fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Νικήτας Κακλαμάνης "Σεβαστείτε την πόλη σας"

10 Οκτωβρίου 2006 | 07:18 μ.μ.

... στη ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ


Λίγες ημέρες πριν ανοίξει η κάλπη ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας , Νκήτας Κακλαμάνης ανοίγει τα χαρτιά του και μας υπόσχεται μια ανθρώπινη πόλη, αν εκλεγεί.

Μας καλεί από την άλλη πλευρά να φερθούμε και μεις ανθρώπινα στην πόλη που ζούμε. Η συνέντευξη που μας παραχώρησε έχει ως εξής:

Τι σας ώθησε, να θέσετε υποψηφιότητα στο Δήμο Αθηναίων;
Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, η Αθήνα ήταν πάντα το μεράκι μου. Πάντοτε την αγαπούσα και υπήρχε μέσα μου η επιθυμία να την υπηρετήσω, με κάποιον τρόπο. Επίσης, πάντα θεωρούσα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση προσφέρει πολλές ευκαιρίες σε όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται, να παράγει ουσιαστικό έργο με άμεσο και χειροπιαστό αποτέλεσμα. Γι αυτό, όταν μου έγινε η πρόταση να είμαι υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων δεν δίστασα καθόλου, αφού έτσι θα είχα την ευκαιρία να προσφέρω στην πόλη που ζω και αγαπώ.

Κύριε Κακλαμάνη, γιατί θα πρέπει οι Αθηναίοι να επιλέξουν εσάς και όχι τον κ. Σκανδαλίδη;
Οι Αθηναίοι πρέπει να επιλέξουν εκείνον που θέλει, και το σπουδαιότερο , μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά την πόλη μας, δίνοντας ουσιαστικές και οριστικές λύσεις. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να πω «Ψηφίστε Κακλαμάνη γιατί θα ασχοληθεί ουσιαστικά με το τάδε ή το δείνα πρόβλημα» ή «επιλέξτε Κακλαμάνη γιατί έχει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο για την Αθήνα».

Πιστεύω ότι οι πολίτες του τόπου αυτού δεν επηρεάζονται από επικοινωνιακές φωνές και συνθήματα. Έχουν και άποψη και γνώση και κρίση για να διακρίνουν ποιος είναι ο καταλληλότερος για την δύσκολη αυτή δουλειά. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση τους και είμαι αισιόδοξος ότι θα επιλέξουν αυτόν που είναι πραγματικά ο καλύτερος για την Αθήνα.

Ο Ν. Κακλαμάνης με τον Γ. Αλογοσκούφη

Αν θα θέλατε από κάθε Αθηναίο να ζητήσετε να κάνει κάτι για την πόλη του ποιο θα ήταν αυτό;
Θα ζητούσα να της φερθούν καλύτερα, να της δείξουν λίγο μεγαλύτερο σεβασμό : Για παράδειγμα να μην πετάξουν τα αποτσίγαρά τους από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Να βάλουν δυο γλάστρες με λουλούδια στα μπαλκόνια τους. Να μην κορνάρουν σε κάθε ευκαιρία. Να αφήνουν το αυτοκίνητό τους για να περπατήσουν δυο τετράγωνα παραπάνω.

Δεν θα ήθελα να ζητήσω σπουδαία πράγματα. Μικρές και προσεκτικές κινήσεις από τον καθένα, απλά πράγματα μεν, που όμως θα κάνουν την Αθήνα καθαρότερη. Ομορφότερη. Και πιο ήσυχη.

Και αυτό είναι ένα πολύ άμεσο αποτέλεσμα με συνέπειες για την ποιότητα ζωής όλων μας !

Η ποιότητα ζωής των Αθηναίων είναι ζητούμενο για όλους τους υποψηφίους κυρίως όμως για τους δημότες αυτής της πόλης . Πείτε μας πέντε σημαντικές αλλαγές που θα κάνετε, αν εκλεγείτε, προς αυτή την κατεύθυνση.

Εμείς αντιμετωπίζουμε την ποιότητα της ζωής στην Αθήνα σαν ένα πολύπλευρο αλλά ενιαίο θέμα που επηρεάζεται από πολλές και διαφορετικές παραμέτρους που συνθέτουν την καθημερινή λειτουργία της πόλης. Οι πέντε σημαντικές αφορούν:
1. Βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος (Στοχεύουμε στην αύξηση των ελεύθερων χώρων και του πρασίνου, στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ηχορύπανσης, στην καθαριότητα και στην αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας και των γειτονιών της κλπ.).
2. Μείωση των καθημερινών προβλημάτων στην Αθήνα ( Επιδίωξή μας η δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, η αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης με την επίλυση του προβλήματος των ελλιπών θέσεων στάθμευσης, η άμεση ανταπόκριση του δήμου στα προβλήματα που εντοπίζονται, η μείωση των εμποδίων που δεν επιτρέπουν να περπατάμε στα πεζοδρόμια κλπ.)

Ο Ν. Κακλαμάνης με τον Μ. Έβερτ

Τομή στο πρόγραμμά μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αποτελεί η σύσταση του Οργανισμού Αντιμετώπισης Καθημερινών Προβλημάτων (ΟΑΚΠ), που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση,την ευθύνη της διοίκησης του οποίου, θα έχει ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας.

Σκοπεύουμε να αναδιοργανώσουμε και να εξορθολογίσουμε ολόκληρο το σύστημα διακυβέρνησης του δήμου έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματικότερος και να ανταποκρίνεται καλύτερα και πιο άμεσα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολιτών, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό τις καθυστερήσεις και την γραφειοκρατία που συναντούν οι αθηναίοι σε κάθε συναλλαγή τους με τον δήμο. Δημιουργούμε τον Οργανισμό Καθημερινής Αντιμετώπισης Προβλημάτων (ΟΑΚΠ) και θεσπίζουμε τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας

Ο Ν. Κακλαμάνης με τον Γ. Σουφλιά

3. Οικονομική ανάπτυξη για τον πολίτη της Αθήνας (Φροντίδα μας η ανάδειξη του πολιτισμού της Αθήνας σε κινητήριο δύναμη για την οικονομική της ανάπτυξη, η ενίσχυση του συνεδριακού και του εκπαιδευτικού τουρισμού, η ανάπτυξη καλών πρακτικών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η κεφαλαιοποίηση της εμπειρίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 κλπ.).
4. Φροντίδα όλων των πολιτών της Αθήνας (πρωταρχικός στόχος μας η δημιουργία δικτύου υπηρεσιών υγείας για τον πολίτη, η προστασία των νέων από τα ναρκωτικά, η βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους ηλικιωμένους, η φροντίδα για τους μετανάστες, η μέριμνα για τα παιδιά, τις νέες μητέρες, τα άτομα με αναπηρίες, όσους έχουν ανάγκη στέγασης και σίτισης και τα κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα κλπ.)
Επένδυση στους νέους και σε κάθε έννοια της λέξης παιδεία (μέτρα και δράσεις που στοχεύουν στην επένδυση πάνω στη γνώση και στην ανάδειξη της αθλητικής δραστηριότητας και του πολιτισμού) .

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το εκλογικό αποτέλεσμα της 15ης Οκτωβρίου;
Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Αθήνας διαθέτουν και κριτήριο και πολιτική ωριμότητα και θα επιλέξουν με σύνεση τον υποψήφιο που είναι ο καταλληλότερος για να κάνει την Αθήνα καλύτερη για όλους. Να κάνει την Αθήνα, αιώνια πολιτιστική πρωτεύουσα.

Return to category
 
Τελευταία άρθρα