ότι άκουγε , αφομοίωνε όλες τις πληροφορίες, ενώ ακολουθούσε κατά γράμμα τις οδηγίες που την δίνονταν. Συνεργαστήκαμε πολύ καλά σε όλη την διάρκεια των γυρισμάτων.

Στη τηλεοπτική σειρά «Κρυφά Μονοπάτια» που πρωταγωνιστείς ερωτεύεσαι την αρραβωνιαστικιά του ξαδέλφου σου. Πως είναι αυτό το συναίσθημα, σου έχει συμβεί στη ζωή σου, να ερωτευτείς τη κοπέλα του φίλου σου?

Όχι δεν μου έχει συμβεί. Πιστεύω όμως πως όταν μπαίνεις ο έρωτας στη μέση παύεις να σκέφτεσαι λογικά.. Είναι σίγουρα ένα βασανιστικό συναίσθημα γιατί νιώθεις παράλληλα και όλες αυτές τις ενοχές που το βαραίνουν.

Στο ρόλο πως αντιμετωπίζει την κατάσταση ο ήρωας;

Είναι θολωμένος ο ήρωας και δεν πολυσκέφτεται. Έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του όλα αυτά που συμβαίνουν αλλά γουστάρει τόσο πολύ την κοπέλα που δεν τον νοιάζει.

Το θέατρο, ο κινηματογράφος ή η τηλεόραση βρίσκεται πρώτο στις επιλογές σου;

Μου αρέσει περισσότερο ο κινηματογράφος, με ιντριγκάρει πραγματικά. Βέβαια έχει άλλη διαδικασία, μπορείς να γυρίσεις πολλές φορές μια σκηνή, έχεις το χρόνο να τη δουλέψεις. Αλλά μου αρέσει αυτό που γίνεται.

Στο θέατρο φέτος παίζεις στη κωμωδία «Η μύγα του Τσε». Μια παράσταση που παίζεις έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό. Πες μου για το ρόλο σου.

Εγώ υποδύομαι έναν πολιτικό μηχανικό που ως στόχο του έχει να μείνει μόνος του σ΄ ένα σπίτι για να ερωτοτροπήσει με μια κοπέλα που την έχει γνωρίσει τηλεφωνικά . Μόνο που όλοι θέλουν να μείνουν μόνοι τους σ΄ αυτό το σπίτι αλλά αυτό δημιουργεί διάφορες καταστάσεις γέλιου. Έτσι λοιπόν γίνεται ένας χαμός, το σπίτι έχει έξι πόρτες, οι οποίες ανοιγοκλείνουν συνεχώς, ενώ μπαινοβγαίνουν πολλά άτομα , γίνονται διάφορες παρεξηγήσεις και στο τέλος βγαίνει έντονα το κωμικό στοιχείο και η φάρσα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεσαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας, πρωταγωνιστείς σε μια επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, στην εμπορικότερη ελληνική ταινία της χρονιάς, αλλά και σε μια θεατρική παράσταση που σπάει ταμεία. Πως αντιμετωπίζεις όλον αυτό τον φόρτο εργασίας αλλά και τη προβολή ? Αισθάνεσαι ότι έχεις χάσει την ανεμελιά των νέων της ηλικίας σου;

Αυτή την ανεμελιά την έζησα μέχρι τα 19 μου. Τώρα τη ζω μέσα από τη δουλειά.

Σίγουρα κάποια πράγματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και σίγουρα θα ήθελα να είχα κάποιες μέρες ελεύθερες, όπως και τα βράδια μου ή να πάω ένα Σαββατοκύριακο κάπου, αλλά πρέπει να κάνεις και κάποιες θυσίες, δεν μπορείς να τα έχεις όλα σ΄ αυτή τη ζωή. Εμένα μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα, να δοκιμάζω τις αντοχές μου . Προσπαθώ να στήσω μια καριέρα, να κάνω σωστές επιλογές, προσπαθώ να είμαι πολύ καλός στη δουλειά μου. Από εκεί και πέρα βάζω τη σωματική και πνευματική μου κούραση σε δεύτερη μοίρα καθώς οι αντοχές μου με κρατάνε ζωντανό.

Πάντως ακούγεσαι πολύ συνειδητοποιημένος για την ηλικία σου.

Προσπαθώ αν και είναι κάτι πολύ δύσκολο και να είσαι συνειδητοποιημένος και να μη καβαλήσεις το καλάμι. Εγώ πάντως προσπαθώ, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω αλλά μέχρι τελικής πτώσης προσπαθώ.

Έχει μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο κοινό. Θέλω να μου πεις αν αισθάνεσαι πραγματικά σεξ symbol;

Δεν μπορώ να σου πω ναι. Εξάλλου στην Ελλάδα ισχύει το γνωστό είσαι ότι δηλώσεις.

Παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας σου είχες και έχεις μακροχρόνιες σχέσεις. Είσαι υπέρ των σταθερών σχέσεων;

Με τους ρυθμούς που ζω και δουλεύω ή δεν θα έχεις καθόλου σχέση ή θα έχεις μόνιμη σχέση. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για εφήμερες σχέσεις.

Τι σου αρέσει στη δουλειά του ηθοποιού;

Μου αρέσει να αλλάζω χαρακτήρες, να κάνω πράγματα που δεν θα τα έκανα να πω κουβέντες που δεν θα τις έλεγα ποτέ. Με γοητεύει όλη η διαδικασία της πρόβας αλλά και της παράστασης, αγαπώ την επαφή με το κοινό.

Με τρεις λέξεις πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου;

Εγωιστή, εν μέρει νάρκισσο και υπεραισιόδοξο.

Return to category
 
Τελευταία άρθρα