fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

ΕΡΕΥΝΑ - Women’s thoughts! – Τις ρωτήσαμε!

12 Νοεμβρίου 2007 | 09:42 π.μ.

..από την  Αριάδνη Γερασιμίδου

 

Αφού διαβάσατε τις ανδρικές απόψεις την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε η ώρα να δείτε τις απαντήσεις στις ίδιες ερωτήσεις αλλά αυτή τη φορά με γυναικεία σφραγίδα. Έτσι λοιπόν, ρώτησα 100 νέες γυναίκες (κάποιες είμαι σίγουρη πως διαβάζουν τώρα!) ηλικίας από 18 έως 30 και πήρα την άποψη τους στο ίδιο ερωτηματολόγιο. Το μεγαλύτερο ποσοστό (78%) των γυναικών που απάντησαν ήταν μεταξύ 23 και 27 ετών.
Με μια γρήγορη σύγκριση που έκανα στα δύο ερωτηματολόγια (ανδρών – γυναικών) διαπίστωσα ότι δε διαφέρουν ιδιαίτερα οι απόψεις και το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό το κάτι που έχει αλλάξει στις σχέσεις των ανθρώπων, που όλοι συμφωνείτε πως έχει αλλάξει, είναι αυτό το απελευθερωμένο και ανήσυχο νέο στυλ επικοινωνίας που τις χαλάει...

1. Παρατηρείς κάποια αλλαγή στην επικοινωνία των ανθρώπων σήμερα;

Ναι σε ποσοστό 91% 
Όχι σε ποσοστό 9%

Personal opinion: Θα συμφωνήσω και εγώ με την πλειοψηφία αν και με λυπεί το γεγονός. Αφήνω και πάλι το ερώτημα «γιατί;» προσθέτοντας «γιατί κάνουμε τα εύκολα, δύσκολα;»...

2. Το internet (chatting - dating) βελτιώνει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων;


Ναι σε ποσοστό 26% 
Όχι σε ποσοστό 74%

Personal opinion: Η πλειοψηφία των γυναικών που απάντησαν σε αυτή την ερώτηση χειρίζονται υπολογιστές και ήταν αρνητική η απάντηση τους και ας χρησιμοποιούν το internet σε καθημερινή βάση με το messenger ανοιχτό! 

3. Πλησιάζεις εύκολα έναν άντρα που σου αρέσει;


Ναι σε ποσοστό 57% 
Όχι σε ποσοστό 43%

Personal opinion: Σοκ το αποτέλεσμα εδώ μιας και στην αντίστοιχη ερώτηση στο ανδρικό ερωτηματολόγιο εκείνοι απάντησαν όχι σε ποσοστό 80%. Οπότε ή αλλάξαμε θέσεις ή οι άντρες βλέπουν πως τους κυνηγάμε εμείς και δεν πλησιάζουν πλέον εύκολα μια γυναίκα.

4. Η τελευταία σχέση που είχες ήταν πάνω από 3 μήνες;


Ναι σε ποσοστό 69% 
Όχι σε ποσοστό 31%

Personal opinion: Θετικό πως η πλειοψηφία απάντησε ναι αλλά και το 30% δεν είναι μικρό ποσοστό ώστε να το αγνοούμε.

5. Θα έκανες σχέση με έναν κατά 10 χρόνια μεγαλύτερο σου;


Ναι σε ποσοστό 76% 
Όχι σε ποσοστό 24%

Personal opinion: 76 στις 100 γυναίκες θα έκαναν σχέση με έναν άντρα κατά 10 χρόνια μεγαλύτερο τους ακόμα και στα 25α χρόνια τους. Προσωπικά διαφωνώ αλλά αυτό το φαινόμενο παίζει πολύ πλέον.

6. Πιστεύεις πως η νέα γενιά στο θέμα του έρωτα βαδίζει σε καλό δρόμο;

 


Ναι σε ποσοστό 8% 
Όχι σε ποσοστό 92%

Personal opinion: Συντριπτική η πλειοψηφία και εδώ που πιστεύει πως τα μικρά αγοράκια και κοριτσάκια δε βαδίζουν στο σωστό το δρόμο. Στην ίδια ερώτηση οι άνδρες απάντησαν όχι σε ποσοστό 77%.

7. Έχεις κάνει one night stand (sex μιας βραδιάς);

 

Ναι σε ποσοστό 58% 
Όχι σε ποσοστό 42%

Personal opinion: Μάλιστα..! Οι γυναίκες απάντησαν με ειλικρίνεια όπως και οι άντρες και έτσι προέκυψε από το δείγμα πως 58 στις 100 γυναίκες έχουν κάνει one night stand. Εεε πως στο καλό! 72% των ανδρών είχαν απαντήσει θετικά. Έπρεπε να συμφωνεί και με το αντίστοιχο δείγμα των γυναικών!

8. Γάμος για σένα εστί δέσμευση και κάτι πολύ μακρινό;


Ναι σε ποσοστό 71% 
Όχι σε ποσοστό 29%

Personal opinion: Ειλικρινά αυτή την απάντηση δε τη περίμενα σε αυτό το ποσοστό να τη πάρω από γυναίκες. Το μόνο που με θλίβει είναι πως δεν είναι αυτό που θέλουν, είναι πως οι περισσότερες που απάντησαν το όχι συμπεριέλαβαν και τη λέξη «δυστυχώς» μαζί με ένα κατσουφιασμένο χαμόγελο...

9. Θέλεις να εκδικηθείς τον πρώην σου για κάποιο λόγο;

Ναι σε ποσοστό 31% 
Όχι σε ποσοστό 69%

Personal opinion: Πάλι καλά. Εδώ να πω την αλήθεια περίμενα μεγαλύτερο ποσοστό στο ναι αφού οι γυναίκες έχουν στη φύση τους την εκδίκηση.

10. Πιστεύεις πως θα βρεις ποτέ το άλλο σου μισό;


Ναι σε ποσοστό 76% 
Όχι σε ποσοστό 24%

Personal opinion: Αισιοδοξίες και εδώ! Αφού άντρες - γυναίκες πιστεύουν πως θα βρουν το άλλο τους μισό γιατί είναι τόσοι άνθρωποι μόνοι τους;

11. Έχεις σχέση αυτή τη περίοδο;


Ναι σε ποσοστό 58% 
Όχι σε ποσοστό 42%

Personal opinion: Αουτς! Αυτό πονάει. Όχι μόνο οι μισοί άντρες φίλοι μου είναι μόνοι τους (σε ποσοστό 52%) αλλά και περισσότερες από τις μισές φίλες μου. Τι έγινε ρε παιδιά; Να ανοίξω γραφείο συνοικεσιών; Για να συντονιστούμε λίγο!

12. Έχεις κάνει σεξ με κάποιον που δεν ένιωσες ποτέ συναισθήματα;

 


Ναι σε ποσοστό 47% 
Όχι σε ποσοστό 53%

Personal opinion: Ούτε εδώ περίμενα αυτό το ποσοστό του ναι και αυτό για τον μόνο λόγο πως οι γυναίκες σκέφτονται πιο συναισθηματικά και ενεργούν πιο πολύ με τη καρδιά τους, οπότε πρέπει μάλλον να αρχίσω να ανησυχώ παραπάνω!

13. Έχεις απατήσει ποτέ κάποιον σύντροφο σου;

Ναι σε ποσοστό 76% 
Όχι σε ποσοστό 24%

Personal opinion: Απ’ όσα βλέπω τελικά οι άντρες είναι οι ριγμένοι της υπόθεσης βρε κορίτσια. 72% των ανδρών έχουν απατήσει κάποια σύντροφο τους και εμείς τους ξεπεράσαμε...!

14. Ζεις με τη λογική να περνάς καλά σε μια σχέση και ό,τι προκύψει;

 


Ναι σε ποσοστό 44% 
Όχι σε ποσοστό 56%

Personal opinion: Δε ξέρω. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είδα αρκετές από όσες απάντησαν στο εν λόγω ερωτηματολόγιο να παίρνουν περίεργες εκφράσεις όσο προχωρούσαν τις ερωτήσεις και να έχουν ένα βλέμμα απογοήτευσης μαζί με απελπισίας να το πω;

15. Προτιμάς τις σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις;

 


Ναι σε ποσοστό 82% 
Όχι σε ποσοστό 18%

Personal opinion: 84% των ανδρών συμφώνησαν. Όλοι θέλουν τις μακροχρόνιες σχέσεις αλλά ομολογώ πως τώρα είναι που μπερδεύτηκα πλήρως! Και συνεχίζω όσο συγκρίνω τα αποτελέσματα ανδρών γυναικών στις ερωτήσεις μου. Αφήνω σε εσάς όλα τα συμπεράσματα... Σκεφτείτε τα λίγο γιατί ίσως μόνο έτσι μπορέσουμε όλοι να αλλάξουμε κάποια πράγματα στη ζωή μας. Όλα είναι τόσο απλά και όμορφα και τα κάνουμε τόσο δύσκολα...

Το ανδρικό ερωτηματολόγιο μπορείτε να το δείτε εδώ.
Έρευνα - Men’s thoughts… – Τους ρωτήσαμε!

icon Προσθήκη Σχόλιου

ΕΡΕΥΝΑ - Women’s thoughts! – Τις ρωτήσαμε!


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η Stella Louisa / 12 Νοεμβρίου 2007 στις 3:03 μ.μ.

Loipon to 8ema ine pos logo genikotera twn katastasewn oi roloi exun adistrafei....Den nomizw pos 8a diafonisun poloi/les
Episis sini8izume na leme " Oi adres exun pe8ani pia!" k auto einai ena terastio la8os ... den exun pe8ani, emis den dexomaste na tus dume! Oso g ta one night stand h sex xoris sines8ima ktl nai pleon to sex ine Style g parapoles ginekes i kati tetio!K oso vlepoun pos oi adres kanun sex xoris na nio8un tpt tote ksipnaei mesa mas mia mikri ekdikisi ....

Sxeseis Twn An8rwpwn...
Ena terastio kefalaio pou oso analiete toso pio polla fanerononte k en telh den telioni pote!!!!!
:D

Έγραψε ο/η Melachrini / 23 Ιουνίου 2008 στις 10:21 μ.μ.

την επικοινωνία μεταξύ των δυο φύλλων προσπαθούμε να την βρούμε στο διαδίκτυο λείπει ο διάλογος μεταξύ των ζευγαριών και φίλων γίναμε ατομιστές δημιουργήσαμε την εποχή του εγώ βέβαια μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα η ερώτηση είναι αν το θέλουε?

Έγραψε ο/η antiexusiastis / 23 Ιουνίου 2008 στις 12:09 π.μ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ "ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ" ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΘΗΛΥΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΜΑΣ ΣΑΝ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΖΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΥΘΜΟ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΕΚΔΙΚΗΣΗ" & "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ "ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ" ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ!
ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ... ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΙΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ(ΑΠΛΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ!!!)

Έγραψε ο/η Giorgos / 16 Ιουλίου 2008 στις 7:29 μ.μ.

Που λες Αριαδνη, μηπως τελικα ο ρολος του κυνηγου και του θηραματος ειναι ενα κοινωνικο κατσκευασμα; Δεν ειναι σιγουρο οτι υπαρχει σε ολους τους πολιτισμους και ιδιως του πρωιμους, που κατα ενα τροπο ειναι αυθεντικοτεροι και οπωσδηποτε προσφερουν διαφορετικες εναλλακτικες.

Τουλαχιστον οσον αφορα στη γνωριμια με καποιον τελειως αγνωστο, ειναι αμφιβολο αν οι γυναικες κανουν το πρωτο βημα- ειναι τελειως διαφορετικη η συμπεριφορα τους σε ενα περιβαλλον οπου υπαρχει μια σχετικη οικειοτητα. Αυτο καθε αλλο παρα κακο ειναι, στο βαθμο που η φυσικη επιφυλαξη απεναντι σε ενα σωρο ανδρες ... (δεν γραφω την κακια λεξη), κυνηγους του ..σκορ, που κυκλοφορουν "εκει εξω", δεν μετατρεπεται σε φοβο για κατι καινουριο. Ας γνωριστουμε αυθορμητα και κατοπιν... η διεκδικηση θα ακολουθησει, με ορους προσωπικοτητας και οχι μιας φευγαλεας, βαρετης για απειρους αντρες και γυναικες, εικονας.

Ας δουμε το αλλο φυλο σαν κατι απεραντα ομορφο και ενδιαφερον, σαν μια θαλασσα ευκαιριων απο τις οποιες θα αναγνωρισουμε το καλυτερο, μεσα απο την επικοινωνια και την απολαυση της παρουσιας της αλλης/ του αλλου... των αλλων. Ειναι πιο αυθορμητο ετσι, πιο παιδικο, και αν κατι εχει χαθει ισως ειναι η παιδικοτητα και ο αυθορμητισμος. Αντιθετα απο οσα πιστευουμεστην Ελλαδα, σε πολλες ευρωπαικες χωρες οι γνωριμιες -οχι αναγκαια και σχεσεις- γινονται με μεγαλυτερη ανεση και με αρκετη συναισθηματικη ωριμοτητα. Αυτο δειχνουν οι στατιστικες σχετικα με τον αριθμο και την ποιοτητα των σχεσεων.Και, οπωσδηποτε, οι ξενοι λαοι δεν ειναι ουτε ανεραστοι ουτε ξενερωτοι...

Η υιοθετηση, απο την εφηβεια επιθετικων και μιμητικων προτυπων στην Ελλαδα, ειναι ουσιαστικα μια αναπαραγωγη ακομα, του παθητικου ρολου της γυναικες, διοτι βασιζονται κυριως στηνεικονα. Αυτο, βολευει πλυ τους παραδοσιακους, κακομαθημενους ανδρες, αλλα σιγουρα δεν ειναι η μονη εναλλακτικη για τις γυναικες.

επισης, πολλες γυναικες παραπονιουνται συχνα οτι οπου και να βγουν τους "την πεφτουν" διαφοροι αχαροι τυποι... λαικα "καγκουροι". Αυτο ειναι αληθεια, διοτι εκει, στα μπαρακια, μαζευονται κατεξοχην οι τυποι ανδρων που διεκδικουν ενα ρολο κυνηγου ή μαλλον κτητικου... κοντερ. Θα μου πεις, γιατι δεν παν και οι αλλοι; Φοβουνται; Οχι αναγκαια. Το ζητημα ειναι, οι γυναικες μενουν ανεπηρεαστες απο την εικονα; Μενουν ανεπηρεαστες απο την καταφανη διεκδικηση; Μενουν ΕΝΤΕΛΩΣ ανεπηρεαστες απο το ...matcho ψευτοπροτυπο αντρα με το οποιο πολυς κοσμος μεγαλωνει; Ειναι ευγενικες με εναν αγνωστο;Γιατι ενας αντρας -και μια γυναικα- να μην παει σε μια εκθεση, σε μια οπερα, σε μια συναυλια, σε μια εκθεση βιβλιου, σε ενα καφε να γνωριστει; Ακομακαι σε μιαπαραλια, σε ενα τρενο, σε ενα ταξιδι.

Στο Πανεπιστημιο της Θεσσαλονικης, οπου κανω μεταπτυχιακο και ερευνα στην Ψυχιατρικη/ Ψυχολογια, ερχομαι σε επαφη με ατομα καθε ηλικιας. Παρα πολλοι ειναι μονοι, και οσοι ευτχουν ειναι ατομα απλα, αυθορμητα και μ αυτοπεποιθηση για το ποιοι ειναι και οχι για το με τιμοιαζουν. Αυτο που λειπει, νομιζω, ειναι αυθορμητισμος και υπομονη, μεσα απο την οποια γεννιεται εμπιστοσυνη και διεκδικηση ενος αληθινου προσωπου,οχι ακομα μιας εικονας.

Το αληθινα αυθορμητο δεν ειναι τα πολιτστικα προκατασκευαμενα στερεοτυπα, μα η ικανοτητα μας να αναγνωριζουμε, με την αφη κ, με το λογο και με την εικονα, καινουρια ελκυστικα προσωπα. και,οπως οι ποιητες, να αφοσιωνομαστε στην ιδιαιτερη εμπνευση μας και οχι να αφηνουμε ευκολα καθε πρωτο στιχο για αν ξεκινησουμε, ισως, καποτε, ενα καποιο καινουριο.

Καλο Καλοκαιρακι

Έγραψε ο/η Aria.G / 17 Ιουλίου 2008 στις 10:34 μ.μ.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για το χρόνο που σπατάλησες και για τα όσα έγραψες τα οποία ταυτίζονται με τα πρότυπα και την ιδεολογία μου.

Εύχομαι κάποια στιγμή να πάψουμε όλοι να ψάχνουμε τη νέα μόδα αυτου του "κάτι" και να κοιτάμε τη πραγματικότητα και τους ανθρώπους αληθινά μέσα στα μάτια.

Έγραψε ο/η Georgia / 4 Ιανουαρίου 2010 στις 5:54 π.μ.

Απ΄ότι φαίνεται,σύμφωνα με την έρευνα,οι περισσότερες γυναίκες έχουν τον ρόλο του κυνηγού κ οι περισσότεροι άντρες τον ρόλο του θηράματος.Αυτό σίγουρα είναι δυσάρεστο για τις γυναίκες που δεν τολμούν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους σ'εναν άντρα,είτε επειδή φοβούνται την απόρριψη κ την κοροιδία,είτε επειδή είναι ντροπαλές ή έχουν έλλειψη αυτοεκτίμησης.Δικαιολογημένα λένε πολλές γυναίκες οτι οι άντρες χάθηκαν.Προτιμώ τους άντρες που παίρνουν την πρωτοβουλία να πλησιάσουν μια γυναίκα,αρκεί να'ναι καλότροποι και καθόλου καταπιεστικοί.Διαφωνώ με το σεξ της μιας βραδιάς,το οποίο προσφέρει μια στιγμιαία απόλαυση και τίποτα παραπάνω.Είναι προσβλητικό για μια γυναίκα κ για έναν άντρα,να την βλέπουν ή να τον βλέπουν σαν σκεύος ηδονής.Δυστυχώς χάθηκε ο ρομαντισμός κ ο σεβασμός του ενός προς τον άλλον.Κ σ΄οτι αφορά τον γάμο,πιστεύω,οτι πολλές γυναίκες απο 27 ετών κ άνω επιθυμούν να κάνουν σοβαρή σχέση με σκοπό τον γάμο κ την οικογένεια.

Έγραψε ο/η Πανος / 12 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:57 μ.μ.

Ακόμα και καιρός που έχει περάσει δε νομίζω να έχουν άλλαξει αυτά τα στατιστικά.. Ισως έχουν χειροτερέψει κι άλλο....

 
Τελευταία άρθρα