fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Εχθρός του sex η εμμηνόπαυση

27 Αυγούστου 2007 | 08:08 π.μ.

Όταν μια γυναίκα μπαίνει στην εμμηνόπαυση, η σεξουαλική της ζωή καθώς επίσης κι αυτή του συντρόφου της μπορούν να υποφέρουν.

 Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες που βρίσκονται σ’ αυτό το στάδιο, οι περισσότερες από τις μισές, ομολόγησαν ότι άρχισαν να αποφεύγουν την σεξουαλική επαφή από την στιγμή της εισόδου τους στην εμμηνόπαυση.


Συνολικά, 46 % των γυναικών από την ομάδα αυτή που ερεύνησαν, δήλωσαν ότι έρχονται σε σεξουαλική επαφή λιγότερο από μια φορά το μήνα και οι περισσότερες γυναίκες ομολόγησαν ότι αυτό έβλαψε τη σχέση τους.

 

Η Karen Giblin, ιδρυτής  της οργάνωσης “Red Hot Mamas”

Η Karen Giblin, ιδρυτής το 1991 της οργάνωσης “Red Hot Mamas” που προσφέρθηκε, προκάλεσε και βοήθησε με τα μέλη της για να πραγματοποιηθεί η έρευνα δήλωσε:
«Είμαστε η γενιά που μπαίνει τώρα στην εμμηνόπαυση είμαστε οι γυναίκες που έζησαν την σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του '60 και τώρα έχουμε τη σεξουαλική μας επανάστασή, για ένα νέο διαφορετικό λόγο».
Η έρευνα υποστηρίχτηκε από την Duramed Pharmaceuticals και πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Harris Interactive.

  

Τετρακόσιες εξήντα εννέα από αυτές τις γυναίκες, περίπου το 44 %, ανέφεραν ότι πάσχουν από κολπικά συμπτώματα όπως η κολπική ατροφία (στένεμα του κόλπου ή συρρίκνωση), η οποία συνδυαζόμενη με την κολπική ξηρότητα, έχει σαν αποτέλεσμα  τον πόνο κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

 Το 88 % των γυναικών που παρουσιάζουν την κολπική ατροφία, είπαν ότι τους προκαλούσε προβλήματα και το 47% είπαν ότι έχουν αποφύγει ή πρόβαλαν μια δικαιολογία, ή σταμάτησαν την σεξουαλική επαφή ολοκληρωτικά εξαιτίας της φυσικής ταλαιπωρίας κατά τη διάρκεια της επαφής.

 

Η κολπική ξηρότητα, ήταν και η βασική αιτία για μολύνσεις σε περισσότερες από τις μισές γυναίκες που ερευνήθηκαν και αυτό οδήγησε τα δύο τρίτα απ’ αυτές να έρχονται σε λιγότερη σεξουαλική επαφή.

«Εβδομήντα τοις εκατό των γυναικών δεν ήξεραν ότι υπάρχει θεραπεία για να ανακουφίσει την κολπική ξηρότητα» σημείωσε η Giblin.

«Υπάρχουν φαρμακευτικά προϊόντα για να καταπολεμήσουν την ξηρότητα και ο γυναικολόγος σας έχει τρόπους να σας βοηθήσει σ’ αυτήν την περίπτωση» πρόσθεσε.
Η Giblin θεωρεί αναγκαία την εκπαίδευση σχετικά με τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης και από την πλευρά των ανδρών ακριβώς όπως και των γυναικών. «Είναι πολύ σημαντικό για μια γυναίκα, να έχει σαφή εικόνα της διαδικασίας της εμμηνόπαυσης. Οι άντρες, πρέπει εξίσου να γνωρίζουν, διότι τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, μπορούν να είναι πολύ σκληρά για την σχέση τους.

 

Όταν ένας σύντροφος βλέπει την προσπάθεια για μείωση της συχνότητας της σεξουαλικής πράξης από το ταίρι του, συχνά αγανακτεί και θεωρεί ότι η γυναίκα έχει χάσει το ενδιαφέρον της γι’ αυτόν και αυτό δεν είναι απαραιτήτως αληθινό. Είναι επιπλέον πολύ κρίσιμο και σημαντικό για τις γυναίκες να βρίσκουν κατανόηση στο πρόβλημα αυτό και να νιώθουν ότι δεν δοκιμάζεται η σχέση τους»

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Εχθρός του sex η εμμηνόπαυση


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η elena / 2 Φεβρουαρίου 2008 στις 2:11 π.μ.

ειναι αδυνατον να κανουν καθε μερα σεξ?θα ειναι χειροτερα για την μητρα?

Έγραψε ο/η παυλος / 10 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:56 μ.μ.

δυστυχως το αντιμετωπισαμε μετα απο 35 χρονια γαμου.Τωρα το θεωρουμε φυσιολογικη κατασταση και
δεν πληγωνεται κανεις.Θεραπεια η βοηθεια δεν υπαρχει μονο κατανοηση.

Έγραψε ο/η RANIA / 13 Νοεμβρίου 2011 στις 12:18 μ.μ.

μετα απο 30 χρονια γαμου εδω και9 μηνες ειμαι στην φαση αυτη.στην αρχη ζοριστηκα,τωρα ομως με τη κατανοηση του αντρα μου καταλαβα οτι συνδυαζονται ολα. και ηρεμια και διαθεση για σεχ ολα στη ζωη ειναι αν υπαρχει αγαπη.

 
Τελευταία άρθρα