fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Το ραντεβού

24 Σεπτεμβρίου 2007 | 08:15 π.μ.

Θα θέλατε να καλλιεργήσετε τη σχέση σας και την επαφή σας με τα παιδιά σας που βρίσκονται στην ηλικία της εφηβείας ;
Τότε προσπαθήστε να τρωτε όλοι μαζί τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα.

Μια έρευνα απέδειξε, ότι αυτό βοηθάει να τους προφυλάξετε από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, κι από την άλλη οι έφηβοι φαίνεται να το απολαμβάνουν επίσης. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες που βρήκαν ότι οι έφηβοι που έτρωγαν μαζί με την οικογένειά τους πέντε ή περισσότερες φορές εβδομαδιαίως, είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσουν ναρκωτικά, να καπνίσουν, ή να πιουν οινοπνευματώδη ποτά, σε σχέση με τα παιδιά που έτρωγαν με τις οικογένειές τους δύο φορές ή λιγότερο την εβδομάδα.
Η έρευνα που βασίστηκε στις απαντήσεις 1.063 εφήβων και 550 γονέων και επεξεργάστηκε το QEV Analytics, εντόπισε ότι παρά την αντίθετη αίσθηση πολλών γονέων, οι περισσότεροι έφηβοι θέλησαν πραγματικά να φάνε μαζί με τις οικογένειές τους.

«Σε γενικές γραμμές, περίπου 84% των νέων, είπαν ότι θα προτιμούσαν να έχουν το γεύμα με τους γονείς τους,» δήλωσε η Planet Elizabeth, διευθύντρια προγράμματος της έρευνας, που ήταν επιφορτισμένη από το Εθνικό Κέντρο στον εθισμό και την κατάχρηση ουσιών (CASA) στο Columbia University της Νέας Υόρκης.

 

 «Οι γονείς λένε, ότι οι έφηβοι είναι δύσκολοι, κλειστοί στον εαυτό τους και δεν θέλουν να μιλήσουν. Αυτό όμως, δεν είναι η αίσθηση που παίρνουμε εμείς από τα παιδιά. Αντίθετα το προτιμούν ή το περιμένουν.» Η έρευνα έρχεται σε μια περίοδο που εντείνεται η προσπάθεια από μερικούς γονείς και οικογενειακές ομάδες για την επιστροφή των οικογενειακών γευμάτων που έχουν σημειώσει απότομη κάμψη από τη δεκαετία του '70.
Μια έκθεση της UNICEF που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το χρόνο παρουσίασε τις Ηνωμένες Πολιτείες στο κατώτατο σημείο των πλουσιότερων χωρών, με 65% οικογένειες που τρωνε όλοι μαζί αρκετές φορές εβδομαδιαίως και έχουν παιδιά 15 ετών. Στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρωσία, ήταν περισσότερα από 90 %.

 

Η τέταρτη έρευνα CASA, που ασχολήθηκε με την σημασία των οικογενειακών γευμάτων διαπίστωσε ότι 59% των παιδιών που ερευνήθηκαν μεταξύ 2 Απριλίου και 13 Μαΐου απάντησαν ότι παίρνουν το γεύμα τους με τις οικογένειές τους τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα. Παιδιά που τρωνε δύο ή λιγότερα γεύματα εβδομαδιαίως με την οικογένειά τους, ήταν 3 ½ φορές πιθανότερο να έχουν κάνει κακή χρήση κάποιου φαρμάκου χωρίς συνταγή, τρεις φορές πιθανότερο να έχουν χρησιμοποιήσει μαριχουάνα, και μιάμιση φορά πιθανότερο να έχουν πιει το οινοπνευματώδες ποτό. Τα παιδιά που έτρωγαν τακτικά με τις οικογένειές τους πήραν επίσης καλύτερους βαθμούς στο σχολείο τους, σε σχέση με τα άλλα παιδιά.

 


«Αυτές οι στατιστικές για τη σύνδεση μεταξύ της πιθανότητας για χρήση απαγορευμένων ουσιών και την συχνότητα των γευμάτων με εκπλήσσει» δήλωσε η κα Planet. «Αλλά για πρώτη φορά ρωτήσαμε για το πια είναι η πιο κατάλληλη στιγμή της ημέρας για να μιλήσουν σαν οικογένεια και η απάντηση που προέκυψε και αφορά την προτίμηση από σχεδόν τους μισούς  γονείς και το 47 % των παιδιών ήταν, ότι δεν υπάρχει τίποτα μαγικό στο δείπνο, απλά έρχεται στο τέλος της ημέρας όταν χαλαρώνει η ένταση της ημέρας και φαίνεται ότι είναι η καλύτερη στιγμή για τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν. Δεν είναι το ίδιο με την ώρα του πρωινού, που όλοι σκέπτονται ότι πρέπει να φύγουν».

icon Προσθήκη Σχόλιου

Το ραντεβού


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα