fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Message in a bottle (2)

19 Μαρτίου 2007 | 12:35 μ.μ.

 

 ...από τη " Lili 

H Άφιξη

Το ασανσέρ άνοιξε και μπροστά μου στεκόταν ο άνθρωπος που είδα στις φωτογραφίες. Δεν θα τον αναγνώριζα στον δρόμο.
Φουσκωμένος, ταλαιπωρημένος, τα μάτια του κουρασμένα από τα ξενύχτια  και τα ποτά, δεν θύμιζε σε τίποτα τον άντρα που είχα ερωτευτεί πριν 13 χρόνια.
Τον αγκάλιασα και τον ένιωσα να έρχεται σε αμηχανία.
Χαμογέλασα.

Είχε ακόμα εκείνο το μικρό τικ όταν συγκινούταν στην άκρη του χείλους, σαν να προσπαθούσε να μην το αφήσει να κρεμάσει προς τα κάτω.
Έγλυψε νευρικά το χείλος του και του πρότεινα να πάμε να φάμε και μετά να τον αφήσω να κοιμηθεί.

Τον κοίταζα τις επόμενες μέρες προσεκτικά, προσπαθούσα να βρω τον νεαρό, την λάμψη στα μάτια.
Στεναχωριόμουν με την κούραση που είχε στο μάτι, την κούραση στο σώμα.
Είχα παχύνει και γω από τότε που με ήξερε και χρειαζόταν μια αναπροσαρμογή στα νέα δεδομένα, αλλά το πρόσωπό μου είχε μείνει ίδιο.
Υπήρχε μια απίστευτη τρυφερότητα στις  κινήσεις, στο πείραγμα, μια αγάπη που ξεχείλιζε από τα μάτια του και με σκέπαζε ολόκληρη μια αγάπη που ήταν φανερή σε όλους όσους ήταν στον ίδιο χώρο με μας.

 

Θυμόταν κάθε λεπτομέρεια, ότι  είχε συμβεί πριν 13 χρόνια, τι φορούσα την πρώτη φορά που με είδε, την πρώτη φορά που κάναμε έρωτα, την τελευταία, και έμενα σκεφτική να ακούω έναν άντρα από τους πιο αρρενωπούς που είχα γνωρίσει ποτέ, να έχει ευαισθησίες απίστευτες και να μιλάει με άνεση για το πώς νιώθει χωρίς να χρειάζεται να του τα βγάλω με το τσιγκέλι, χωρίς δραματική έμφαση, χωρίς να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

 

Η συμβίωση ήταν άνετη, τις λίγες ώρες που καθόμουν στο ξενοδοχείο του. Βούρτσιζα τα μαλλιά μου ενώ λουζότανε  και ήταν τόσο φυσικό…το ‘χαμε κάνει άλλωστε τόσες φορές. Ακολουθούσαμε σε αυτόματο πιλότο συμπεριφορές που είχαμε κάνει άπειρες φορές τα 2 χρόνια που συζούσαμε. Να του ισιώσω τον γιακά, να μου τράβηξε μια κλωστή, να φέρω το γάλα να φέρει τις κούπες…Ένιωθα σαν να ήταν ο πρώην άντρας μου, ότι έτσι έπρεπε να είναι η σχέση με έναν πρώην σύζυγο. Ότι δεν ήταν ένας απλός παλιός γκόμενος/ εραστής…Του το είπα και συμφώνησε ότι ήμασταν πνευματικοί σύζυγοι-ίσως.
Υπήρχε δυνατό δέσιμο.
 Διάβαζα ένα βιβλίο και μας έπιανε τρελό γέλιο με τις ατάκες σε σημείο να μας χτυπάνε τον διπλανό τοίχο. Πίναμε τσάι και αναλύαμε το τι νιώθαμε, λύναμε όποιες παρεξηγήσεις του παρελθόντος, εκφράζαμε το πώς νιώσαμε όταν χωρίσαμε, πως νιώθαμε τα 11 χρόνια που ήμασταν απόντες ο ένας από την ζωή της άλλης.

 

Ένα βράδυ, ενώ βλέπαμε την ‘Αρσεναλ σε ένα  ιρλανδικό ποτοπωλείο, η μπαργούμαν τον ρωτησε αν είχε έρθει για δουλειές εκτός από το να με δει, και η απάντησή του, τόσο αβίαστη, χωρίς έμφαση για να την ακούσω, χωρίς κομπασμό, χωρίς αμηχανία :

«Όχι, ήρθα 100% για κείνη» και γύρισε να κοιτάξει τον αγώνα.
Εκεί με χτύπησε η πραγματικότητα.
Μετά από 15 χρόνια και, με σχέσεις όπου όλα είναι δύσκολα, όπου πρέπει να παλέψεις για να ακούσεις μια καλή κουβέντα, όπου το να θες μια σχέση είναι σχεδόν ντροπή πια, ένας άντρας μπήκε σε ένα αεροπλάνο, μόνο και μόνο για να με δει.
Τόσο απλά.
Συγκινημένη έβαφα τα χείλη μου στο καθρεφτάκι και τα σκούπισα σε ένα χαρτομάνδηλο. Το περίγραμμα ήταν τέλειο και του το έδειξα.
 Έριξε μια ματιά, γύρισε στο παιχνίδι του αλλά το χέρι του δίπλωνε το χαρτάκι και το έβαζε στην τσέπη του.

Έμεινα να τον κοιτάζω.
Η αγάπη με χαστούκισε καταπρόσωπο και ήταν τόσο πρωτόγνωρο το συναίσθημα που δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Με πήγε σπίτι και έπεσα για ύπνο, ξέροντας ότι απόψε το βράδυ τον είχα ξαναβρεί. Ήταν ο Kyri μου.
Το πρωί το τηλέφωνο χτύπησε:
«Μπορείς να έρθεις στο ξενοδοχείο; Δεν κοιμήθηκα όλη νύχτα.»
«Σε λίγο.»
Ήξερα τι ήθελε να μου πει, κάτι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ, το ένιωθα.
Κάτι σημαντικό, πέρα από την απίστευτα ρομαντική αύρα διαποτισμένη με νοσταλγία.

 

Όταν έφτασα στο ξενοδοχείο, ήταν ξαπλωμένος και άρχισε να τρίβει τα μάτια του και να μου λέει ανακατεμένες φράσεις, ήταν αναστατωμένος εσωτερικά:

 « Μετά από σένα είχα 5-6 σχέσεις και μπορώ να πω με ειλικρίνεια ότι καμία γυναίκα τελικά δεν με αγάπησε όσο εσύ, ούτε αγάπησα καμία όσο εσένα, μου έδωσες πιο πολύ στοργή σε μια εβδομάδα… ίσως να μην είχαμε χωρίσει τότε αν δεν είχαν ανακατευτεί τόσοι…τι χάσιμο χρόνων…»

Τον πήρα αγκαλιά ξαπλώνοντας δίπλα του.
Το σιντί έπαιζε το You and I του Stevie wonder. Κοίταζα τα μάτια του, είχαν ζωντανέψει. Είχε επανέλθει.
Δάκρυσα.

 

 

Οι ζωές μας δεν είχαν καλυτερέψει όσο καιρό ζούσαμε μακριά ο ένας από τον άλλον. Εκείνος είχε κάνει χρήματα, εγώ είχα κάνει ένα πανέμορφο παιδί. Σχεσικά όμως, δεν ήμασταν καλύτερα χώρια.
Σκέφτηκα όλα όσα θα είχα αποφύγει, όλα όσα έζησα και ανατρίχιασα στην σκέψη ότι θα μπορούσα να τα είχα αποφύγει αν...αν..


Άπλωσε το χέρι του και χάιδεψε το πρόσωπο μου.
Με κοίταζε και ξεχείλιζε από συναίσθημα.
Όχι πόθο.
Αγάπη όπως δεν την έχω ξαναδεί.
Φιληθήκαμε ενώ δάκρυα κυλούσανε στα μάγουλά μου.

Τα υπόλοιπα που βγήκανε από μέσα του τα θυμάμαι μπερδεμένα.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να σε ξανά αφήσω…
Δεν περίμενα να σε ξανά ερωτευτώ, αν και ήξερα μέσα μου ότι πάντα σ’ αγαπούσα.
 Οι φωτογραφίες μας ήταν πάντα στο τραπεζάκι του καφέ και τις κοίταζα όλα αυτά τα χρόνια κατά καιρούς.»

 

Τον άκουγα και ήμουν βουβή από συγκίνηση. Πόσες φορές δεν κοίταξα τις φωτογραφίες του και δεν ένιωθα έναν αμυδρό πόνο στο στομάχι, έναν αναστεναγμό που έβγαινε από μέσα μου…Ήξερα για τι πράγμα μιλούσε.


«Θα ξαναέρθω στην πρώτη ευκαιρία, αν το θες και συ, δεν ξέρω πως μπορεί να λειτουργήσει όλο αυτό, αλλά δεν μπορώ να το αφήσω. Είσαι το άλλο μου μισό, η αδελφή ψυχή μου, το ξέρω τώρα»


Δεν του απάντησα ότι δεν πιστεύω πια στις αδελφές ψυχές.
Αλλά ότι αν πίστευα ακόμα, σίγουρα θα ήταν αυτός η δική μου.
Τον έσφιξα και έκλεισα τα μάτια, αναλογιζόμενη την νέα πόρτα που άνοιγε μπροστά μου και κατά πόσο ήμουν διατεθειμένη να την περάσω…


(συνεχίζεται ...)

 

Message in a bottle (1)

Message in a bottle (3)

icon Προσθήκη Σχόλιου

Message in a bottle (2)


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα