fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

«Ψάξτε,έχασε τη μύτη του »

2 Νοεμβρίου 2007 | 09:14 π.μ.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ»
 
www.aeroplio.gr

Ο υπουργικός Πάρεδρος Κοβαλιώφ ξύπνησε ένα πρωί και ανακάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της νυκτός, συνέβη ένα τρομακτικό γεγονός: η μύτη του...δραπέτευσε.

Ο κόσμος συγκλονίζεται, πέφτουνε κυβερνήσεις, ο ήλιος βγαίνει από την δύση και η θάλασσα ανέβηκε στον Όλυμπο. Ντύνεται και την κυνηγάει. Την κυνηγάει σε όλη την Πετρούπολη. Πηγαίνει στην Αστυνομία όπου οι αθεόφοβοι τον στέλνουν στην υπηρεσία άχρηστων χαμένων αντικειμένων, και από κει στο Υπουργείο της Μύτης για να ανακαλύψει ότι η μύτη του έχει θέση υψηλότατη στην κοινωνική και υπηρεσιακή ιεραρχία του Υπουργείου και όλης της Ρωσίας.
Φυσικά!!! Μια μύτη είναι πολύτιμη. Οι μυρωδιές και τα αρώματα δίνουν και παίρνουν στην Πετρούπολη. Η μύτη είναι περιζήτητη και... όμορφη. Ο Κοβαλιώφ την κυνηγάει και τελικά καταφέρνει να την περικυκλώσει και να την συλλάβει κάνοντας μια καταπληκτική τρίπλα όταν η μύτη του χορεύει περιπαθώς με την Βαρονέσα Καρολίνα στο χορό της Βαρόνης Αρκάντινα. Η Βαρονέσα είναι ερωτευμένη με τη μύτη του αλλά αυτή πλέον έχει κολλήσει στο πρόσωπο του Κοβαλιώφ. Η Βαρονέσα δεν μπορεί να την παντρευτεί και αντ΄αυτού παντρεύεται τον Κοβαλιώφ. Έτσι επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά το αξίωμα : «Κάθε κατεργάρης στη θέση του και οι μύτες επίσης».
Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ μακριά από τα τηλεοπτικά η τα Αμερικάνικα, ντισνεϊκά πρότυπα, μακριά επίσης από κλισέ και παρασυνηθισμένες ιστορίες που επιβάλλονται από μόδες του συρμού επιμένει σε κείμενα κλασσικά, μεγάλων συγγραφέων με σπουδαίο αισθητικό και παιδαγωγικό πλούτο. Σαν το παραμύθι του Νικολάι Γκόγκολ.

Η παράσταση είναι μια πολύχρωμη κωμική περιπέτεια. Οι ηθοποιοί θα χειρισθούν μάσκες, κούκλες και σκιές, μεγάλα και μικρά ομοιώματα καθώς και ...μπουκάλια. Ναι, καλά διαβάσατε Μπουκάλια. Τα πρόσωπα και οι ήρωες της ιστορίας είναι μπουκάλια. Ντυμένα, βαμμένα, στολισμένα μπουκάλια (μικρά, μεγάλα, χοντρά, λιγνά) που είναι από μόνα τους μια γκροτέσκο κοινωνία.

 

Κείμενο- Σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνικό- Κοστούμια ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Μουσική ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ
Κίνηση -Χορογραφία ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ
Προβολές -Πρωτότυπα videos ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ


Παίζουν:
Nίκος Κερασιώτης, Ρομίνα Κατσικιάν, Χρύσα Δρακοπούλου, Νίκος Κυριακίδης

Από 4 Νοεμβρίου 2007 .... Διάρκεια1.15’. Μέχρι 30/3/2008 ...
Παραστάσεις: Κυριακή 11 & 3.00 ...

Θέατρο Τόπος Αλλού, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη
Τηλέφωνα 2108656004, 2108679535

icon Προσθήκη Σχόλιου

«Ψάξτε,έχασε τη μύτη του »


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα