fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Τον θέλω μεγαλύτερο

3 Σεπτεμβρίου 2007 | 08:37 π.μ.

Για ν’ αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, οι άνδρες πρέπει να βρουν μια σύζυγο έξι χρόνια νεώτερη και οι γυναίκες ένα σύντροφο μεγαλύτερο κατά τέσσερα χρόνια, ανακοίνωσαν την Τετάρτη Αυστριακοί ερευνητές.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής της Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, Martin Fieder,  προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την εξέλιξη για να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες προτιμούν συχνά νεώτερες γυναίκες και τι είναι ακριβώς αυτό που εξηγεί την επιθυμία των γυναικών για τους μεγαλύτερης ηλικίας άντρες.

Dr.Martin Fieder

Αν και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνδρες επιλέγουν νεώτερες γυναίκες για να υποστηρίξουν την αναπαραγωγική ικανότητά τους και ότι οι γυναίκες επιλέγουν μεγαλύτερους συντρόφους για την ασφάλεια που τους εξασφαλίζουν, η μελέτη αυτή, είναι η πρώτη που ποσοτικοποιεί τη διαφορά ηλικίας που οδηγεί σε περισσότερους απογόνους.
Οι ερευνητές θέλησαν να βρουν τις ευεργετικότερες ηλικίες και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, που δίνουν περισσότερους απογόνους. Εξέτασαν έτσι τα στοιχεία γι’ αυτό το αποτέλεσμα και οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα για τις διαφορετικές ηλικίες για τον κάθε ένα.

Όπως δημοσιεύουν στην παρουσίασή της έρευνάς τους στο “Royal Society's Biology Letters”  την Τετάρτη, οι ερευνητές είπαν ότι συνέλεξαν στοιχεία από τα Σουηδικά Εθνικά Ληξιαρχεία, καταγράφοντας τον αριθμό των γεννήσεων και την ηλικία των γονέων τα τελευταία 55 χρόνια.  

 Εξέτασαν τους άνδρες και τις γυναίκες που δεν άλλαξαν τους συντρόφους τους μεταξύ της γέννησης του πρώτου και τελευταίου παιδιού τους και βρήκαν τις διαφορές ηλικίας μεταξύ των ζευγαριών που παρήγαγαν τους περισσότερους απογόνους. Και για τους άνδρες και για τις γυναίκες, που είχαν έναν σύντροφο που η ηλικία του πλησίαζε σ’ αυτές τις αποκλίσεις οδηγούσε σε έναν μέσο όρο 2.2 + παιδιών, έναντι 2.1 παιδιών όταν είχαν επιλέξει συντρόφους της ίδιας ηλικίας.

 

Τα συμπεράσματα είναι το αποτέλεσμα μιας στατιστικής ανάλυσης και δεν σημαίνουν ότι κάθε άνδρας πρέπει να βρει μια γυναίκα έξι χρόνια νεώτερη και ότι κάθε γυναίκα οφείλει να βρει έναν άνδρα μεγαλύτερό της κατά τέσσερα χρόνια. «Ήταν μια πολύ συστηματική έρευνα» δηλώνει ο Fieder «και δεν πιστεύουμε ότι είναι τυχαίο».
Η μελέτη των ζευγαριών ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εποχής που τεκνοποιούν επίσης έδειξε ότι και οι άνδρες και οι γυναίκες που άλλαξαν συντρόφους, επέλεξαν συνήθως ένα πρόσωπο νεώτερο από αυτό που είχαν πριν για επόμενο σύζυγο συμπληρώνει ο Fieder. Το συμπέρασμα αυτό - σχετικά με τους άνδρες – αναμενόταν, αλλά το ότι οι γυναίκες που αποφασίζουν να αλλάξουν σύντροφο επίσης προσανατολίζονται σ’ έναν νεώτερο άντρα, εκπλήσσει.
Και ο Fieder καταλήγοντας συμπεραίνει ότι επειδή οι γυναίκες είναι ηλικιωμένες κατά την αναζήτηση ενός δεύτερου συντρόφου, ψάχνουν έναν νεώτερο, πιο παραγωγικό άνδρα. Αυτό είναι αλήθεια ότι ισχύει και για τους άνδρες και για τις γυναίκες: οι άνδρες προσανατολίζονται στην επιλογή μιας νεώτερης γυναίκας και οι γυναίκες επιλέγουν ένα νέο ταίρι, που είναι νεότερο από τον προηγούμενο.
 
 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Τον θέλω μεγαλύτερο


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η "Ανώνυμη" / 4 Μαΐου 2008 στις 12:10 π.μ.

Δηλαδή αν ο άλλος είναι 20 χρόνια μεγαλύτερος και φαίνεται τεκνό...μας χαλάει???

Έγραψε ο/η "Ανώνυμη" / 4 Μαΐου 2008 στις 12:11 π.μ.

Δηλαδή αν ο άλλος είναι 20 χρόνια μεγαλύτερος και φαίνεται τεκνό...μας χαλάει???

Έγραψε ο/η jenny / 5 Μαΐου 2008 στις 6:51 π.μ.

Den mas halai na ine mikroteros ke omorfoteros.Avto pu tha eprepe na mas anisyhisis ine an pragmati mas agapai i aplos ine ena nazi tis niotis ke tis anorimotitas.Meta apo 10 hronia sygura tha mas foresi ...ta kerata tis zois mas

Έγραψε ο/η "Ανώνυμη" / 5 Μαΐου 2008 στις 2:48 μ.μ.

Δηλαδή αν είναι 20 χρόνια μεγαλυτερος και φαίνεται τεκνό, σε χαλάει! Κι άμα σου τύχει να τον ερωτευτείς κάργα? Ξέρω 38άρη ηθοποιό που φαίνεται 28 και είναι αι γαμώ τους γκόμενους, να κόβεις φλέβα! Παράδειγμα...

 
Τελευταία άρθρα