fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Απόστολος Γκλέτσος: "Είμαι εντελώς κλειστός σε έναν έρωτα.

7 Δεκεμβρίου 2006 | 11:22 π.μ.

Το έζησα μια φορά και δεν θέλω να το ξαναζήσω…"

στη Μαρίνα Πελτέκη

 

Τον Απόστολο Γκλέτσο δεν τον είχα δει στη σκηνή του θεάτρου. Μου έκανε εντύπωση η σιγουριά που εξέπεμπε και η γοητεία που ασκούσε με τελείως ανεπιτήδευτο τρόπο. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μου το επιβεβαίωσε αυτό, γιατί μου έδειξε πόσο αληθινός είναι σε ότι λεει και  σε ότι κάνει και πόσο διαφορετική είναι η εικόνα που δίνει .
Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι περισσότερο από ότι φαίνεται ιδεαλιστής, τρυφερός, μελαγχολικός αλλά και λίγο θυμωμένος, με πολλές  κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες και ανησυχίες, με καλλιτεχνική άποψη και γνώση. 

Σ΄ αυτήν την άνευ όρων εξομολόγηση ο Απόστολος Γκλέτσος  τα λέει όλα με το χέρι στη καρδιά. «Έχω μια άποψη για δικαιότερη κατανομή του πλούτου και ένα  δικαιότερο κόσμο» μου λεει όταν τον ρωτώ για τη ενασχόληση του με τα κοινά. Ωστόσο μου ξεκαθαρίζει ότι η ενασχόληση του με την πολιτική θα λάβει τέλος και είναι μια απόφαση οριστική και αμετάκλητη. «Ήμουν είμαι και θα είμαι αριστερός αλλά από το σπίτι μου» τονίζει για πρώτη φορά δημόσια.  Και συνεχίζει «Είμαι ένας δυστυχής άνθρωπος. Με απασχολούν τα προβλήματα των άλλων και  ότι συμβαίνει δίπλα μου. Έχω τύψεις και δεν μπορώ να χαρώ ότι καλό  έρχεται στη ζωή μου» μου λεει και μου καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή του πολύτιμο και ταυτόχρονα άγνωστο στους πολλούς.

Αλλά εκεί που πραγματικά με εκπλήσσει είναι όταν λεει ότι δεν επιτρέπει στον εαυτό του να ερωτευτεί. «Δεν θέλω να το ξαναζήσω. Δεν το έχω ανάγκη» μου εξομολογείται όταν μου εξηγεί  ότι οι ερωτικές σχέσεις που έχει, δεν έχουν πια συναισθηματικό χαρακτήρα…

Σας είδα στη παράσταση του ΚΘΒΕ «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»  του Σέξπηρ και μου έκανε εντύπωση η άνεση και η σιγουριά  που είχατε πάνω στη σκηνή.
H σκηνή είναι ο φυσικός μου χώρος, o χώρος που μου αρέσει να βρίσκομαι. Το θέατρο το αγάπησα σιγά - σιγά. Στην αρχή ξεκίνησα με πολλή κριτική διάθεση που με εγκλώβιζε σε πράγματα. Σιγά - σιγά όταν αυτό φεύγει αρχίζει η σκηνή να γίνεται ο φυσικός σου χώρος, εκεί όπου ανθίζεις, περνάς καλά,  ξεχνάς τα προβλήματα σου και μέσα από κάθε ρόλο φιλοσοφείς κιόλας.

Η υποκριτική την αγαπάτε πολύ? Tι σας δίνει και τι σας παίρνει?
Μου δίνει πάρα πολλά πράγματα. Μου δίνει ψυχοθεραπεία, αποδοχή και αγάπη από τον κόσμο που τη χρειάζεσαι γιατί αυτή η αγάπη είναι σαν να  ποτίζεσαι με ένα δηλητήριο που το έχεις ανάγκη πάντα. Δεν μου παίρνει τίποτα, μόνο μου δίνει, είναι μια πηγή που αντλώ δύναμη ζωής.

Φωτογραφίες από την παράσταση του ΚΘΒΕ

"Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" του Σέξπηρ

 

 

Τα πράγματα ήρθαν εύκολα για τη εξέλιξη σας ή απαιτήθηκαν θυσίες?
Δεν έγινε καμία θυσία, όλα έγιναν πολλή εύκολα και απλά. Σαν να είχα γράψει στο χαρτί πως ήθελα να γίνουν και γινόντουσαν. Είμαι τυχερός, μου ήρθαν όλα κατ΄ ευχή. Και αναγνώριση και λεφτά και ρόλοι.

Υπήρξαν άνθρωποι που σας βοήθησαν?
Βεβαίως και με βοήθησαν κυρίως όμως δύο άνθρωποι. Ο Σταμάτης Φασουλής και Μανούσος Μανουσάκης. Αυτοί οι δύο άνθρωποι μου έμαθαν πράγματα, με εμπιστεύτηκαν και με έβγαλαν στη δουλειά. Το κυριότερο είναι ότι  μου αφιέρωσαν χρόνο για να μου μάθουν πράγματα.

Η πολιτική και η ενασχόληση με τα κοινά γιατί σας ενδιαφέρει. Ποιο είναι το κίνητρο που έχετε για να ασχοληθείτε?
Το κίνητρο είναι ένα πολύ ρομαντικό κίνητρο, να κάνω τον κόσμο καλύτερο. Ασχολήθηκα μια φορά με τα κοινά και τώρα που κατέβηκα στον Πειραιά που φάνηκε ότι δεν έπεισα για τις προθέσεις μου ούτε για τις ικανότητες μου και δεν εξελέγην.
Μετά από αυτό έχω αποφασίσει ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι αριστερός, αλλά από το σπίτι μου. Εγώ έχω μια άποψη για κοινωνική δικαιοσύνη και δικαιότερη κατανομή του πλούτου και αυτό θα το εκφράζω μέσα από την κάλπη.
Αλλά τέλος με τη πολιτική. Είναι μια απόφαση οριστική και αμετάκλητη, όχι για τους προφανείς εγωιστικούς λόγους εξαιτίας της μη εκλογής, αλλά για άλλους πιο φιλοσοφικούς.

Ποιες άλλες κοινωνικές ανησυχίες έχετε? Υπάρχει κάτι που σας απασχολεί περισσότερο?
Πάντα με απασχολούν τα προβλήματα των άλλων. Όλα με απασχολούν και γι΄ αυτό δεν μπορώ να χαρώ  τίποτα, όταν ξέρω δίπλα μου τι συμβαίνει. Ουσιαστικά είμαι ένας δυστυχής άνθρωπος παρόλο που μου πάνε καλά τα περισσότερα πράγματα.

Την οποιαδήποτε επιτυχία είτε επαγγελματική είτε προσωπική, έναν έρωτα ακόμα και όταν αγκαλιάζω το παιδί μου δεν το ευχαριστιέμαι. Ακόμη και όταν τρωω ένα καλό φαγητό έχω τύψεις. Όλα αυτά με κάνουν ένα δυστυχή άνθρωπο και δεν ευχαριστιέμαι αυτά που μου δίνει ο θεός.


Πάντως δεν μπορεί κάτι θα σας κάνει  χαρούμενο.
Πρώτα από όλα το παιδί μου, θέλω να είναι καλά το παιδί μου μετά η δουλειά μου και μετά οι σχέσεις οι ερωτικές.
Όταν λέω ερωτικές δεν εννοώ συναισθηματικού χαρακτήρα, τα έχω ξεπεράσει όλα αυτά. Δεν έχω συναισθηματικές σχέσεις μόνο σεξουαλικές σχέσεις. Εχω κάποιες φίλες με τις οποίες ενίοτε βρισκόμαστε και τρυφερά. Είναι εντελώς ελεύθερες σχέσεις χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις.

 

Δεν θέλετε να ερωτευτείτε ?
Είμαι εντελώς κλειστός σε έναν έρωτα, δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου. Είμαι πολύ καλά έτσι,  θέλω όλη μου η ενέργεια να είναι στη κόρη μου και στη δουλειά μου. Ερωτεύτηκα μια φορά στη ζωή μου γύρω στα 30, απέκτησα μια κόρη, τέλειωσε, δεν θέλω να το ξαναζήσω, δεν το έχω ανάγκη.


Έχετε μετανιώσει για κάτι που κάνατε ?
Δεν έχω μετανιώσει, παρά μόνο για κάποιες πράξεις, ενέργειες εκνευρισμούς που οδήγησαν στα άκρα,  κάποιους θυμούς που ήταν παραπάνω από όσο έπρεπε. Δεν έχω κάνει κάτι πολύ σοβαρό και άσχημο για να μετανιώσω.
Απλά μεγαλώνοντας έμαθα να μη θυμώνω. Από τα 20 έως τα 30 δεν ήμουν ευτυχισμένος, ήμουν ένας θυμωμένος ανόητος. Δεν θα άλλαζα με τίποτα να ξαναγίνω 30.

Ποιος είναι ο Απόστολος Γκλέτσος ?
Είναι ο καθρέπτης του άλλου αλλά με μεγάλες αντοχές, αρκεί ο άλλος να μη το παρατραβάει.

 

 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Απόστολος Γκλέτσος: "Είμαι εντελώς κλειστός σε έναν έρωτα.


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα