fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ανθρώπινη επικοινωνία. Υπάρχει;

11 Ιουνίου 2007 | 09:00 π.μ.

...από την  Αριάδνη Γερασιμίδου

Πλήθος ανδρών και γυναικών βγαίνουν έξω με τη παρέα τους και το διασκεδάζουν. Ζευγάρια και σχέσεις 2 ημερών, άντε 2 μηνών το πολύ. Κοριτσάκια που όχι μόνο δεν έχουν ενηλικιωθεί ...αλλά είναι γεμάτα με εμπειρίες που θα ζήλευε 40άρα. Έχει αρρωστήσει κάτι στη γενιά μας ή μήπως εγώ έχω μείνει πολύ πίσω;

Με αφορμή τις φίλες και τους φίλους μου που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παραπονιούνται σε καθημερινή βάση ότι «δεν υπάρχουν άντρες πια» και «πάει, μας τελείωσαν τα καλά τα κορίτσια» αντίστοιχα, πάω να ανοίξω ένα θέμα τεραστίων διαστάσεων. Ξέρω πως αρκετοί θα διαφωνήσουν μαζί μου με όσα θα διαβάσουν, άλλοι θα συμφωνήσουν κοκ. Έτσι είναι αυτά σε τέτοια θέματα.

Τον τελευταίο καιρό μάλλον κάτι δε πάει καλά στις ανθρώπινες σχέσεις εκτός κι αν μόνο εγώ συναντώ αυτό το φαινόμενο αντί-επικοινωνίας στους ανθρώπους γύρω μου. Είμαι κάτι παραπάνω από δυσαρεστημένη με όσα και όσους συναντώ και πιστεύω πως το εν λόγω θέμα μας ενδιαφέρει όλους μας. Έχει χαθεί λέτε η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων ή πλέον έχει μπει για τα καλά η ανεξαρτησία στη ζωή μας; Γυναίκες ανεξάρτητες με τα δικά τους χρήματα, αυτοκίνητα, σπίτια και χωρίς να έχουν κανέναν ανάγκη. Δεν έχουν λέτε ή έτσι δείχνουν; Από την άλλη, άνδρες μόνοι όλων των ηλικιών που δεν αφήνουν μέρα να περάσει και αναζητούν όλο και περισσότερο να περνάνε καλά. Αυτό θέλουν λέτε;

 

Για να μην πω για κάποια μικρά κοριτσάκια που έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Απορώ ώρες – ώρες αν ευθύνονται εξ’ ολοκλήρου οι οικογένειες τους. Γιατί σίγουρα ευθύνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό. Μια βόλτα ένα Σαββατόβραδο σε ένα οποιοδήποτε Clubάκι θα σας πείσει. Τι να σας πείσει δηλαδή. Ήδη τα έχετε δει οι περισσότεροι. Αν λοιπόν καταφέρετε (βασικό!) να ξεχωρίσετε τις πιτσιρίκες (τα 16χρονα δηλαδή) από τις γυναίκες στο χώρο που βρίσκεστε (γιατί πλέον κομματάκι δύσκολο), παρατηρήστε τις. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την κατάλληλη λέξη που έχω στο μυαλό μου ως χαρακτηρισμό αλλά δε θα το κάνω για ευνόητους λόγους. Νομίζω  ότι έχουμε φτάσει σε αρκετά κρίσιμο σημείο όσον αφορά στις ανθρώπινες και στις σαρκικές απολαύσεις και κάποια πράγματα από άκρως ερεθιστικά έχουν γίνει πλήρως αηδιαστικά. Για κάποιους άντρες βέβαια είναι εν μέρει ευνοϊκή εποχή αφού δε χρειάζεται να κουραστούν και πολύ για να έχουν τη “ζωή” που θέλουν στο κρεβάτι τους και ας είναι αυτή μόλις 15 ετών.

 

Θυμάμαι που όταν ήμουν πιτσιρίκα έπρεπε να κάνω τάμα στους δικούς μου για να με αφήσουν να βγω αργά. “Έχεις χρόνια μπροστά σου γι’ αυτά” μου έλεγαν και χαμογελούσαν όταν εγώ κατσούφιαζα. Θυμάμαι, εκνευριζόμουν τόσο που με έπιαναν τα κλάματα και τρελαινόμουν. Σήμερα λοιπόν, τους ευχαριστώ ιδιαίτερα και έχω να πω πως πολύ καλά έκαναν που δε με άφησαν να “δω” το κόσμο της νύχτας τότε. Εξάλλου τον κόσμο αυτό τον τρώω σήμερα με το κουτάλι, με τη μόνη διαφορά πως ξέρω να αντιμετωπίζω σίγουρα καλύτερα όλες τις καταστάσεις. Ξαναγυρνάω στα teens γιατί πιστεύω πως είναι πονεμένη ιστορία και με χαλάει ιδιαίτερα αυτό το θέαμα στα μάτια μου. Δεν έχει τύχει να έχω συναναστραφεί με κάποιο τέτοιο κοριτσάκι και να συζητήσω μαζί του, αλλά θα ήθελα να το ρωτήσω με περιέργεια πως αισθάνεται για τον εαυτό του και πως νιώθει για τις πράξεις του αν και ...νομίζω πως δεν καταλαβαίνει καν τι κάνει.

Απλά πιθανότατα αν συνεχίσει έτσι μετά από μερικά χρόνια θα σιχαθεί την ίδια του τη ζωή. Κάποιος μου είπε πως δε γίνεσαι ....... αλλά γεννιέσαι. Διαφωνώ. Δε γίνεται να γεννήθηκε τόσο μεγάλο ποσοστό!

 

Για να προχωρήσουμε, ούτε που μ’ αγγίζει εάν ένα 17χρονο κοριτσάκι έχει περισσότερες ερωτικές εμπειρίες από εμένα! Το μόνο που με κάνει να αισθάνομαι είναι απόλυτη αηδία και απέχθεια. Ελπίζω να αλλάξει αυτό κάποια στιγμή γιατί δε πάμε καθόλου καλά σαν κοινωνία έτσι. Και όλα αυτά ξεκινούν κατά τη δική μου άποψη πάντα από τους κατεστραμμένους γάμους και την αδιαφορία των γονέων, κοινώς από την οικογένεια. Είναι ένας φαύλος κύκλος που εξαπλώνεται με τα χρόνια που περνούν και καταστρέφει κάθε ηθική ισορροπία. Και για μην παρεξηγηθώ, φυσικά και υπάρχουν παιδιά “αστέρια” εκεί έξω που έχουν μεγαλώσει με άσχημες συνθήκες και διατηρούν άψογο ήθος και χαρακτήρα αλλά η πλειοψηφία δείχνει δυστυχώς το αντίθετο. Πάντα θα υπάρχουν παιδιά “αστέρια” από κατεστραμμένες οικογένειες και πάντα κ*λόπαιδα από τζάκι!

 

Πως την είδες καλή μου;
Αρκετές γυναίκες μιας και πλέον είμαστε όλες ανεξάρτητες, έχουν δει αλλιώς τα πράγματα και με μια καινούρια λογική. “Σχέση; Τι είναι αυτό; Ας περάσω καλά εγώ σήμερα το βράδυ και βλέπουμε...”  Cool, δεν είπα να γίνουμε όλες παρθενοπιπίτσες απλά κυριαρχεί το ανισόρροπο εκεί έξω και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Βέβαια όπως το βλέπει κανείς και δικαίωμα του ποιους και πόσους θα έχει στο κρεβάτι του αλλά σωστά μου είπε μια φίλη προχθές “ρε συ αν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση, θα χαλάσουν όλοι οι άντρες”. Και τι εννοούσε η ποιήτρια; Χμ! Ότι είναι πολύ λογικό από τη στιγμή που οι άντρες βρίσκουν εύκολα αυτό που θέλουν για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, δύσκολα θα αναζητήσουν το “καλό κορίτσι” και ακόμα πιο δύσκολα θα μπορέσουν να το ξεχωρίσουν και να προσπαθήσουν για κάτι. Πόσο μάλλον να κάνουν μια σοβαρότερη σχέση αν το θελήσουν... Όπα - όπα! Bad word! Αμάν τι έκανα. Είπα σοβαρή σχέση που αμέσως για ένα μεγάλο κομμάτι των ανδρών μεταφράζεται: σοβαρή σχέση = γάμος.

 

  Μην ακούσουν για γάμο κάποιοι άντρες. Απαπαπα. Μη τυχόν και βγει αυτή η λέξη από το στόμα σου, την πάτησες φιλενάδα! Γράφω και γελάω με όσα γράφω.Αλλά δεν είναι για γέλια, είναι για κλάματα μάλλον. Ρε παιδιά ας χαλαρώσουμε λίγο. Άνδρες - γυναίκες.
Από την άλλη υπάρχουν και γυναίκες απλησίαστες. Τις έχει φάει τόσο πολύ η μοναξιά που έχει αρχίσει και τους αρέσει. Έχουμε πιάσει τα άκρα...
Και περνάω ξανά στο άλλο ποσοστό τώρα. Σε αυτό των γυναικών που παθαίνουν λατρεία με την λέξη γάμος (και ξενερώνουν κατά 80% κατόπιν – εξού και το 7 στα 10 ζευγάρια χωρίζουν – o φαύλος κύκλος που λέγαμε;) και στο αντίστοιχο των ανδρών που παθαίνουν κρίση με την ίδια λέξη.
Χμμμ... Αρχικά τι σας έχει πιάσει όλες ρε κορίτσια και τρελαίνεστε με το άσπρο αυτό φορεματάκι και τα σκαλοπάτια της εκκλησίας; Θα έρθει μόνο του κι αυτό. Προς τι τόση βιασύνη; Όσο για τους άντρες που συνεχίζουν να έχουν την άποψη περί δέσμευσης, φυλάκισης, κομμένα όλα κτλ. κάνουν κακό στον εαυτό τους και μόνο.

 

Λόγος περί δέσμευσης κατ’ εμέ δεν υπάρχει. Αλλιώς δε παντρεύεσαι. Για ποιο λόγο να το κάνεις αν δεν νιώθεις ευτυχισμένος και σίγουρος για τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου; Θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη σου ζωή δίπλα σε κάποιον μόνο στην περίπτωση που νιώθεις ψυχική ηρεμία μαζί του, αγάπη, εμπιστοσύνη, ελευθερία και άλλα πολλά γνωστά σε όλους μας. Το αν θα καταντήσουμε εμείς οι ίδιοι τον γάμο μας βαρετό και θα νιώθουμε δεσμευμένοι, είναι δικό μας θέμα. Όλα στο μυαλό μας είναι εξάλλου. Πριν δεν έβγαινες καλό μου με τον δικό σου κάθε βράδυ και περνούσες καλά; Τι σε εμποδίζει δηλαδή τώρα που έγινε άντρας σου να κάνετε το ίδιο; Γιατί επέλεξες να γίνεις δούλα και κυρά μόνο με την ιδέα του κοινού βίου; Και επειδή έχεις παιδί και υποχρεώσεις; Όλοι έχουμε υποχρεώσεις σε όλες τις ηλικίες και φάσεις της ζωής μας.

 

 Όλα λοιπόν για μένα είναι μέσα στο μικρό μας το μυαλουδάκι. Το μοναδικό εμπόδιο που δέχομαι είναι η οικονομική στενότητα. Αλλά και πάλι αυτό δεν εμποδίζει ποτέ την ευτυχία, απλά είναι οιωνός για περισσότερα προβλήματα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι.
Ας κλείσω σιγά σιγά για να μην γίνουν από ενδιαφέροντα κουραστικά τα όσα έγραψα λέγοντας σας πως δε χάθηκαν τα καλά παιδιά, τα καλά κορίτσια, οι σχέσεις. Αυτά λέω και σε όσους ζητούν την άποψη μου στο θέμα, φίλους και γνωστούς.  Εκεί έξω είμαστε όλοι, άντρες – γυναίκες, απλά υπάρχει μια κρίση προσωπικότητας σε όλους μας πιστεύω. Όλοι ψάχνουμε αυτό το κάτι να βρούμε ενώ στην πραγματικότητα αυτό που έχουμε χάσει είναι ίδιος μας ο εαυτός.
Εκεί έξω είναι και ο ρομαντισμός και η αγάπη και το ταίρι μας. Απλά είναι πιο δύσκολο να το βρούμε στη χρονική περίοδο που διανύουμε λόγω διαφορετικών και πιο ελεύθερων καταστάσεων. Πολύ πιθανό βέβαια και να ζω εγώ στο παραμύθι μου. Στο δικό μου κόσμο. Σε αυτόν όπως θα ήθελα εγώ να είναι. Ίσως. Μ΄ αρέσει όμως εδώ...!

"συζήτηση στο forum του fe-mail

 

Σχετικά Άρθρα

Συντροφικότητα…σημαίνει ερωτικός σύντροφος;

H ...ανάφτρα!

Ο γυναικείος και ο αντρικός εγκέφαλος

icon Προσθήκη Σχόλιου

Ανθρώπινη επικοινωνία. Υπάρχει;


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η Mpa????? / 11 Ιουνίου 2007 στις 8:37 π.μ.

Ναι,καλά όλα αυτά αλλά όσο αφορά τους άντρες δεν βλέπω κανέν σχόλιο! Αυτό που διακρίνω σε αυτό το αρθρο είναι ένας μισογυνίσμος και μια αντιπάθεια προς το γυναικείο φύλο.Δηλαδή οι 16αρηδες που "δεν θέλουν σχέσεις αλλά μόνο sex"? Ο κάθε "σοβαρός 40άρης" που έχει στο κρεββάτι του ένα 16χρονο το οποίο έχει την ηλικία του παιδιου του?Ο κάθε άντρας που λέει οτι θέλει να ζήσει τη ζωή του, οτι πρέπει να συλλέξει εμπειρίες και οτι είναι πολύ νέος για σοβαρή σχέση? Ο κάθε ένας που προβάλει ως δικαιολογία οτι "όλες οι γυναικες είναι ..." για να παρατάει και να πληγώνει όποια και να βρεθεί στο δρόμο του?
Όσο για αυτό το μένος απέναντι στα κοριτσάκια λογικά πρεπει να φταίει η ηλικία της συγγραφέως.Κι έγω όπως μεγάλωσε εκείνη μεγάλωσα αλλά δεν κάνω κι έτσι.Ας αρχίσουμε επιτέλους να αναζητούμε σε εμάς τους ίδιους τις αιτίες για τη μοναξιά μας και ας μην τα ρίχνουμε στα κοριτσάκια και στους ανεγκέφαλους.Γιατί άλλωστε ήν ανησυχείς,κανένας άντρας που σέβεται τον εαυτό του δεν θα προσπεράσει μια αξιόλογη γυναίκα και-πόσο μάλλον-θα βάλει στο κρεβάτι του ένα παιδί.

Έγραψε ο/η exeis dikeio / 11 Ιουνίου 2007 στις 5:44 μ.μ.

den pisteuw oti einai thema epikoinwnias. einai i epoxi. anevasame kai antres kai ginaikes poly ta standar mas. exoume para polles apaitiseis. kai den gyrizoume na koityaxtoume se ena kathrepti kai na doume an emeis prwta axizoume ola auta pou apaitoume. o enas mas vrwmaei o allos ma xinizei. e meta ftanoume ta 40 kai leme ti egine. kanoume ta eukola dyskola.

Έγραψε ο/η sofa / 11 Ιουνίου 2007 στις 5:48 μ.μ.

as min thimwnoume me ta koritsakia. ftaine ta protupa pou exoun apo tin tileorasi, ta periodika. to prwtypo tis moireas gynaikas pou tin kinigane oloi, alla auti den thelei kanenan. Ftaine kai oi goneis pou einai polyasxoloi kai den vazoun katw to paidi tous na doune pou paei, me poious kai ti rouxa foraei (den foraei). oxi den lew na ginoume opisthodromikoi alla oxi kai ola xyma...kapoios elenxos prepei na yparxei.

Έγραψε ο/η Σίσσυ / 12 Ιουνίου 2007 στις 10:15 π.μ.

Θυμάσαι Αριάδνη τι περιοδικά διαβάζαμε όταν είμαστε 16 χρονών? Προσωπικά, περίμενα κάθε εβδομάδα την Μανίνα και την Κατερίνα. Ά! και την ΒΑΒΟΥΡΑ!! Τώρα κυκλοφορούν τα Pink Woman, Glamour, Young κλπ που απευθύνονται σε αυτή την ηλικία και σαν κυρίως θέμα τους έχουν το σεξ και τα λούσα. Πού είναι η παιδική αθωότητα και ανεμελιά της ηλικίας τους? Πρόσθεσε σε αυτά τα ΜΜΕ και κυρίως την αδιαφορία των περισσότερων οικογενειών (λόγω δουλειάς ή λόγω προσκόλλησης των ίδιων των γονιών στα "θέλω" τους) και έχεις την απάντηση για την κατάντια της νέας γενιάς. Δεν βάζω εισαγωγικά στην κατάντια, γιατί χρησιμοποιώ την λέξη με την πραγματική της έννοια. Ας φροντίσουμε τουλάχιστον εμείς να αναθρέψουμε τα παιδιά μας με τις αξίες που γαλούχησαν εμάς, σε πείσμα των καιρών.

Έγραψε ο/η εχω μεινει αφωνη / 12 Ιουνίου 2007 στις 10:45 π.μ.

μαλλον καμια απο τις κοπελες παραπανω δεν καταλαβε το αρθρο τελικα και αυτο φαινεται απο τα σχολια σας.Αληθεια την ηλικια της συγγραφεως την ειδατε? γιατι και αυτη κοριτσακι ειναι μολις 24!Και δεν νομιζω να προλαβε ουτε την μανινα ουτε την βαβουρα ! Αλλο λεει κοριτσια ξαναδιαβαστε το αρθρο!

Έγραψε ο/η Αριάδνη / 12 Ιουνίου 2007 στις 11:13 π.μ.

Ακριβώς. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Σίσσυ. Επίσης δε τίθεται θέμα περί μισογυνισμού όπως διάβασα στο πρώτο σχόλιο, ούτε θέμα μοναξιάς αλλά θέμα γενικότερης αηδίας και για τα δύο φύλλα. Εαν διαβάσετε καλύτερα το θέμα θα καταλάβετε οτι δεν βγάζω τους άνδρες απ' έξω, ούτε ευθύνεται η ηλικία μου για κάτι..! Ίσα ίσα που θα έπρεπε να υποστηρίζω τη γενιά μου αλλά δε το κάνω πολλές φορές. Τονίζω πως το πρόβλημα είναι οι σχέσεις στην οικογένεια. Από εκεί ξεκινούν όλα. Από τις αρχές και τις βάσεις που παίρνουν τα παιδιά. Η αλλαγή του ανθρώπου και των στάνταρντ που έχουμε ορίσει.
Για μένα όλο το νόημα του άρθρου βρίσκεται στις τελευταίες μου παραγράφους...
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας και για τα email που μου στέλνετε. :o)

Έγραψε ο/η εχω μεινει αφωνος....με την ωριμοτητα σου!!!! / 12 Ιουνίου 2007 στις 2:10 μ.μ.

Ειναι πραγματι, ομορφο,σπανιο αλλα και πολυ ενθαρυντικο να διαβαζεις τετοια αρθρα απο μια κοπελα στα 24 της. Αριαδνη πολλα μπραβο τοσο σε σενα οσο και στους γονεις σου που σε γαλουχησαν με αξιες και ιδανικα. Γιατι για αξιες και ιδανικα μιλας. Αξιες που δυστυχως σημερα εχουν αμβλυνθει αλλα ευτυχως δεν εχουν απαλειφθει. Αξιες οπως η αγαπη, ο ερωτας, η επικοινωνια η συντροφικοτητα, αντικαταστηθηκαν απο τον ατομικισμο, την αδιαφορια, απο την "ανεξαρτησια", απο την ευκολη ζωη και απο το δογμα "οτι φαμε και οτι πιουμε...". Κανεις δεν ασχολειται με κανενα και αυτος ειναι ο λογος που οσο ευκολα παντρευεται κανεις αλλο τοσο ευκολα χωριζει. Θιγεις μεγαλο θεμα λοιπον, θεμα που χριζει μεγαλης αναλυσης και κουβεντας. Διακρινω οτι τι εχεις "πιασει" το προβλημα απο την βαση του που δεν ειναι αλλη απο την σημερινη γενια των 20ρηδων. Εκει ειναι δυσκολα τα πραγματα...απο την μια δεν τους κατηγορω γιατι εχουν την ατυχια να μεγαλωνουν σε μια εποχη που πρωτα μαθαινουν την λέξη "club", την λεξη "chat" και μετα το να περπατανε. Τα αγορακια βγαινουν και βαζουν στοιχημα μεταξυ τους ποιος θα πιει τις περισσοτερες τεκιλες και τα κοριτσακια περιμενουν εναγωνιος το τελευταιο τευχος του cosmopolitan για να μαθουν τις τεχικες του τελειου οργασμου. Σκληρο αλλα ετσι ειναι...Εξου και ολα αυτα που βλεπεις να γινονται στις 5ημερες εκδρομες τους. Δεν τους νιαζει να περασουν καλα να χορεψουν κλπ. παρα μονο το ποσο πολυ θα μεθυσουν. Διαβασα ενα σχολιο περι μισογυνισμου του αρθρου σου..Προφανως τοσο κοντοφθαλμα σχολια δεν εχουν γραφτει απο καποιο ή καποια με εμπειριες απο την ζωη ή δεν βλεπει γυρω του/της το τι επικρατει. Μια ενσταση εχω μονο να κανω. Συμφωνω οτι εχοντας εμεις οι αντρες τοση "απλοχερη" προσφορα ενα μεγαλο ποσοστο εχουμε χασει την ταυτοτητα μας και τον ρολο του κυνηγου που καθε αρσενικο οφειλει να εχει, καποτε με ειχε βολεψει και μενα αυτη η κατασταση. Αυτο που παρατηρω ομως ειναι οτι υπαρχουν αντρες που αποζητουν τον γαμο και την οικογενεια αλλα δεν υπαρχουν γυναικες με τα ιδια θελω. και πιστεψε με υπαρχουν πολοι εκει εξω που το βιονουν αυτο..Αλλα οπως πολυ σωστα παρατηρησες καπου εκει εξω υπαρχει το αλλο σου μισο και σε περιμενει οποτε Keep walking.... Και παλι μπραβο για τις ανυσηχιες σου και τους προβλιματισμους σου. Μακαρι και αλλες να ειχαν τα ιδια "θελω" απο την ζωη σαν και τα δικα σου και ας ηταν "κοριτσακια μισογυναικα" οπως μια αναγνωστρια σου κριτικαρε...
Γιαννης.

Έγραψε ο/η Ας μην κοιτάμε μόνο την επιφάνεια / 13 Ιουνίου 2007 στις 9:13 π.μ.

Είτε τις γυναίκες κατηγορήσουμε είτε τους αντρες το αποτέλεσμα μετράει.Πίστευω οτι δεν έχουν αλλάξει οι άνθρωποι τόσο, απλά δυστυχώς έχουμε μπει σε μια εποχη του φόβου όπου όλοι προσπαθούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους από μια ακομη πληγή, την συναισθηματική, η οποία όπως και να το κάνουμε είναι και η χειρότερη.Για αυτο το σκοπό όλοι έχουν δημιουργήσει αμυντικούς ψυχολογικούς μηχανισμούς. Π.χ οι νέες κοπέλες εκθέτουν υπέρμετρα το έξω προφυλάσοντας το μέσα, οι νέοι αντρες φώναζουν τόσο δυνατά την αποστροφή τους για τη δέσμευση για να καλύψουν την εσωτερική τους φώνη που φυσικά και ενστικτωδώς την αποζητά. Αυτό το κοινωνικό τερατούργημα πάντως ας μην ξεχνάμε οτι είναι η συνέχεια των προηγούμενων "αγνών" γενιών που όλοι υμνούμε. Αρα προφανώς δεν ήταν και τόσο τέλειες και ηθικές όσο νομίζουμε, απλά δεν ήταν τότε δυνατή η προβολή των γεγονότων στο ευρύ κοινό, είτε λόγω νοοτροπίας είτε λόγω ελλείψεως των μέσων.
Πάντως, κρίνοντας από τον εαυτό μου, πραγματικά΄, σε συζητήσεις για γάμο και οικογένεια παίρνω εκφράσεις φρίκης.Στην πραγματικότητα όμως μόνο εγώ ξέρω πόσο με πειράζει η μοναξιά και πόσο επιθυμώ στην ουσία αυτό που με τόσο σθένος απορρίπτω.

Έγραψε ο/η Wall of text / 15 Ιουνίου 2007 στις 9:37 π.μ.

Άσχετο, αλλα ρε παιδιά τα "Wall of text" που γράφετεται απλά δεν διαβάζονται... την έννοια της παραγράφου την ξέρετε??

Έγραψε ο/η Chris / 15 Ιουνίου 2007 στις 12:35 μ.μ.

Γειά σου ρε Αριάδνη. Είσαι τέλεια! Πές τα...

Έγραψε ο/η ο_παραλίας / 1 Ιουλίου 2007 στις 7:14 μ.μ.

Η σαρκική απόλαυση είναι το ίδιο αναγκαία και έντονη τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες απλά μέχρι πρότινος οι γυναίκες δεν είχαν "κοινωνικά" το δικαίωμα να την απολαμβάνουν όσο και όποτε την ήθελαν. Οι έφηβοι ή οι ενήλικες (γυναίκες και άντρες) που ακούνε το σώμα τους και προβαίνουν στην ικανοποίηση των αναγκών τους χωρίς να σκέφτονται τι θα πουν οι άλλοι δεν είναι κατακριτέοι αλλά ούτε και ξεπεσμένοι είναι απλά φυσιολογικοί. Τα κοριτσάκια (όσο μικρά και εάν είναι) που κάνουν σεξ με ευκολία γιατί το επιθυμούν (παίρνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις αντισύλληψης και υγιεινής) είναι σαφώς σε καλύτερη μοίρα από τα αγοράκια που κάνουν σεξ μόνο και μόνο για να το λένε στην παρέα τους και να επιβεβαιώνονται. Πλέον τα κορίτσια κάνουν περισσότερο σεξ για να… σβήσουν τις ορμές τους και τα αγόρια περισσότερο για να το πουν στην παρέα τους (σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις).
Θα ήθελα να συμφωνήσω με τον ή την exeis dikeio για τις απαιτήσεις των ανθρώπων στις σχέσεις οι οποίες δεν συμβαδίζουν πλέον με τα προσόντα τους και είναι… τσιμπημένες προς τα επάνω, το πρόβλημα όμως αυτό έχει διπλή όψη. Η άλλη όψη είναι αυτή των απαιτήσεων που έχουμε εμείς οι ίδιοι για εμάς και στις οποίες επίσης δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Η καθημερινή επαφή (μέσω των media) που έχουν οι «μέτριοι» ή ακόμα και οι «κατώτεροι» σε ζήτηση με την υπέρτατη ομορφιά και το πολυτελέστατο lifestyle έχει σαν αποτέλεσμα τόσο τις παράλογες απαιτήσεις όσο και το κομπλεξάρισμα αυτών που αδυνατούν να είναι τόσο όμορφοι ή τόσο… χλιδάτοι. Παλιότερα ένας φτωχός δεν είχε δει ποτέ του τις παραλίες της Μυκόνου, μια Ferrari την Μόνικα Μπελούτσι και τις καμπύλες της, τον Μπράντ Πήτ και τους κοιλιακούς του δεν έβλεπε επίσης εύκολα γυμνό ούτε αυτός ούτε και η κυρά του. Έτσι λοιπόν η κυρά του του φαινόταν γυναικάρα δεν ένοιωθε ανεπαρκής που δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι που ούτε καν το είχε δει (ούτε αυτός ούτε αυτή). Ικανοποιούσε απλά λοιπόν τις ορμές του, το εργαλείο δούλευε μια χαρά και η σχέση δεν χάλαγε εύκολα, εκτός εάν του γυάλιζε το μάτι η γειτόνισσα…

Έγραψε ο/η el / 31 Αυγούστου 2007 στις 2:03 μ.μ.

το θέμα που θίγεις είναι τεράστιο..συμφωνώ απόλυτα με το αρθρο..η σημερινή γενιά εχει χασει τα αβγά και τα πασχάλια..η δική μας γενιά Αριάδνη ήταν μεταβατική..όσοι γλιτώσανε είναι τυχεροί!!!!Σκέφτομαι πολλές φορές εαν τωρα το 2007 είναι τα πράγματα τόσο χάλια τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια;;;;θα κυκλοφορουμε γυμνο'ι στους δρόμους;;; κ ξέρείσ κάτι; τώρα στα 17 τους αγόρια κορίτσια καμαρώνουν για τις "αταξίες" τους(να μη το πω αλλιώς) όταν θα θέλουν αργότερα κατι σοβαρό θα σιχαθούν τον εαυτό τους για αυτα ποιυ είχαν επιλέξει να κάνουν..

Έγραψε ο/η woula / 15 Οκτωβρίου 2007 στις 7:47 π.μ.

΄Δυστυχώς θα συμφώνησω εν μέρει με οσα γραφτηκαν παραπάνω.Τα περισσότερα κοριτσακια εχουν ξεφύγει στις μερες μας.Ευθύνη κατα τη γνώμη μου έχουν μόνο οι γονείς που δε καταφέρνουν να χαλιναγωγήσουν τα παιδιά τους.αυτή η νέα μόδα να μη δημιουργήσουν ψυχολογικα προβλήματα στα παιδια εχει κανει τα παιδιά να κάνουν οτι τραβαει η ψυχή τους,αγνοώντας τι είναι καλο κα τι κακό.Έχασαν το μέτρο.Σε μια συζήτηση με μια 14 χρονη καποτε φρικαρα μου είπε ετσι απλά "καλα ρε με περίμενε στα 14 μου να είμαι παρθένα"Λες και ήταν καμια 30αραΑλλά δε φταίει αυτή γιατι πισω απο τα 14 χρονα ειναι οιαδιάφοροι γονείς εκείνοι που κοιτάνε μόνο τα δικά τους προβλήματα.Ενίοτε ακούς απροκάλυπτα κάποιες μάνες να λενε "εγώ δε θέλω η κόρη μου να τραβήξει τα ίδια με μένα".Τι σημαινει αυτο????? Οτι πρέπει απο τα 10 να απολαμβάνουν σαρκικές επαφές?Το πνέυμα και η ψυχή δε μετράνε τίποτα?Οι ηθικές αξίες που πήγαν?Όσο για τους άντρες αργα ή γρήγορα ,όσο και να πιπιλανε τη καραμέλα οτι εγώ δε παντρεύομαι ερχεται η καπατσα εκεινη που τους τυλίγει(η 14χρονη που έχει γίνει 30αρα)χαχαχα και στο τελος τους αρέσει η ιδέα του γάμου κιόλας.
Εύχομαι εμείς οι νέοι γονείς να καταφέρουμε να διδάξουμε καποιες αξίες στα παιδιά μας.

Έγραψε ο/η Neta / 13 Φεβρουαρίου 2008 στις 2:27 μ.μ.

Apo to kako sto xeirotero pame... Toso apla.
Anthropini epikoinonia miden se olous tous tomeis..
Den exo logia...

Έγραψε ο/η Neta / 13 Φεβρουαρίου 2008 στις 3:12 μ.μ.

Na sympliroso...
Pleon oi gynaikes einai san ta kreata pou ta poulane stin agora.. (poia tha dialexei o endiaferomenos. toso eukoles)
kai poia tha exei kalyteri timi.... (ti tha foresei i mia, poia einai pio hot...klt ktl)

Kai min afino ektos tous andres pou ama tous kounithei mia trexoun sa skylakia. Paratane gynaikes, sxeseis, paidia, ta panta....

Έγραψε ο/η Chrysa / 30 Σεπτεμβρίου 2008 στις 4:38 μ.μ.

Polla apo auta pou les ta vrisko travigmena, den mporeis na katigoreis ta paidia gi auto...
Eimai 34 xronwn kai exw 2 paidia, o gios mou einai 18 kai h korh mou 15, fisika kai yparxei elegxos sthn oikogeneia, fisika kai yparxoun ta 8elw ton paidiwn alla kai to pws to dexesai h den to dexesai, fisika kai h epoxh alakse kai den einai idia me thn dikh mas, ofeiloume na symvivastoume me thn epoxh ton paidiwn mas, ofeiloume na eimaste dipla sta paidia mas akoma kai otan den symfonoume apolyta me auta pou pisteuoun kai tis prakseis tous, apla kapoia pragmata ta dexomaste. Fisika kai den 8a h8ela na do ta paidia mou se anekselekth katastash kai doksasei o 8eos ws twra den exei symvei.San mhtera lew pws den mporeis na kaneis kritikh gia thn symperifora 15-16-17 etwn koritsiwn h agoriwn, apla prospa8eis na eisai dipla tous s auth thn hlikia, kai fisika na exeis ton xrono na vlepeis thn opoia alagh symperiforas kai na provlimatizese mazi tous gia ta osa symvainoun. Ti ftaine ta paidia otan to mono pou vlepoun se ka8hmerinh vash milane ola gia to sex? tv, periodika, radiofono, mousikh. H epoxh alakse kai h a8owthta meta ta prwta 10 xronia twn paidiwn xanetai, to poso diestramenh einai oi koinwnia mas einai gegonos, mhn kathgoreis ta paidia gi auto...

Έγραψε ο/η Olia / 11 Απριλίου 2009 στις 3:54 μ.μ.

Giati einai kako na eimaste 16 kai na vgainoume ekso na diaskedazoume kai na kanoume oso sex theloume? Ola sto myalo sas einai. Anoixte to ligo...
Prosopika pernao teleia!

Έγραψε ο/η Alina / 30 Δεκεμβρίου 2009 στις 6:45 μ.μ.

Den einai kako na kaneis sex...
Kako einai na kolliseis AIDS me to otan de ksereis me posous exeis paei....

Έγραψε ο/η Georgia / 6 Ιανουαρίου 2010 στις 5:21 π.μ.

Συμφωνώ μαζί σου Αριαδνη.Πολλά αγόρια κ πολλά κορίτσια επιλέγουν τις εφήμερες κ σαρκικές σχέσεις.Η ζωή μας έγινε τόλμη κ γοητεία.Παντού υπάρχει ένας Ριτζ κ μια Μπρουκ.Πιστεύω οτι από τις γυναίκες, οι νεαρές είναι οι περισσοτερες που κάνουν εφήμερες σχέσεις .Οι γυναίκες από 26 ετών κ άνω,επιζητούν μια μόνιμη αγκαλιά,δηλ.μια σοβαρή σχέση.Σίγουρα όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν το είδος της σχέσης που θέλουν να κάνουν,είτε είναι άντρες,είτε γυναίκες.Κ μάλιστα το κακό εδώ είναι,οτι η γυναίκα που κάνει εφήμερες σχέσεις,κακοχρακτηρίζεται ως εξ'όλης κ προόλης.Οι άντρες όμως,που κάνουν εφήμερες σχέσεις,θεωρούνται οι ωραίοι γκόμενοι της παρέας κ οι πολύ άντρες,τρομάρα τους.Όλοι οι άντρες ξέρουν πως να ικανοποιήσουν μια γυναίκα,λίγοι όμως ξέρουν,πως να φερθούν σε μια γυναίκα.Οι σαρκικές σχέσεις προσφέρουν μια στιγμιαία χαρά ή απόλαυση κ τίποτα παραπάνω.Είναι άσχημο κ προσβλητικό κ για τους άντρες κ για τις γυναίκες,να τους βλέπουν ή να τις βλέπουν σαν σκεύη ηδονής.Είμαστε άνθρωποι με προσωπικότητα κ συναισθήματα κ όχι σκεύη ηδονής.Ακόμη,εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο συναισθηματικές.Υπάρχουν κοπέλες που είναι τόσο ερωτευμένες με κάποιον ζωήρουλη,που δέχονται να κάνουν εφήμερη σχέση με τον κύριο πεταχτούλη,με την σκέψη οτι μπορεί να αλλάξει ο κύριος πεταχτούλης κ να τις δει σοβαρά.Τελικά ο κύριος πεταχτούλης τους πετάει κάποια στιγμή τον χωρισμό,γιατί βαρέθηκε κ θέλει να πάρει το νέκταρ από άλλα λουλουδάκια.με αποτέλεσμα να πληγώνεται η καψούρα κοπέλα κ να τραγουδάει το άνοιξε πέτρα για να μπω της Μαρινέλλας.Αν κάποιοι άντρες αρέσκονται στις εφήμερες σχέσεις΄τουλάχιστον να φροντίζουν να συνάπτουν εφήμερες σχέσεις με κοπέλες που δεν είναι καψούρες μαζί τους.Κάποιοι άντρες δεν σέβονται τις γυναίκες.Ας σεβαστούμε εμείς οι γυναίκες τους εαυτούς μας.Κανένας άντρας κ καμμία γυναίκα δεν έιναι αντικείμενο προς εκμετάλλευση.Κ σε οτι αφορά τις καφετέριες,υπάρχει η ΄δυνατή μουσική,γυναικοπαρέες κ αντροπαρέες κ κουβεντούλα,κουτσομπολιό.Ο άντρας δεν κάνει το βήμα να πλησίασει την άγνωστη κοπέλα που κάθεται δίπλα του με σκοπό να την γνωρίσει.Ε βέβαια.Πως να το κάνει αυτό τωρα,που άλλαξαν οι ρόλοι;;Οι άντρες έχουν τον ρόλο της κοκκινοσκουφίτσας κ οι γυναίκες του λύκου.Ο φόβος της απόρριψης,δεν είναι μόνο γυναικείος,αλλα είναι κ αντρικός.Είναι ωραία το φλερτ κ η σωστή προσέγγιση του άντρα προς την γυναίκα κ γενικά ο ρομαντισμός,το συναίσθημα στην ζωή μας.Οι περισσότεροι κ οι περισσότερες γνωρίζουν τον σύντροφο τους μέσω κοινών φίλων ή γνωστών.Αν δεν τύχει να γνωρίσεις κάποιον μέσω κοινών φίλων,τοτε περιμένεις να γίνει κακένα θαύμα κ να'ρθει ουρανοκατέβατος ο πρίγκιπας σου.

Έγραψε ο/η Georgia / 6 Ιανουαρίου 2010 στις 5:43 π.μ.

ΑLINA συμφωνώ μαζί σου.Όσοι επιλέγουν να έχουν στην ζωή τους πολλούς ερωτικούς συντρόφους,πρέπει πάντα να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.Μπορεί κ μια άβγαλτη με την πρώτη της επαφή,αν δεν πάρει κάποια μέτρα προστασίας, να κολλήσει κάποιο αφροδίσιο νόσημα ή να μείνει έγκυος.Πολλές περπατημένες αισθάνονται καλά με τις εφήμερες σχέσεις,αλλά όταν κάποια στιγμή ερωτευτούν κάποιον που θα τις δει σοβαρά,δεν τολμάνε να του πουν με πόσους έχουν συνευρεθεί ερωτικά,γιατί φοβούνται την αντίδραση του.Κορίτσια υπάρχει σήμερα απελευθέρωση,αλλά δεν υπάρχει ίση αντιμετώπιση αντρών κ γυναικών στο θεμα του σεξ.Πολλες κ πολλοί αλλάζουν συντρόφους σαν τα πουκάμισα,αλλά οι γυναίκες πάντοτε στιγματίζονται.

Έγραψε ο/η Stand by me..... / 11 Μαρτίου 2010 στις 5:37 π.μ.

Η ώρα 4 και ακόμα διαβάζω...Βασικά έχω υποστεί ένα μικρό σοκ του αφού μόλις διαπίστωσα ότι γνώρισα έναν άνθρωπο με πολλές ανησυχίες και πολύπλευρη προσωπικότητα μέσα σ'έναν χώρο που δεσπόζει η υποκριτική και το ρηχό επίπεδο...Για να μπούμε στο θέμα όμως,πιστεύω πως το θέμα της χαμένης ανθρώπινης επαφής ξεκινάει απο βαθιά κοινωνικά αίτια...Εδώ και χρόνια όλα τα μέσα προβάλουν ανθρώπους-πρότυπα με εκατό λευκάνσεις στα δόντια,πανάκριβα αυτοκίνητα,βίλες,πανάκριβα ρούχα κ.τ.λ θετωντάς τον σημερινό άνθρωπο υποσυνείδητα στο κυνήγι αυτών των δεδομένων για να γίνουν 'ευτυχισμένοι"!Κυριαρχεί λοιπόν μία ωραιοπάθεια κι ένας ναρκισσισμός όπου όλοι θεωρούν ότι είναι κάποιοι και δεν είναι διατεθειμένος κανείς να κάνει υποχώρηση και να αγωνιστεί για να είναι μ'εναν άνθρωπο αλλά όλοι θέλουν μονίμως να περνούν καλά και μόλις υπάρξει η όποια δυσκολία προχωρούν στον επόμενο θεωρώντας οτι έτσι θα ευτυχήσουν κάνοντας τους ίδιους τους εαυτούς τους αναλώσιμους,φτάνοντας σ'ένα τέλμα αφού είναι αδύνατον οτιδήποτε αναλώσιμο να φέρει την πραγματική ευτυχία!!Οι ανθρώπινες σχέσεις μου θυμήζουν το απίστευτο κι εκνευριστικό συναίσθημα του να χορεύεις με κάποιον να τον κοιτάς στα μάτια κι εκείνος να κοιτάζεται στον απέναντι καθρέφτη να δει αν τα καινούρια του/της παπούτσια είναι ωραία,αν έχει φτιάξει καλά τα μαλλιά και πόσα βλέμματα έχει καταφέρει να τραβήξει,χάνοντας την ουσία που είναι η ανθρώπινη επαφή,το άγγιγμα των χεριών,το βλέμμα,ένα χαμόγελο,το άρωμα κι όλες εκείνες οι αισθήσεις που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις κάτι ιδιαίτερο με τον/την απέναντί σου...Είναι το απαίσιο συναίσθημα του να είναι κάποιος/α με κάποια/ον και να αισθάνεται μόνος/η.Κυνηγήστε λοιπόν όλοι την ανεξαρτησία σας με ο,τι πρόστυχο,ανήθικο και ανούσιο περιλαμβάνει αυτό και να δούμε κατά πόσο η αποξένωση και η μοναξιά φέρνουν την ευτυχία..Όσο για τα teens πέραν του ότι οι εκτρώσεις σε κοριτσάκια κάτω των 16 έχουν φτάσει σε απίστευτα ποσοστά,θα φτάσουν σε σημείο που φτάνουν παιδιά πλούσιων οικογενειών που μια ΒMW στα 25 δεν τους λέει τίποτα κι αρχίζουν να αναζητούν άλλα...καλό ξημέρωμα λοιπόν κάπου εδώ κι ο καθένας ξέρει μέσα του τι είναι το καλύτερο για εκείνον..

Έγραψε ο/η Stand by me..... / 11 Μαρτίου 2010 στις 3:23 μ.μ.

Α και για όποιον εύλογα αναρωτηθεί γιατί χρησιμοποιήσα τον όρο υποκριτική είναι γιατί πρόκειται περί ηθοποιίας κι όχι απλής υποκρισίας...

 
Τελευταία άρθρα