fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Η έκτρωση

10 Δεκεμβρίου 2007 | 08:49 π.μ.

...από τη " Lili"  

Ήμασταν τρεις γυναίκες στο σαλόνι.
Η κουβέντα ανάλαφρη στην αρχή, σοβάρεψε γρήγορα, όταν ανέφερα το πόσο είχα φρικάρει όταν είχα μάθει ότι η μαμά ενός πρώην φλερτ μου είχε κάνει 3 παιδιά και 36 εκτρώσεις. 


Είχα ακούσει ότι πολλές γυναίκες το θεωρούσαν κάτι σαν μέθοδο αντισύλληψης και δεν είχαν συναίσθηση ότι πρόκειται για –αν μη τι άλλο- πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία για το σώμα αλλά και την ψυχή σου. 
-«Όταν έκανα, εγώ,» αποκρίθηκε η Σοφία,« ήταν για ιατρικούς λόγους, αλλά όπως και να ‘χει το έχω βάρος στην συνείδηση μου.»
-«Εγώ δεν το χω βάρος στην συνείδηση μου, γιατί ήμουν πολύ νέα για να φέρω παιδί στον κόσμο και καμία βοήθεια» είπα με την σειρά μου, «αλλά το έχω βάρος στην ψυχή μου.»
-«Δεν έβαζες προφυλακτικό;» με ρώτησε η Κική
-«Το τρύπησε ο φίλος της» απάντησε η Σοφία και ένιωσα ότι λέγοντας αυτήν την αλήθεια με έβαζε σε διαδικασίες εξήγησης που δεν ήθελα να μπω.
-«Δεν ήθελα να παντρευτούμε και μετά  την επέμβαση μου, μου το πέταξε πάνω στον καβγά.»
-«Δεν νομίζω να ξαναείδα άντρα τόσο φοβισμένο» γέλασε η Σοφία «μόλις σου το είπε και είδε την έκφραση σου του κόπηκε ο βήχας. Ακόμα τρέχει»

Γύρισε προς την Κική
«Έπρεπε να την δεις, τα μάτια της πετούσαν φωτιές και χωρίς να βγάλει λέξη, πέταξε πάνω του τηγάνια, ποτήρια, όλο το σπίτι, ο τύπος είχε χεστεί επάνω του.»
-«Τέλος πάντων» αναστέναξα «δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος δειλός μαλάκ*ς που γνώρισα» ή και αγάπησα, σκέφτηκα μέσα μου.

«Το θέμα είναι ότι έμεινα έγκυος, και ήμουν κάπως προετοιμασμένη, αφού είχα σεξουαλικές σχέσεις, ήξερα ότι υπάρχει πάντα μια πιθανότητα-έστω και απειροελάχιστη.»πρόσθεσα.

 

-«Η έκτρωση είναι αμαρτία»με διέκοψε η Κική, η φίλη της Σοφίας.


Συνέχισα χωρίς να δώσω σημασία στην θρησκευτική παρέμβαση της.


«Μου είχαν πει ότι είναι ένα κομματάκι κρέας, άψυχο, σαν συκώτι, έτσι πήγα ανησυχώντας μόνο για το αν θα πονούσα.

Αργότερα, και χωρίς κάποιος να μου πει τίποτα, μέσα μου κατάλαβα και ένιωσα ότι δεν ήταν έτσι. Ότι υπήρχε κάτι παραπάνω από ένα κομμάτι κρέας.»


-«Ειδικά τώρα που έχεις παιδί και βλέπεις τι θα μπορούσε να είχε γίνει ε;» η Σοφία είχε ένα μελαγχολικό ύφος.

Είχε τερματίσει την μοναδική της κύηση διότι είχε έρθει σε επαφή με ένα ξαδερφάκι της που είχε ερυθρά ή κάτι τέτοιο, ποτέ δεν θυμάμαι τις λεπτομέρειες, και θεωρήθηκε καλό να το ρίξει.

 

-«Φυσικά και είναι παραπάνω από ένα κομμάτι κρέας.» είπε η Κική «Είναι μια ψυχή»
-«Αν κρίνω από το βιβλίο «τα εννιά σκαλιά», η ψυχή του παιδιού είναι δίπλα σου μέχρι και τον τρίτο μήνα όπου πλέον μπαίνει μόνιμα στην μήτρα…έως τότε σε παρακολουθεί με αγωνία αν θα του αρέσεις, προσπαθεί να σου πει τι όνομα θέλει…»

-«Αυτά δεν τα  λέει η εκκλησία». Η Κική άρχιζε να με κοιτά με υποτιμητικό ύφος πλέον.
Χαμογέλασα.
-«Όχι, δεν ασχολούμαι με αυτά που λέει η εκκλησία, και μόνο.»
-«Γι αυτό έκανες και αυτήν την δολοφονία.»
Το στομάχι μου βούλιαξε.
Δεν περίμενα τέτοια κακία και τέτοια περιγραφή, το ομολογώ.
Στην Αμερική, φανατικοί θρησκευόμενοι καίνε κλινικές, και τα φορουμς παίρνουν φωτιά όσον αφορά το θέμα της έκτρωσης.
Δεν περίμενα λοιπόν κάτι τέτοιο εδώ.
 
-«Αν μια κοπέλα 17 χρόνων βιαστεί και μείνει έγκυος, τι πρέπει να κάνει κατά την άποψή σου;» προσπάθησε να από-φορτώσει το κλίμα η Σοφία.
-«Αν αποφασίσει να το ρίξει, είναι δολοφόνος.»

 

Μάλιστα. Κρίθηκα καταδικάστηκα.
Δεν μίλησα.
Τι άλλο να πω έπειτα από αυτό;
Δεν μ’ ενδιέφερε και να συνεχίσω την συζήτηση με κάποιον τόσο στεγνό εσωτερικά.
Θυμήθηκα, όταν ήμουν έγκυος, δεν πήγα να κάνω το τεστ των 16 εβδομάδων, σκεφτόμενη ότι αν το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα, δεν θα το έριχνα.
Η σκέψη της έκτρωσης με παγώνει επιτόπου πλέον.

 Είναι λες και το σώμα μου μετά από κείνη την ημέρα κράτησε την ανάμνηση του ξεριζωμού στα κύτταρά του, κι ας μην το θυμάται το συνειδητό μυαλό μου.

Σαν να θυμάται η ψυχή μου τον πόνο και την στεναχώρια της αποκοπής και του χωρισμού.
 

Βέβαια αφού γεννήθηκε η κόρη μου και είδα έμπρακτα τις δυσκολίες στο μεγάλωμα ενός παιδιού, ευχαρίστησα τον Θεό που το παιδί δεν είχε κάποια δυσκολία, γιατί τελικά το είχα δει πολύ ρομαντικά  και επιπόλαια το ζήτημα.
Ίσως και η Κική να είχε κάποιο δικό της εσωτερικό ζήτημα και γι αυτό να ήταν τόσο κάθετη. Ίσως προσπαθούσε να κάνει παιδί με εξωσωματική, ίσως είχε αποβάλλει, ίσως είχε δυσκολευτεί να  κάνει το παιδί της…ποιος ξέρει.

Η Σοφία καθόταν σκεφτική. Ήξερα που ταξίδευε το μυαλό της.
Εκεί που ταξίδευε και το δικό μου.

Η έκτρωση είναι τελικά απόφαση της γυναίκας, του τι θα κάνει με το σώμα της, απόφαση για το πώς θα είναι το υπόλοιπο της ζωής της; Το έμβρυο έχει δικαιώματα; Και αν και οι δυο έχουν, ποιανού υπερισχύει και ποιανού θα έπρεπε να υπερισχύσει; 

 Ερωτήματα που πάντα θα διχάζουν ανάλογα με το τι ζωή και τι βιώματα έχει κάποιος.

Θρησκευτικές πεποιθήσεις, πολυπληθή ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη οικογένεια, συγκυρίες….αλλά και χαρακτήρες.


Πιστεύω όμως ότι είναι ένα ζήτημα που ακουμπά τις περισσότερες γυναίκες στα πιο βαθιά και τρυφερά σημεία της, και όποια απόφαση και να πάρει, είναι μια απόφαση που θα την ακολουθεί μέχρι το τέλος της ζωής της.


Και γι αυτό και μόνο, αφορά τελικά, μόνο εκείνη και το (αγέννητο?) παιδί της.

Μια μεγάλη αγκαλιά από μένα σε όλες σας.

 

Σχετικά Άρθρα

Μίλησε για το sex στο παιδί σου

Το σωστό timing στην εγκυμοσύνη

Νέες Αντισυλληπτικές Επιλογές για τη Σύγχρονη Γυναίκα

 

 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Η έκτρωση


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η EFI / 10 Δεκεμβρίου 2007 στις 3:25 μ.μ.

τελειο αρθρο , μπραβο

Έγραψε ο/η TATI / 10 Δεκεμβρίου 2007 στις 3:29 μ.μ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ EFI. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.

Έγραψε ο/η Sotiris / 15 Δεκεμβρίου 2007 στις 6:09 μ.μ.

το άρθρο είναι απίθανο για το ότι θέτει απλά αλλά κ ουσιαστικά το θέμα της εκτρώσεως από διάφορες οπτικές γωνίες. Μπορεί να μην είμαι στην κατάστασή να κρίνω τον τρόπο σκέψεις της γυναίκας-καθώς είμαι άντρας- ωστόσο το μόνο που έχω να παραθέσω στους αναγνώστες, είναι ότι πρίν 13 χρόνια στα 19 μου η κόπέλα που είχα σχέση εμεινε έγκυος...έκανα το παν να την πείσω να 'ρίξει΄το παιδί. Εδώ και 5 χρόνια έχω πλεόν συνειδητοποιήσει και έχω χωνέψει το τεράστιο σφάλμα που έκανα και προέτρεψα αυτή τη δολοφονία (όσο σκληρό κι αν ακούγεται). Διότι είτε μας βολεύει είτε όχι η άμεση σύλληψη του σπερματοζωαρίου από το ωάριο δημιουργεί άμεσα μια ψυχή, ένα οργανισμό που μεγαλώνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Η έκτρωση λοιπόν στην κοινωνία μας, πιστέυω πως πρέπει να γίνεται καθαρά για ιατρικούς λόγους και όχι για το βίτσιο κ εν τέλει την ανευθυνότητα του καθ'ενός.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ σκοπός της Ζωής του ανθρώπου είναι η γέννηση κ διαιώνιση του είδους. Δεν είναι ούτε τα ταξίδια, ούτε η διασκέδαση, ούτε η ντολτσε βίτα, ούτε τα λεφτά. Εάν δεν αντιλαμβανόμαστε το σκοπό αυτό και σταματήσουμε την παραγωγική διαδικάσία...έτσι απλά θα εξαφανιστούμε από προσώπου γης...
ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ τις προσπάθειές σας!

Έγραψε ο/η sia / 26 Δεκεμβρίου 2007 στις 3:29 μ.μ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΕΚΤΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΜΙΑ 17

Έγραψε ο/η Γιωργος Θωμαιδης- γιατρος / 16 Ιουλίου 2008 στις 5:30 π.μ.

Συγχαρητηρια για το περιοδικο σας!

Καταρχην, μια μικρη, καθαρα γραμματικη, παρατηρηση:
Δεν ειναι εκτρωση αλλα αμβλωση (δηλαδη κατι που γινεται με αμβλυ οργανο).
Εκτρωση, ειναι η αποβολη του κυηματος.
Νομιζω οτι θα συμφωνησουμε ολοι πως το πιο σημαντικο ειναι η προληψη μιας απροσδοκητης (δεν θα χρησιμοποιησω τον ορο ανεπιθυμητη) εγκυμοσυνης. Ιδιως τωρα που ειναι καλοκαιρι, και σε μια χωρα οπου η αντισυλληψη και η επιλογη συντροφου ειναι συχνα το ιδιο προχειρη οπως και η οδηγηση...
Με καθε διακριτικοτητα θα ηθελα να προσθεσω κατι:
Νομιζω οτι θα συμφωνησουμε ολοι πως το πιο σημαντικο ειναι η προληψη μιας απροσδοκητης (δεν θα χρησιμοποιησω τον ορο ανεπιθυμητη) εγκυμοσυνης. Ιδιως τωρα που ειναι καλοκαιρι, και σε μια χωρα οπου η αντισυλληψη και η επιλογη συντροφου ειναι συχνα το ιδιο προχειρη οπως και η οδηγηση...

θα παραθεσω μερικα επιχειρηματα για να δειξω την αποψη των περισσοτερων -νεων ιδιως- γιατρων, για τους οποιους η αμβλωση δεν ειναι συνηθισμενη πρακτικη και την οποια δεν επιθυμουν να ακολουθουν, τοσο στο νοσοκομειο οσο και στην προσωπικη μας ζωη -παρα τα σοβαρα επαγγελματικα και οικονομικα προβληματα που εχουν και αυτοι, ιδιως οι ειδικευομενοι, αλλα πλεον και ολοι σχεδον οι υπολοιποι.. Την ιδια αποψη συμμεριζονται και ολοι περιπου οι ειδικοι (επιστημονες και φιλοσοφοι) ανεξαρτητα απο θρησκευτικες πεποιθησεις.

Εχει πραγματοποιηθει μια μεγαλη σειρα ψυχολογικων ερευνων που δειχνουν οτι η αμβλωση γινεται συνηθως σε συνθηκες πανικου, ενω καθε αλλη αποφαση θα αναβαλλοταν για μια πιο ηρεμη στιγμη. Στην Ελλαδα ιδιως, οι αμβλωσεις (απο ανυπαντρες μητερες) γινονται κατω απο πολυ εντονη ψυχολογικη πιεση.

τα παραδειγματα που θα χρησιμοποιησω παρακατω ειναι ουδετερα, ειναι απλα και πρακτικα, ομως -ελπιζω- και απολυτως ρεαλιστικα.

Στη συγκεκριμενη επιχειρηματολογια, το κεντρικο στοιχειο ειναι το συναισθημα της αγαπης και του σεβασμου για την εγκυο και το παιδι, μεσα απο το οποιο ξεκιναν τα επιχειρηματα.

Υπαρχει ενας μεγαλος αριθμος απλων, λογικων επιχειρηματων που εχουν δειξει οτι η αμβλωση (στο παρον - ανεξαρτητα απο το αν καποιος θεωρει το εμβρυο ανθρωπινη ζωη ακομα) οδηγει σε απωλεια ζωης αυριο. Ακριβως οπως η επιβαρυνση ενος περιβαλλοντος (πχ η καταστροφη της σπορας σε μια χωρα λογω καποιας μολυνσης τουπεριβαλλοντος) τωρα, εχει συνεπειες στο μελλον (απωλεια της μελλουμενης σοδειας) ακομα και αν ακομα δεν ειναι προφανης (εαν εχουν καταστραφει π.χ. μονο οι σπαρμενοι σποροι). Το παραδειγμα ειναι πολυ πρακτικο, για να δειξει οτι στην πραγματικοτητα,και στις δυο περιπτωσεις, και σε καθε περιπτωση, το τι θα ειναι κατι στο μελλον ειναι κατιπου εχει μεγαλη σημασια.

Το επιχειρημα δεν αλλαζει αν πουμε οτι δεν ειναι σιγουρο οτι θα ολοκληρωθει η εγκυμοσυνη. Ο λογος ειναι οτι ολα τα πραγματα στη ζωη δεν ειναι απολυτα σιγουρο οτι θα συμβουν. Υπαρχει παντα η πιθανοτητα να μην συμβουν, ομως εμεις αυτη την πιθανοτητα προσπαθουμε να την κατευθυνουμε οσο μπορουμε καλυτερα. ετσι, δεν ειναι απολυτα σιγουρο οτι η παραπανω σπορα πχ θα καρποφορησει, αυτο ομως δεν μας δινει το δικαιωμα να μολυνουμε την γυρω περιοχη και να καταστρεψουμε το σπορο,

Ακομα ομως και αν τα επιχειρηματα υπερ και κατα των αμβλωσεων ηταν ισα (κατι που δεν ισχυει) θα παρεμενε το ρισκο να χαθει μια ανθρωπινη ζωη. Στην ιατρικη -και στη ζωη- αυτο το ρισκο ειναι αρκετο για να αποφυγουμε μια πραξη, εαν δεν υπαρχει αντιστοιχο κινητρο για να γινει (προστασια δηλαδη της ζωης). Οταν μιλω για ζωη, δεν το εννοω μονο με τη βιολογικη εννοια, αλλα με την ευρυτερη δυνατη, φυσικη, πνευματικη και ψυχικη.

Κατα ποσο μπορουμε να θεωρησουμε πιο σημαντικες τις ελπιδες μας απο τις ελπιδες ενος παιδιου, εστω και στο μελλον; Εφοσον τουλαχιστον η μια πλευρα (οι εναντιοι των αμβλωσεων) εχει επιχειρηματα που στηριζουν αυτη την αποψη και εξηγουν οτι , ειναι δυσκολο να επιλεξουμε την αμβλωση...

Αυτα τα επιχειρηματα δεν ειναι μια ξερη λογικη. Εχουν δημιουργηθει ακριβως για να δειξουν ποσο σημαντικη ειναι η μητροτητα, σε οποιεσδηποτε συνθηκες, ιδιως σε καταστασεις πανικου ή απορίας. Στους αρχαιους πολιτισμους, υπαρχουν παρα πολλες ιστοριες για ανθρωπους που μεγαλωσαν παιδια που βρεθηκαν αναπαντεχα μπροστα τους. Στην πραγματικοτητα, κατι αντιστοιχο συμβαινει και με την αρχομενη εγκυμοσυνη: ειναι οπωσδηποτε κατι απροπσδοκητο, ομως ειναι και μια ευκαιρια να αγαπησουμε. Και επειδη τα επιχειρηματα και τα αισθηματα μπορει να μας φανουν μοιρασμενα, μπορουμε, για αρχη, να ευνοησουμε την εξελιξη της ανθρωπινης υπαρξης, που η διακοπη της ειναι αμετατρεπτη.

δεν θελω να πιστεψετε οτι θεωρητικολογω. Καθε αλλο. Γνωριζω -και απο οικογενειακη πειρα- ποσο μπορει να αιφνιδιασει μια απροσδοκητη εγκυμοσυνη. Ομως, γνωριζω επισης οτι, παρα τις ενδεχομενες δυσκολιες, ενα παιδι ειναι αναντικαταστατο και μοναδικο γεγονος στη ζωη. Συμφωνα με ολες τις εμελετες, οι περισσοτερες νεες γυναικες κατα βαθος επιθυμουν να κρατησουν το παιδι, παρα το γεγονος οτι δεν ειναι ο "βελτιστος" χρονος. Ειναι η κοινωνικη πιεση, το αγχος και η εμπορευματοποιηση των αμβλωσεων που επηρεαζουν παρα πολυ μια τελικη αποφαση για διακοπη της κυησης.

για αυτο, νομιζω, το πιο σημαντικο, ειναι η επιλογη μας να γινει με αγαπη, που μπορει να μας δοσει την αυτοπεποιθηση να προχωρησουμε -εστω και χωρις τον αλλο συντροφο..

σας το γραφω απο προσωπικη εμπειρια, αλλα ας μην πω περισσοτερα.

και μια ερωτηση. Πολλες κοπελες φοβουνται οτι ως ανυπαντρες μητερες δεν θα τις παντρευτει καποιος. Το θεμα ειναι, αυτος που θα τις παντρευτει, δεν ειναι προτιμοτερο να ειναι καποιος που δεν θα τον ενοχλει η γυναικα του να εχει ενα παιδι με οποιονδηγηποτε αλλον,πρωην αντρα της ή μη; Και,ακομαπειρσσοτερο, υπαρχουν αντρες, αληθινοι εννοω και καθολου λιγοι, που θεωρουν μια γυναικα πολυ ερωτικη και πολυ αξιολατρευτη οταν εχει ενα παιδι.

καλες διακοπες σε ολους

Έγραψε ο/η antiexusiastis / 16 Ιουλίου 2008 στις 9:29 π.μ.

Το εκθετο μωρο ειναι ενα πλασμα που η μητερα του συνελαβε καπου αναμεσα στην αγαπη και την πιστη και το γεννησε καπου αναμεσα στον τρομο και στη φρενιτιδα του θανατου. Το φασκιωσε με τα ζωντανα υπολειματα της καρδιας της και το απιθωσε στην πορτα του ορφανοτροφειου, φευγοντας μετα με σκυμενο το κεφαλι κατω απο το βαρος του σταυρου που σηκωνε. και σα να μην εφταναν ολα αυτα, εσεις κι εγω τη χλευαζαμε, λεγοντας, "τι ντροπη, τι ντροπη!"

ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ ( Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ)

Έγραψε ο/η Γιωργος Θωμαιδης- γιατρος / 16 Ιουλίου 2008 στις 10:51 π.μ.


το εκθετο μωρο, το μωρο της ανυπαντρης μητερας ή του ανυπαντρου πατερα, ειναι ο δρομος που ολοι οφειλουμε :να ακολουθησουμε; της αποφασης οτι ο κοσμος αλλαζει, μεσα απο την αγαπη, οχι μεσα απο την καθε προκαταληψη. Η ανυπαντρη μητερα, το εκθετο μωρο, σε ολους τους πολιτισμους, ειναι τα συμβολα της ζωης και της δυναμης που εχει η αισιοδοξια. Καμμια γυναικα δεν πρεπει να φοβαται τημ ητροτητα, ουτε να ντρεπεται για τη μητροτητα. Η μητροτητα ειναι πολυ πιο ομορφη, πολυ πιο ερωτικη, πολυ πιο θηλυκη, απο καθε προτυπο του κοσμου. Δεν χρειαζομαστε την προκαταληψη ως οδηγο των πραξεων μας, δεν τη συνεχιζουμε με το να της δινουμε σημασια καιαξια. Ειμαστε μια νεα γενια, ολοι απο 40 και κατω, και αν γυρισουμε και δουμε γυρω μας και σε αλλεςηλικιες. Δεν υπαρχει ουσιαστικος ανθρωπος που δεν θα θαυμασει -και δεν θα βοηθησει- την ανυπαντρη μητερα. Στο κατω -κατω, αυτοι οι ανθρωποι εχουν δσημασια και αυτων η γνωμη μετραει αληθινα.

Έγραψε ο/η Lili / 16 Ιουλίου 2008 στις 10:54 π.μ.

Κε Θωμαΐδη ευχαριστώ πάρα πολύ για τον εμπλουτισμό του θέματος και για αυτή την οπτική γωνία.

Θα ήθελα να προσθέσω οτι πολλές φορές οι αιτίες ειναι και οικονομικές αλλά και πιο βαθιές.
Π.χ. εγω, τώρα αν έμενα έγκυος από έναν μη έτοιμο σύντροφο, έχω τα χρήματα να το μεγαλώσω;
Πώς θα νιώθει οταν θα έρχεται ο πατερας της μικρής μου να την πάρει και αυτό δεν θα έχει αυτήν την φιγούρα στην ζωή του;
Ένα μωρό είναι μια περίπτωση περίπλοκη που αλλάζει την ζωή όλων και θεωρώ σχεδον αδύνατο να το μεγαλώσει κάποια μητέρα μόνη της.

Επίσης θα ήθελα να φέρω μια αντίρρηση στο κατά πόσο μια γυναίκα μπορει να έχει σύντροφο όταν έχει παιδί.
Ετόιμαζα μάλιστα ένα άρθρο με μαρτυρίες πάνω στο θέμα και θα δημοσιευτεί πιθανόν αυτήν ή την άλλη εβδομάδα.

Θα ήθελα επίσης να απαντήσω στον αναγώστη που είχε τοσα "πρέπει" στο σχόλιό του.
Δεν υπάρχει αυτή η λέξη.
Εμείς την χρησιμοποιούμε για να επιβάλλουμε.
Και ότνα επιβάλλουμε στον εαυτό μας, αφήνοντας τους άλλους ήσυχους να κάνουν τις δικές τους επιλογές, ειναι μια θαυμάσια λέξη.
Όταν σταματά να ειναι εσωτερική υπόθεση και αυτοπειθαρχεία προσωπική, και προσπαθούμε να την εφαρμόσουμε στον έξω κόσμο και στους άλλους, είναι πηγή δυστυχίας.

Καλή μερα να έχουμε.

Έγραψε ο/η antiexusiastis / 16 Ιουλίου 2008 στις 1:58 μ.μ.

ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΟΥ. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ ΤΟ ΕΔΩΣΑ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ,ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΟΔΗ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΟΥΣ. ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΑ Η ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΛΑΦΑΚΙΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ (ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΖΩΟ). ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΤΙ ΠΑΡΤΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ "ΛΥΚΟΥΣ"? ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΣΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ, "ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ" ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΚΙ ΝΑ ΤΗΣ ΛΕΝΕ "ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ".
ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΕ ΣΚΑΛΕΣ ΟΙ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΤΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΑΡ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΓΛΕΙΦΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΟΥΛΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.
ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ"ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΑΥΤΗ.
ΛΙΛΗ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ, ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ,
ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟ.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΛΑΣΩ ΚΑΝΕΝΑ.
ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΛΟΙ...

Έγραψε ο/η Γιώργος Θωμαιδης - Γιατρός / 16 Ιουλίου 2008 στις 5:16 μ.μ.

Ευχαριστω –ειλικρινα- για τα καλα σας λογια Lilli και antiexousiasti !ι

καταρχην θα ηθελα να διορθωσω μια λεξη που εγραψα στο δευτερο κειμενο "οφειλουμε να..." : Ειναι γραμμενο σαν αντισταση σε οποιαδηποτε προκαταληψη εναντιον των ανυπαντρων γυναικων. οχι σαν προσταγη! Το ¨μπορουμε να¨ εκφραζει ακομα περισσοτερο οσα νιωθω.

Εκεινο που ηθελα να επισημανω στο πρωτο σχολιο (το εκτενες) ειναι οτι ειναι σημαντικο να ενημερωνονται οι εγκυες με πληροτητα για το τι ακριβως ειναι και που οδηγει μια διακοπη κυησης- και ιδιως να ενημερωνονται με αγαπη και πολλη ψυχραιμια.

Γνωριζω οτι η εγκυος κοπελα βιωνει πολυ εντονα και αντικρουομενα συναισθηματα.. Και δεν μπορω να μπω στη θεση της πληρως διοτι δεν ειμαι γυναικα. Την ιδια σταση, φροντιδας και ποτέ κατακρισης, συμμεριζονται και οι περισσοτερες γυναικες γιατροι και ιδως οι γυναικες γυναικολογοι και παιδιατροι. Αυτο σημαινει οτι, ειτε ως γιατρος ειτε ως ανθρωπος, μπορω μονο να προσπαθω να δωσω ο,τι καλυτερο αισθανομαι. Χωρις να της επιβαλλουμε τιποτα. Επισης σημαινει οτι ολοι γυρω της δεν πρεπει να πανικοβληθουμε, ουτε να την αφησουμε να καταρρευσει ψυχικα.

Υπαρχουν ομαδες ανθρωπων, ανθρωποι ειδικευμενοι στην υποστηριξη της γυναικας πριν αποφασισει -ακομα και στην Ελλαδα. Υπαρχουν Κεντρα Ψυχικης Υγεινης, υπαρχουν οι γυναικολογοι στα νοσοκομεια, ιδιως οι νεοι που δεν εχουν οικονομικο οφελος τις διακοπες κυησεων, υπαρχει ο Συλλογος για την Προστασια του Αγεννητου Παιδιου. Στην Ευρωπη μαλιστα, πριν αποφασισει η κοπελα ή η γυναικα, μιλα με ψυχολογο και γυναικολογο. Ειναι και αυτος ενας λογος που οι διακοπες κυησεων ειναι σπανιοτερες εκει. Για να αποφασισει ηρεμα και γνωριζοντας οτι υπαρχουν πολλες εναλλακτικες και ιδιως να μην αισθανθει εγκατελειμμενη και μονη: Παντου γυρω υπαρχουν οι ανθρωποι που θα ειναι παντα μαζι της και αυτοι, θα το ξαναπω, ειναι οι μονοι των οποιων η γνωμη εχει σημασια.

Θα το επαναλαβω, ως γιατρος, θεωρω αδιανοητο κανεις να επιτεθει –φραστικα ή ψυχιακα ή φυσικα- σε μια κοπελα για καθε επιλογη της.

Η ζωη με ενα παιδι, ακομα και για εναν ανυπαντρο γονιο, δεν ειναι τρομακτικη. Ειναι διαφορετικη. Και μας δινει μια ευρυτερη οπτικη για το τι σημαινει ευτχια, για εμας και ένα παιδι. Η ευυτχια, μπορει να υπαρξει ακομα και σε δυσκολεςπεριοδους οικονομικων συνθηκων διοτιως εννοια δεν είναι υλικα μετρησιμη. Μια κοπελα που φερνει ένα παιδι στον κοσμο, δεν προξενει δυστυχια., ουτε σε αυτό ουτε στον εαυτο της. Το παιδι,η ζωη, είναι αυταξια και περιεχει τεραστια χαρα και ελπιδα, περα από κάθε ευθυνη και δυσκολια.

Μια γυναικα ή ενας ανδρας που μεγαλωνει μονος του (καλυτερα: χωρις το συντροφο, διοτι πολλες -πια μαλλον οι πιο πολλες - οικογενειες στηριζουν τον ανυπαντρο γονιο) μπορει να δυσκολευτει, αλλα, απο οσο ξερω -και επιστημονικα (θα γινω ψυχιατρος), κατα βαθος γινονται ευτυχεστεροι με αυτη την επιλογη. Αλλωστε, και στα παντρεμενα ζευγαρια, σε σημαντικο βαθμο μετεχει και η υπολοιπη οικογενεια στην υποστηριξη ττης ανατροφης των απιδιων και αυτο ειναι πολυ θετικο για την ψυχικη υγεια του παιδιου. Υπαρχουν και εκτεταμενες ψυχολογικες ερευνες πανω σε αυτο. Αν θελετε, στειλτε μου ενα e-mail να σας στειλω ορισμενες.

Οσο για την απορριψη γυναικων με παιδι, εχω -και στην οικογενεια μου- παραδειγματα για το αντιθετο, εννοω οτι θεωρειται κατι πολυ ομορφο και εχουν παντρευτει και μαλιστα με καταπληκτικους ανθρωπους. Επισης, αυτοι οι ανθρωποι ειναι πολυ περισσοτεροι απο οσο νομιζουμε. Μπορει καποια/ καποιος να βρεθει σε χωρους οπου υπαρχουν ατομα με ποιοτητα, ανθρωποι με ανοιχτο οριζοντα, που δεν εχουν προκαταληψεις.

Αφηνω για το τελος και τη δυνατοτητα της υιοθεσιας. ΄Η του να μεγαλωσει ενα παιδι μεσα στην οικογενεια της μητερας, μαζι με τα υπολοιπα, ιδιως αν η μητερα ειναι πολυ νεα. Το παιδι, στην συγχρονη Ελλαδα, οπου τα παιδια ειναι σπανια και οι διαζευγμενοι γονεις μια συνηθισμενη περιπτωση, δεν θα αντιμετωπιζεται σαν κατι περιεργο, ουτε θα κακοχαρακτηρισθει ως "εξωγαμο".

Φιλε –και το εννοω- αντιεξουσιαστη, ο μεγαλυτερος αδερφος μου, που γεννηθηκε πριν 44 χρονια, σε μια άλλη Ελλαδα, πολύ πιο κλειστη, μεγαλωσε στις δυτικες συνοικιες της πολης και ως εξωγαμο –ουσιαστικα- παιδι. Δεν μεγαλωσε ως «μπασταρδο», όπως δεν μεγαλωνει η δεκαοχταχρονη σημερα κορη της καλυτερης και πιο «ζωηρουλας» μου –παντρεμενης και ευτχισμενης πια με αλλον αντρα από τον πατερα- φιλης από το σχολειο. Τα περιστατικα είναι πολλα, είναι πολύ ενθαρρυντικα, αυξανονται και είναι αληθινα, Οποτε θες, μπορουμε να μιλησουμε για αυτό: giorgosthomaidis@hotmail.com.

Γυναικες και ανδρες, μπορουμε, στην προσωπικη μας ζωη καταρχην αλλα και συλλογικα, να στρεψουμε τις προσπαθεις μας στην προληψη. Μπορουμε να βελτιωσουμε υπαρχουσα κατασταση -αρχικα και κυριως- στις προσωπικες μας επιλογες. Μπορουμε πανω απο ολα να δουμε την ανυπαντρη μητερα/ πατερα με αγαπη. Μπορουμε να δουμε το αλλο φυλο με αληθινα ερωτικη διαθεση, δηλαδη με ενδιαφερον για τον αλλο και χωρις βιασυνη -ιδιως οι αντρες; Το σεξ δεν ειναι lifestyle.

Υπαρχουν εξω παρα πολλοι ανθρωποι του αλλου φυλου που μπορουν να μοιραστουν αγαπη και αληθινη ενταση, δηλαδη και τη δυναμη να μεινουν κοντα μας. Δεν μιλω θεωρητικα... Σιωπηλοι, χωρις επιδειξη, οχι διεκδικητικοι αλλα αυθεντικοι, υπαρχουν "εκει εξω" με ποιοτητα. Λιγο χρονο αν δωσουμε σε αυτους, λιγο να μην ακολουθησουμε το συρμο και την εικονα, λιγο να ψαξουμε... χωρις στερεεοτυπα - και ποτέ με αρνητισμό και κατάκριση


Ευχαριστω ξανα

Έγραψε ο/η Lili / 16 Ιουλίου 2008 στις 6:52 μ.μ.

"Η ζωη με ενα παιδι, ακομα και για εναν ανυπαντρο γονιο, δεν ειναι τρομακτικη. Ειναι διαφορετικη. Και μας δινει μια ευρυτερη οπτικη για το τι σημαινει ευτχια, για εμας και ένα παιδι. Η ευυτχια, μπορει να υπαρξει ακομα και σε δυσκολεςπεριοδους οικονομικων συνθηκων διοτιως εννοια δεν είναι υλικα μετρησιμη. Μια κοπελα που φερνει ένα παιδι στον κοσμο, δεν προξενει δυστυχια., ουτε σε αυτό ουτε στον εαυτο της. Το παιδι,η ζωη, είναι αυταξια και περιεχει τεραστια χαρα και ελπιδα, περα από κάθε ευθυνη και δυσκολια.

Μια γυναικα ή ενας ανδρας που μεγαλωνει μονος του (καλυτερα: χωρις το συντροφο, διοτι πολλες -πια μαλλον οι πιο πολλες - οικογενειες στηριζουν τον ανυπαντρο γονιο) μπορει να δυσκολευτει, αλλα, απο οσο ξερω -και επιστημονικα (θα γινω ψυχιατρος), κατα βαθος γινονται ευτυχεστεροι με αυτη την επιλογη. Αλλωστε, και στα παντρεμενα ζευγαρια, σε σημαντικο βαθμο μετεχει και η υπολοιπη οικογενεια στην υποστηριξη ττης ανατροφης των απιδιων και αυτο ειναι πολυ θετικο για την ψυχικη υγεια του παιδιου. Υπαρχουν και εκτεταμενες ψυχολογικες ερευνες πανω σε αυτο. Αν θελετε, στειλτε μου ενα e-mail να σας στειλω ορισμενες."Επιτρεψτε μου να επισημάνω οτι καμία μελέτη δεν μπορεί να αποδείξει οτι ειναι ευτυχεστεροι, διοτι το να πει καποιος οτι είναι δυστυχισμένος τωρα που εχει παιδι, περα από την κατακραυγή του κκόσμου , θα προξενουσε στον ίδιο/ιδια πολλες ενοχες και φόβους μην του παθει κα΄τι τελικα το παιδι...αφου σπουδαζετε ψυχολογια νομίζω αυτό ειναι κάτι που δεν θα επρεπε να σας διαφύγει.
Το ποσο ταμπου είναι.
Επισης αν τα παιδια φερνουν ευτυχια όπως λέτε, παρα όλες τις συνθηκες, τότε πως εξηγείτε ότι τα περισσοτερα διαζυγια γίνονται πριν το πρώτο παιδι κλεισει τα δύο του χρόνια;

Νομίζω οτι -πιθανον επειδη δεν είστε γυναίκα, κι επειδη πιθανον δεν είστε μονογονεική οικογενεια, το βλέπετε λίγο ρομαντικα το θέμα, και χαίρομαι που τα παραδείγματα στον κοντινό σας περίγυρο σας ενδυναμώνουν αυτή την ιδανική και ρομαντικη αισθηση των πραγματων.

Όμως σαν βοηθός σε ομάδα στήριξης γυανικών με παιδια....διαφωνω και έχω άλλη πραγματικότητα από αυτήν που έχετε εσεις.

Έγραψε ο/η closer2g / 17 Ιουλίου 2008 στις 1:42 μ.μ.

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο! Στην πολύ επίσης ενδιαφέρουσα άποψη του γιατρού κ.Θωμαίδη, θα ήθελα να επισημάνω ότι τα πράγματα φαίνονται πολύ πιο εύκολα όταν είσαι στην απέναντι όχθη.
Σε αυτήν την ανδροκρατική κοινωνία, οι γυναίκες δέχονται όλες τις πιέσεις και καλούνται να ανταπεξέλθουν μόνες τους ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις της ζωής τους. Για παράδειγμα, είναι πολύ λυπηρό, να ακούς από αγαπητούς δημοσιογράφους να γαλουχούν τα μυαλά του κόσμου, διαβάζοντας την βαρύγδουπη είδηση της άσπλαχνης μάνας που άφησε το νεογέννητο μωρό της στο σκαλάκι του σπιτιού μιας τυχαίας γειτονιάς, χρησιμοποιώντας λέξεις "παράτησε" "ξεφορτώθηκε" κ.λπ. και όλοι να ψάχνουν να την βρούν για να την τιμωρήσουν, αλλά κανείς δεν αναζητά τον πατέρα. Και τελικά αποκαλύπτεται η μάνα χωρίς το μητρικό ένστικτο (γυναίκα χωρίς μητρικό ένστικτο?γίνεται?) μόλις 15 χρονών, που μες την αμάθειά της, τη φτώχεια της και τη μιζέρια της ερωτεύτηκε και ενέδωσε χωρίς να ξέρει....Ο πατέρας τυχερός, άφαντος, χωρίς ευθύνες.
Και δεν πιστεύω να θεωρήσετε το παράδειγμά μου τραβηγμένο γιατί εκτός που συμβαίνει συχνά, ίσως κάποιες άλλες και μεγαλύτερες τα κρατούν προκειμένου να θεωρηθούν μέγαιρες και τελικά...γίνονται δυστυχισμένες και αυτές και εκείνα.
Με λίγα λόγια, είμαι υπέρ της πρόληψης, της ενημέρωσης και της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από γονείς, σχολεία κλπ. αλλά και υπέρ της άμβλωσης όσον αφορά παρατημένες κοπέλες/γυναίκες, χωρίς εισόδημα, χωρίς βοήθεια, χωρίς καμμιά προοπτική για μια έστω κουτσά-στραβά συγκροτημένης οικογένειας και λόγω έλλειψης κρατικής πρόνοιας.
Γιατί αν ζωή για κάποιους, είναι απλά η λειτουργία της καρδιάς, για μένα είναι πολύ περισσότερα!Και αν αμαρτία είναι η διακοπή της κύησης ενός ζωντανού οργανισμού, για μένα είναι το φόρτωμα των άλυτων απωθημένων του γονιού στο ήδη γεννημένο παιδί του!
Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι γνωρίζω πολλές περιπτώσεις χωρισμένων γυναικών με παιδιά, που οι μπαμπάδες τους τα έχουν ξεγράψει δημιουργώντας καινούργια οικογένεια με γυναίκα ελεύθερη και ωραία, ενώ εκείνες παλεύουν μόνες να τα μεγαλώσουν αποτυχαίνοντας στην ανεύρεση νέου συντρόφου.

Έγραψε ο/η Γιώργος Θωμαιδης / 17 Ιουλίου 2008 στις 4:02 μ.μ.

Προς φίλες closer2g και Lilli

Γραφω μονο δυο κυριες παραγραφουλες, το υπολοιπο διαβαστε το αν εχετε χρονο:

(Πριν αρχισω, σας διαβεβαιωνω ότι οι περισσοτερες συναδελφοι και οι καθηγητριες μου σε κοινωνικα θεματα είναι γυναικες [σχετικα με μια αντρικη γνωμη, ειναι πεντε παραγραφους πριν το τελος του υπολοιπου]. Επισης, το περιβαλλον στο οποιο ζω και από το οποιο αντλω εμπειριες, δεν είναι ιδιαιτερα ρομαντικο. Εχει όμως αληθινη, υλοποιουμενη ελπιδα. Δεν αισθάνομαι ότι βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση, το αντίθετο. Όσο για αυτους που εγκαταλειπουν τις γυναικες, χρειαζεται να σχολιασουμε;).

Καταρχην, νομιζω είναι φανερο ότι νιωθω βαθια απεχθεια για εκεινους που θα επιτεθουν σε μια κοπελα που εχει κανει ή προτιθεται να καμει αμβλωση. Σε οσα γραφω, πουθενά δεν υπαρχει κατακριση για τις γυναικες που διακοπτουν την κυηση. Υπαρχουν τα συναισθηματα ενός ανθρωπου που βλεπει καθημερινα, μαζι με τις γυναικες συναδελφους του, κοπελες μπροστα σε μια πολύ προσωπικη επιλογη. Και σε αυτα τα αισθηματα δεν υπαρχει ουτε υποκριτικη λυπη, ουτε σκοπιμοτητα, ουτε ευκολια. Για αυτό χρησιμοποιω μονο απλα, λογικα επιχειρηματα και παραδειγματα για να υποστηριξω ότι υπαρχει ελπιδα και όχι ότι δεν υπαρχουν -πολυ μεγαλα- προβληματα. Απλα, δεν υπαρχουν μονο προβληματα.

Επισης, εχω αναφερθει στη ζωη ως μια αξια μοναδικη, που από μονη της είναι πηγη ευτυχιας. Και, το ξαναγραφω, βλεποντας ως γιατρος σε νοσοκομειο, και σε ψυχιατρικες κλινικες, κάθε μερα, σε καθολου ρομαντικο περιβαλλον, τη ζωη να υπερνικα κάθε δυσκολια, ξερω ότι η δυναμη που δινει η ελπιδα δεν είναι κατι φανταστικο. Το θεμα είναι, να μην χρωματισει αρνητικα ενα αιφνιδιαστικο γεγονος στο παρον, τις δυνατοτητες που υπαρχουν, τωρα και στο μελλον. Και ότι αξιζει να δειξουμε αυτή την ελπιδα σε κάθε κοπελα, πριν προχωρησει στην προσωπικη της επιλογη.

…………………………………………………………………………………………

Το θεμα δεν είναι «αυτοι», οι ευκολοι κριτες, αλλα τι μπορουμε να προσφερουμε περα από απελπισια στην κοπελα, που βρισκεται σε διλημμα, ώστε να αποφασισει ηρεμα.

Αυτό, μια σοβαρη συμβουλη, (λιγοι το ξερουν, αλλα ακομα και στην Ελλαδα), μπορει να γινει ακομα και στο δημοσιο, ανωνυμα, σε κεντρα ψυχικης υγειας. Και όχι αναλαβουν την βοηθεια ανθρωποι που δεν είναι σχετικοι, όπως συχνα γινεται στην Ελλαδα ή καποιοι γυναικολόγοι που βιαζονται να παρουν χρηματα.

Στην Ολλανδια, που πρωτη, νομιζω, νομιμοποιησε τις αμβλωσεις, χαρις στην ενημερωση και την υποστηριξη –ψυχολογικη καταρχην- οι αμβλωσεις είναι 13 φορες λιγοτερες αο ότι στην Ελλαδα (συμωνα με τα επισημα στοιχεια) και 30 φορες λιγοτερς συμφωνα με τα ανεπισημα (που είναι πιοκοντα στην αληθεια). Σε αυτο, στην προληψη, closer 2g, συμφωνω οτι ΠΡΕΠΕΙ να σκυψουμε και να ασχοληθουμε σε βαθος.

Επίσης, εχοντας κανει εθελοντικα ψυχικη υποστηριξη σε καρκινοπαθη παιδια –και τις μητερες τους- επι δυο χρονια και εχοντας δυο εξωγαμα ουσιαστικα παιδια στην δικη μου οικογενεια, δεν ειμαι στην απεναντι οχθη. Σημειωνω ότι δεν ανηκω σε θρησκόληπτη οικογένεια, ούτε τα άτομα που κράτησαν τα παιδιά τα βρήκαν όλα ευκολα. Και, αν επιμενεις παρολαυτα ότι ειμαστε σε άλλη οχθη, προσπαθω να κολυμπησω στην απεναντι μου, παρα το ορμητικο ρευμα της εποχης.

Σε οσα γραφω, είναι καταφανες ότι δεν υπαρχει κατακριση για τις γυναικες που διακοπτουν την κυηση. Ουτε αντιθεση με εσενα. Υπαρχουν τα συναισθηματα ενός ανθρωπου που βλεπει καθημερινα κοπελες μπροστα σε μια πολύ προσωπικη επιλογη. Και σε αυτα τα αισθηματα δεν υπαρχει ουτε υποκριτικη λυπη, ουτε σκοπιμοτητα, ουτε ευκολια. Για αυτό χρησιμοποιω μονο απλα, λογικα επιχειρηματα και παραδειγματα για να υποστηριξω ότι υπαρχει ελπιδα και όχι ότι δεν υπαρχουν προβληματα. Απλα, δεν υπαρχουν μονο προβληματα.

Ουτε εχω αναφερει πουθενα τη λεξη αμαρτια. Τα επιχειρηματα που επικαλουμαι είναι όλα επιχειρηματα από την πλευρα των αισθηματων, της επιστημης και της λογικης, όχι θρησκευτικου περιεχομενου. Επισης, εχω αναφερθει στη ζωη ως μια αξια μοναδικη, που από μονη της είναι πηγη ευτυχιας. Και, το ξαναγραφω, βλεποντας ως γιατρος κάθε μερα τη ζωη να υπερνικα κάθε δυσκολια, ξερω ότι η δυναμη που δινει η ελπιδα δεν είναι κατι φανταστικο.

Το αν ενας γονιος φορτωνει τα ατομικα του απωθημενα στο παιδι, ειναι παντα πιθανο. Αυτό συμβαινει, είναι μια οδυνηρη πραγματικοτητα, αλλα κανεις μας δεν συγκρινει τη ζωη που ζει, (με μερικές εξαιλεσεις με τρομακτικά προβλήματα), με όλα της τις καιημερινες αναγκες και τα οποια απωθημενα, με το να μην ζουσε καθολου.

Στο ζήτημα του τι ειναι ζωη, επετρεψε μου να πω ότι δεν υπαρχει ευκολη απαντηση. Ο παλμος της καρδιας ξεκινα αργα μεσα στην κυηση, ενώ στη συγχρονη επιστημη η ζωη είναι ολο μας το γενετικο υλικο –από την αρχη δηλαδη της κυησης- μεσα από το οποιο κάθε μερα αναδημιουργειοιται ο οργανισμος μας. Συμφωνω απολυτα μαζι σου, προσωπικα, οτι η ζωη είναι όλα οσα μπορουμε να κανουμε, δηλαδη πολλα επιπλεον (όχι ασχετα) από ότι ο παλμος της καρδιας -υπαρχει όμως ζωη χωρις αυτόν;

Για την αποψη μου σχετικα με το τι είναι ζωη, σου αντιγραφω το αποσπασμα από το πρωτο σχολιο που εκανα:

Υπαρχει ενας μεγαλος αριθμος απλων, λογικων επιχειρηματων που εχουν δειξει οτι η αμβλωση (στο παρον - ανεξαρτητα απο το αν καποιος θεωρει το εμβρυο ανθρωπινη ζωη ακομα) οδηγει σε απωλεια ζωης αυριο. Ακριβως οπως η επιβαρυνση ενος περιβαλλοντος (πχ η καταστροφη της σπορας σε μια χωρα λογω καποιας μολυνσης τουπεριβαλλοντος) τωρα, εχει συνεπειες στο μελλον (απωλεια της μελλουμενης σοδειας) ακομα και αν ακομα δεν ειναι προφανης (εαν εχουν καταστραφει π.χ. μονο οι σπαρμενοι σποροι). Το παραδειγμα ειναι πολυ πρακτικο, για να δειξει οτι στην πραγματικοτητα,και στις δυο περιπτωσεις, και σε καθε περιπτωση, το τι θα ειναι κατι στο μελλον ειναι κατιπου εχει μεγαλη σημασια.

Το επιχειρημα δεν αλλαζει αν πουμε οτι δεν ειναι σιγουρο οτι θα ολοκληρωθει η εγκυμοσυνη. Ο λογος ειναι οτι ολα τα πραγματα στη ζωη δεν ειναι απολυτα σιγουρο οτι θα συμβουν. Υπαρχει παντα η πιθανοτητα να μην συμβουν, ομως εμεις αυτη την πιθανοτητα προσπαθουμε να την κατευθυνουμε οσο μπορουμε καλυτερα. ετσι, δεν ειναι απολυτα σιγουρο οτι η παραπανω σπορα πχ θα καρποφορησει, αυτο ομως δεν μας δινει το δικαιωμα να μολυνουμε την γυρω περιοχη και να καταστρεψουμε το σπορο,

Ακομα ομως και αν τα επιχειρηματα υπερ και κατα των αμβλωσεων ηταν ισα (κατι που δεν ισχυει) θα παρεμενε το ρισκο να χαθει μια ανθρωπινη ζωη. Στην ιατρικη -και στη ζωη- αυτο το ρισκο ειναι αρκετο για να αποφυγουμε μια πραξη, εαν δεν υπαρχει αντιστοιχο κινητρο για να γινει (προστασια δηλαδη της ζωης). Οταν μιλω για ζωη, δεν το εννοω μονο με τη βιολογικη εννοια, αλλα με την ευρυτερη δυνατη, φυσικη, πνευματικη και ψυχικη.

Κατα ποσο μπορουμε να θεωρησουμε πιο σημαντικες τις ελπιδες μας απο τις ελπιδες ενος παιδιου, εστω και στο μελλον; Εφοσον τουλαχιστον η μια πλευρα (οι εναντιοι των αμβλωσεων) εχει επιχειρηματα που στηριζουν αυτη την αποψη και εξηγουν οτι , ειναι δυσκολο να επιλεξουμε την αμβλωση...

Επισης, κάθε εξελισσομενη υπαρξη είναι μοναδικη και μοναδικη είναι και η σχεση που μπορουμε να εχουμε με αυτη.

Επειδη δεν ειμαι γυναικα, και επειδη ειμαι σε φαση εκπαιδευσης, διαδσκομαι από τις γυναικες συναδελφους, που επισης εχουν ζησει,οι ιδιες οι οι γυρω τους, το βιωμα μια απροσδοκητης κυησης. Και χωρις να εξαγω «αντρικα συμπερασματα».

Θα γραψω όμως και ως ως ανδρας, διοτι αυτό ελπιζω ότι μπορω μπορω να το κανω.

Γνωριζω παρα πολύ καλα ότι τα δυο φυλα εχουμε ουσιαστικες διαφορες στις τασεις και τις ικανοτητες που εχουμε. Αυτό δεν ισχυει όμως καθολικα, συμβαινειν ότι πιο συχνα βρισκεις καποια στοιχεια στο ένα ή στο άλλο φυλο. Στην πραγματικοτητα όμως οι διαφορες αυτές είναι θεμα του τι κανει το ατομο κάθε φυλου πιο ευκολα,όχι τι μπορει να κανει εξισου καλα με την καταλληλη εκπαιδευση ή κινητρα ή, ωριμαζοντας, με δική του αποφαση.

Νομιζω ότι ο ρολος της γυναικας στην ανατροφη των παιδιων, δεν σημαινει ότι η γυναικα βλεπει την ζωη πιο καθαρα από ότι ενας αντρας. Όπως καποτε καποιες γυναικες ανατρεφονταν να πιστευουν ότι είναι κατωτερες από τους αντρες (ενώ κατι τετοιο φυσικα δεν ισχυει), ετσι ανατρεφονται και καποιοι αντρες να νομιζουν ότι αυτοι δεν εχουν το χαρισμα να σχετισθουν με τη ζωη όπως μια γυναικα. Αυτοι ειναι που βλεπουν στενα, αυτοι ειναι που "την κανουν" και δυστυχως πολλοι απο αυτούς ξερουν να γίνονται και παρα πολυ ελκυστικοί.

Ομως δεν ισχυει οτι οι "πιο πολλοι" ανδρες ειμαστε ετσι. Είναι επισης ένα κοινωνικο στερεοτυπο. Και είναι δειγμα ποιοτητας και θαρρους το γεγονος ότι, χωρις να είναι πάντα βεβαιος ενας αντρας για την πατροτητα ενός παιδιου αποφασιζει να μεινει με την εγκυο φιλη του. Διοτι, για εμενα αλλα και πολλους αλλους αντρες, η ζωη του παιδιου, το παιδι ως τα παντα, είναι πιο σημαντικο από κάθε αμφιβολια. Για πολλούς αντρες, όπως ακριβως θα ηταν κριμα να εγκαταλειψουμε έναν αδυναμο που κρατιεται απο πανω μας για να ζησει, επειδη τον βρηκαμε σε μια στροφη του δρομου που πηραμε -εστω απο βιασυνη ή κατα λαθος- ετσι ειναι και το να εγκαταλειψουμε ενα παιδι, που ισως να μην ειναι δικο μας. Οχι απο οικτο μα απο αγαπη.

Ένα τετοιο παιδι, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν τεστ DNA, είναι και ο μεγαλύτερος αδερφός μου.

Ανδρες και γυναικες καταληγουμε στο ιδιο τελικο σημειο, στην λατρεια για τη ζωη, απο ελαφρα διαφορετικο, αλλα οχι ασχετο, σημειο εκκινησης. Οι γυναικες το βλεπουν, το ξερουν και -ορθα-θεωρουν αναγκαια τη συμμετοχη του αντρα.

Αν αυτο δεν συμβει, αν ο αντρας φυγει (ή μια γυναικα του εγκαταλειψει το παιδί) επειδη ακριβως δεν διαφερουμε τελειως, ο γονιος εχει την ποιοτητα να αναπληρωσει τον αλλο. Ο μονοπλευρος, κοινωνικα κατασκευασμενος, ρολος ειναι που γενναει αγχος και μεγαλη αβεβαιοτητα

Μιλω παντα λεγοντας ότι υπαρχουν ευκαιριες και ότι η πιστη σε αυτες είναι προυποθεση για την υλοποιηση τους.

Κατα τη γνωμη μου, το αισθημα της μητροτητας –και της πατροτητας- ειναι μοναδικο. Και η μονη σχεση που μπορουμε να εχουμε με εκεινο, επειδη ειναι ευαισθητο, ειναι της εξηγησης και της αγαπης. Μαζι, δεμενη μαζι του, ειναι και η δυναμη να μεταμορφωσουμε τον κοσμο και να ξεπερασουμε τα εμποδια. Πως να συστήσουμε σε ζευγαρια οτι πρεπει να τερματίσουν τις απροσδόκητες κυήσεις λόγω των δυσκολιών που ενδέχεται να συναντήσουν, όταν οι ιδιοι ανθρωποι δείχνουν την πιο μεγάλη δύναμη, σε μια αναποδιά της ζώνης, πχ οι γυναικες αν χασουν τον ανδρα τους σε ένα ατυχημα, για να κρατήσουν στη ζωή ένα παιδί που (ισως) είχε ήδη γεννηθεί;

καλο μεσημέρι σε όλες

Έγραψε ο/η closer2g / 18 Ιουλίου 2008 στις 12:38 μ.μ.

κύριε Θωμαίδη Καλημέρα!

Δεν είχα καμμιά πρόθεση να κρίνω την άποψή σας ούτε βρίσκομαι σε καμμιά αντιπαράθεση μαζί σας. Δεν "έδειχνα" εσάς όταν μιλούσα για την κοινωνική κατακραυγή, και την ανευθυνότητα κάποιων αντρών και δεν καταλαβαίνω γιατί το πήρατε προσωπικά επειδή ανέφερα την δική σας γνώμη και το όνομά σας. Απλώς μου δώσατε ένα ερέθισμα να σχολιάσω αυτά που βλέπω γύρω μου και την αγανάκτισή μου για την ελληνική κοινωνία που είναι πίσω, προφανώς σκοπίμως. Δεν χρειάζεται να ταυτίζεστε με τους άντρες που ανέφερα ούτε να χρησιμοποιείται προσωπικά σας δεδομένα όπως ότι έχετε παιδιά εξώγαμα στην οικογένεια(αν κατάλαβα καλά) για να με πείσετε για την αυθεντικότητα των όσων υποστηρίζετε. Αν όμως το θεωρείται σκόπιμο θα σας αναφέρω ότι εγώ είμαι ανύπαντρη, που προφυλάσσομαι από πιθανή εγκυμοσύνη και δεν έχω κάνει ποτέ άμβλωση, αλλά είμαι υπέρ της σε πολλές περιπτώσεις.
Δεν είμαι πολέμια της άποψης ότι η ζωή υπερνικά την κάθε δυσκολία, αυτό ίσως είναι ένα καλό επιχείρημα σε κάποιον σχιζοφρενή για να μην αυτοκτονήσει...απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί να μην αυτοκτονήσει...ή γιατί οι γονείς του γνωρίζοντας το ρίσκο τον γέννησαν τελικά...ποια η ζωή του?
Ποια η ζωή του απέναντι απ' το σπίτι μου πιτσιρικά που είναι κλεισμένος όλη μέρα σε ένα μπαλκόνι, και τρώει όλη μέρα ξυλιές απ'την ξεθεωμένη απ΄τη δουλειά μαμά του? το ότι αν δεν θα γεννιόταν, θα ήταν ένα τίποτα? και ποιος ξέρει αν δεν θα ήταν καλύτερα γι αυτόν? ποιος τον ρώτησε? μήπως αν μεγαλώσει και γίνει ενήλικας θα την ευγνωμονεί για τη ζωή που του χάρισε ή θα περιμένει στο σαλονάκι του ψυχολόγου ταπεινά τη σειρά του?
Γι αυτή τη φυσική, ψυχική, και πνευματική ζωή μιλάω και εγώ....
Όσο για το γενετικό υλικό...δεν είναι άμβλωση η εξωσωματική γονιμοποίηση? Η επί τούτου ενοποίηση σπερματοζωαρίου και ωαρίου και η αποτυχία γονιμοποίησης τους ή αποβολή τους αργότερα? πόσες ζωές πάνε στράφι, για την ικανοποίηση μόνο του εγωισμού των πιθανών γονιών τους?
Αυτό που έχω να ξαναπω είναι ότι είμαι πρώτα απ' όλα υπέρ της πρόληψης, της παιδείας και της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Είμαι επίσης υπέρ της άμβλωσης όταν δεν μπορεί να αποφευχθεί για λόγους υγείας, κοινωνικοοικονομικούς λόγους και έλειψης κρατικής πρόνοιας. Εφόσον, δεν υπάρχουν αυτά στην ελληνική κοινωνία κακώς κατευθύνεται ο κόσμος απ' τους γιατρούς να γεννάει αλόγιστα.Δεν χρειάζεται ασφαλώς να αναφέρω τον λόγο.Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.Για τον ίδιο λόγο που κάνουν καισαρική και το καταλογίζουν στις πελάτισσες τους ότι εκείνες ήθελαν εύκολη γέννα...(όχι αυτοί μεγαλύτερο σκάφος για τις καλοκαιρινές του διακοπές!)
Όσο για το νεαρό ζευγάρι που αναφέρετε, αν δεν είναι έτοιμο ναι θα πρέπει να είναι ελεύθερο να αποφασίσει χωρίς τις ψυχολογικές πιέσεις των γονιών, της κοινωνίας, της εκκλησίας, των γιατρών όπως και να καταλάβει ότι δεν είναι η άμβλωση μέσο αντισύλληψης. Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι....από στερεότυπα...προκαταλήψεις και κοινωνικές πιέσεις. Μόνο τότε παίρνουν σωστές αποφάσεις και γίνονται ευτυχισμένοι και δεν γεμίζουν τα ιατρεία των ψυχολόγων.
Τέλος, κατά την γνώμη μου και όσο κι αν τη θεωρήσει ο οποιοσδήποτε ακραία, το θέμα άμβλωσης είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση, και οι άντρες δεν θα πρέπει να διαμορφώνουν άποψη υπέρ-κατά, αλλά να συμπαραστέκονται στην απόφαση της εκάστοτε γυναίκας.


Έγραψε ο/η Μiss / 18 Ιουλίου 2008 στις 1:03 μ.μ.

Δεν ξέρω...γεννήθηκα σε μια εξαιρετική οικογένεια, η αδερφή μου είναι μια χαρά και εγώ,εδω και χρόνια έχω διαγνώστει με αυτό που (πιο εκλαικευμένα λέγεται) Multiple Personality Disorder.Όποιος γνωρίζει τι είναι, φαντάζομαι γνωρίζει και τα σοβαρά προβήματα που δημιουργεί.Παρολ'αυτά, η μητερα μου μου εξομολογήθηκε ότι και αν ακόμα υπήρχε τεστ διάγνωσης προ γέννας, έστω της πιθανότητας εμφάνισης υστερικών κτλ διαταραχών στο παιδί,πάλι θα με κρατούσε.Αυτή τη στιγμή,μέσα σε όλα τα προβλήματα,κατάφερα και είμαι ακαδημαικός στο αντικείμενο που διάλεξα και μου αρέσει.Και ξέρετε κάτι;Δεν ανταλλάσω πια τη ζωή μου, έστω και με φάρμακα,έστω και με κενά μνήμης,έστω και με το MPD, για μια ανυπαρξία.Προσπάθησα ίσως περισσότερο από άλλους,οκ,άλλα αυτά που επιθύμησα,τα έκανα.
Αυτά σαν μαρτυρία του...αν μπορούσαμε να ρωτήσουμε το αγέννητο παιδι:)
ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Έγραψε ο/η antiexusiastis / 18 Ιουλίου 2008 στις 1:34 μ.μ.

ΑΝ ΚΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ closer 2g ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΣΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ. (ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΙΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙ ΠΑΝΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ) ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΥ.

closer2g ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΕΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΚΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΣΕΝΑ.

Έγραψε ο/η Neta / 18 Ιουλίου 2008 στις 1:48 μ.μ.

Θα πω ένα μεγάλο συγχαρητήρια στη Miss και πως πλεον τη θαυμάζω!!!

Θα πω επίσης πως έχω ανοίξει καιρό πριν στο φορουμ του fe-mail αυτό
το θέμα με αρκετή ανταπόκριση. Δείτε το εδώ http://fe-mail.gr/forum/viewtopic.php?t=556

Για να το δείτε θα πρέπει να γραφτείτε πρώτα.

Έγραψε ο/η Lili / 18 Ιουλίου 2008 στις 2:09 μ.μ.

να ξεκαθαρίσω οτι
α) δεν ειναι περιοδικό μου. Εργαζομαι σε αυτό εδω και κοντα 3 χρονια (ή 2 δεν θυμαμαι).
β) δεν θα ανοιγα θεμα αντιπαραθεσης αυτο αντι για εκεινο. Τα θεματα μου εχουν κυριως ερεθισματικο σκοπο, πληροφοριακο, θελω να φερνω στην επιφανεια πραγματα που ειτε δεν ξερουμε, ειτε δεν ετυχε να τα σκεφτουμε ετσι.
Η αντιπαραθεση και η γκρινια δεν με αφορουν, ουτε τα χιλιοειπωμενα. Οσο για τα παραπονα μας, υπαρχουν ευτυχως υπαρχουν τα αημερολογια και τα μπλογκ για να ξεφορτωνουμε. δεν θα χρησιμοποιουσα το περιοδικο για τα απωθημενα μου γιατι εχω μια υποχρφεωση απεναντι σας και στον εργοδοτη μου να μην φλυαρω με λεξεις, χωρις να λεω τιποτα, ουσιαστικα.
γ) Ειμαι κατα του εμβολιου για τον καρκινο της μητρας, θεωρω οτι ειναι επικινδυνο.
Πιο απλο δεν θα ηταν να υπαρχει safe sex και να εξαλειφθει επιτελους ο ιος HPV, o οποιος συμφωνα με στατιστικες υπαρχει στο 90% των αντρων και θα το κολλησει το 70% των γυναικων μεχρι το τελος της χρονιας(συμφωνα με μελετη που διαβασα καπου, συγγνωμη που δεν θυμαμαι που)
Δεν ειναι τραγικο να κανουν οι γυναικες τεστ παπ και να κινδυνευουν απο εναν ιο, που-και με συγχωρειτε αν με πιανει το φεμινιστικο μου μπροστα στην αδικια-αν ειχε αμεση επιπτωση στον αντρα(οπως ανικανοτητα πχ), ειμαι σιγουρη οτι θα υπηρχε ενημερωση και θα ειχαν βρεθει λυσεις προ πολλου.
Ποσοι ξερουν οτι για τον καρκινο ευθυνεται ενα ειδους κονδυλωματος;
Ποσοι ξερουν αν ειναι φορεις;

Λετε να εχει πολυ περαση ενα αρθρο για το πως πρεπει ακομα και στον στοματικο ερωτα να παιρνουμε προφυλαξη;
Σε τι ωφελει η συνεχη γκρινια για την ελλειψη παιδειας, οταν αγοραζουμε το λαιφ σταιλ περιοδικο και δεν ανοιγουμε ενα βιβλιο η το ιντερνετ να δουμε..τι ειναι το τεστ παπ?
Γιατι το κανουμε? απο τι προκαλειται?
Εγω σαν οντοτητα πως μπορω να προφυλαχτω?

Οταν περιμενουμε σαν παιδακια τα παντα αν μας ερθουν, ειμαστε και τα μεγαλυτερα προβατα.
Ξεφυγα απο το θεμα, αλλα ηταν το παραδειγμα τετοιο απου αγγιξε μια χορδη μεσα μου.

Καλη μερα να εχετε.
Κε Θωμαιδη ολα καλα, καταλαβαινω την αποψη σας,απλα σε πολλα σημεια διαφωνω.
ΟΠως το παραδειγμα της Ολλανδίας, στην οποια έχει τύχει να ζήσω αρκετα χρόνια και εχω δεσμους αγαπης.
Η Ολλανδια έχει την υποδομή και στηρίζει την ανύπαντρη/χωρισμένη μητέρα.
Το ταμείο ανεργιας, οι υποδομές βοηθουν πολύ και διευκούνουν τη νεπιλογη.
Οι Ολλανδοι σαν φύση δεν κρίνουν έυκολα ειναι πολύ 'χαλαροι".
Μια γυναίκα μονη με παιδι δεν ειναι στιγματισμενη, η πεθερα δεν θα πει" θελω ο γιος μου να μην μεγαλωσει παιδι αλλου"πχ
Επίσης τα κοριτσια από μικρή ηλικια δεν ακουν
"μην τυχον και κανεις σεξ θα..."
αλλα πανε στον γυναικολόγο με την μητερα τους, ακουνε ποιοιτροποι προφύλαξης υπάρχουν και γενικά η απαγορευση που κανει αυτό το φρουτο πιο ελκυστικό, δεν υπαρχει.
Ο μεσος όρος σεξουαλικής επαφής της Ευρωπαιας είναι στα 18, σε αντιθεση με την ελληνίδα που ειναι στα 14.
Ισως επειδη στις Ερωπαικες χώρες, δίνουν εμφαση στο ποσο σημαντική ειναι η αναμνηση της πρωτης φορας και μαθαίνουν στα παιδια να είναι υπευθυνα για το σωμα τους.
Και συνήθως εκεινα αποφασιζουν χωρις αντιδραση.

Αυτα για το ΓΙΑΤΙ οι αμβλωσεις ειναι λιγοτερες, για να πιασω ένα παραδειγμα.


Για την φίλη με το multiple personality disorder ειχα μόνο μια απορια.
Που διαγνωστηκε το προβλημά της,....στην Ελλάδα;
Δεν ήμουν ενημερη οτι η ψυχιατρική μερίδα μπορουσε να κάνει και να επικυρώσει τετοιες ψυχικλες ασθενειες, το θέμα με ενδιαφερει αρκετά.
Αν εχει την ευγενη καλοσύνη ας επικοινωνήσει μαζί μου, να μου λύσει την απορια.

Έγραψε ο/η closer2g / 18 Ιουλίου 2008 στις 2:10 μ.μ.

Αγαπητή Miss πράγματι η οικογένειά σου είναι εξαιρετική, και η μητέρα σου επίσης.
Πραγματικά υποστηρίζω την ελεύθερη επιλογή του καθενός, είτε αυτό είναι άμβλωση είτε όχι, από κατευθυνόμενες
προσταγές της κοινωνίας, και κυρίως της εκκλησίας που χαντακώνουν τον κόσμο και τη ζωή τους. Η όλη μου ένστανση και η διαμαρτυρία αν το θες είναι γιατί βαρέθηκα να ακούω ιστορίες κακοποιημένων παιδιών σωματικά ή ψυχικά από γονείς που δεν ήταν έτοιμοι να γίνουν γονείς. Η αμάθεια, η ακαλλιέργεια, και η σκοπιμότητα του κράτους να μας κρατάει "βλαμμένους" έχει σκοτώσει το θεσμό της οικογένειας που οι περισσότερες υποφέρουν και το αποδεικνύουν με διαζύγια και οι άλλες μισές να επιλέγουν να μην διαλύονται και να υποκρίνονται ότι είναι καλά.
Π.Χ. Αν και είμαι υπέρ της αντισύλληψης, πιστεύω ότι όταν η γυναίκα μείνει έγκυος και δεν είναι έτοιμη, η απόφαση που θα πάρει πρέπει να είναι για τους σωστούς λόγους και όχι γιατί θεωρείται έγκλημα..."Εγκλήματα" εναντίον των παιδιών διαπράττονται καθημερινά στις ψυχές τους από γονείς που τα έφεραν στον κόσμο, και η κοινωνία τους επικρότησε.
Όσο για θέματα υγείας, αν έμενα έγκυος και το παιδί που θα γεννούσα ήταν άρρωστο, ασφαλώς και θα το αγαπούσα μπορεί και περισσότερο απ' το υγιές. Αν μου δινόταν η δυνατότητα να προβλέψω την αρρώστειά του όμως, δεν θα το έκανα.Για την ίσως για εσένα αδυναμία μου να μεγαλώσω ένα άρρωστο παιδί, θέλω να έχω την δυνατότητα επιλογής να μην το γεννήσω, χωρίς να θεωρούμαι εγκληματίας και να στιγματίζομαι.
Αυτή είναι η δική μου στάση ζωής και γνώμη και κανείς δεν χρειάζεται να τη συμμεριστεί.

Έγραψε ο/η antiexusiastis / 18 Ιουλίου 2008 στις 2:20 μ.μ.

Miss MΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΧΑΡΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΚΙ ΕΝΟΧΕΣ.ΑΚΟΥ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΟΥ.
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠ ΑΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΣΙΧΑΙΝΕΣΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΟΥΛΑ ΣΟΥ, ΓΥΡΙΣΑ ΜΕΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ, "ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΩ?" ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΛΙ, ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ, ΕΜΑΘΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΟΤΙ ΕΙΜΟΥΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ.
ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΕΙΠΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ, ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΦΑΝΤΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΕΒΓΑΛΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ ΑΛΗΘΙΝΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ, ΟΧΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ!!!
ΦΥΣΙΚΑ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥ ΛΑΘΗ

Έγραψε ο/η closer2g / 18 Ιουλίου 2008 στις 2:52 μ.μ.

antiexusiasti, όταν είπα ότι δεν αφορά τους άντρες εννοώ για την ώρα της μεγάλης απόφασης. Αυτή την ώρα η απόφαση είναι αποκλειστικά της γυναίκας και πρέπει να μην της ασκείται πίεση πόσο μάλλον απ' τον σύντροφό της.
Αν δεν συμφωνεί με την απόφασή της.......ας της κάνει μήνυση!Νομικά καλύπτεται!

Την κόρη σου και τα μάτια σου! Πολύ μπλα, μπλα, για αντισύλληψη γιατί ο HPV μαστίζει και δεν έχει συμπτώματα αλλά φαίνεται μόνο από το ΠΑΠ τεστ. Κάποια συγκεκριμένα στελέχη του είναι πολύ επικίνδυνα καθώς ενοχοποιούνται για αλλοίωση κυττάρων του τραχήλου και χωρίς στενή παρακολούθηση π.χ."βαριέμαι να πάω στον γιατρό" μπορεί να αποβεί εκεί που δεν το περιμένεις....μοιραία. Ειδικά την εποχή αυτή που νεαρές μοντέλες λανσάρονται στα περιοδικά και στην τηλεόραση ημίγυμνες και απευλεθερωμένες σεξουαλικά και τα έφηβα κοριτσάκια παρασύρονται απ' τα καινούργια αρρωστημένα πρότυπα.

Πάντα ήθελα να υιοθετήσω ένα παιδάκι, αλλά με το ηλίθιο σύστημα σε παιρνάνε από κόσκινο, πρέπει να' σαι ζάπλουτη, να έχεις σύντροφο...μπλα...μπλα...και κρατάνε τα παιδάκια μακριά από ευτυχισμένες οικογένειες..
Ενώ οι φυσικοί γονείς που τα κάνουν και τα μεγαλώνουν μες την στέρηση, τη μιζέρια και το ξύλο είναι οκ! γιατί τα παιδιά είναι δικά τους..κτήμα τους! και όπως το κτήμα σου βάζεις φωτιά και το καις...έτσι και τα παιδιά! ιδιοκτησία.....τάδε! Ε! πείτε μου και εσείς....δεν είμαστε υποκριτές και φαρισαίοι?


Έγραψε ο/η lili / 18 Ιουλίου 2008 στις 3:21 μ.μ.

closer, εχω πορατηρήσει οτι στα περισσοτερα απο τα σχολια σου βγαζεις τους γονεις σκαρτους σαν να εχουν το μονοπωλιο στην βια και στον σαδισμο.
Σαν μητερα που κανει λαθη, και πιθανον ισως βγαλω και απωθημενα στο παιδι μου αθελα μου, (αλλα ποτε σαδιστικα), ηθελα να σου επισημανω οτι ενω κανενεας γονιος δεν γεννηθηκε ετοιμος και με οδηγιες χρήσης, ουτε η γεννηση του παιδιου τον απαλλασσει απο τις ανθρωπινες αδυναμιες του, και θα προτιμουσα να μην διαβαζα τοσο μενος και αχτι κατηγοριοποιοντας ειδικα και μονο μια μεριδα ανθρωπων.
Μικρη ελεγα οτι ο καθε μ*λακας μπορει να γινει γονιος.
Τωρα, πιο εκλπετυσμενη και κοσμια δινω την εμφαση στο ποιον του χαρακτηρα και τις συμπεριφορες του ατομου λεγοντας οτι
Βιαιοι, θυμωμενοι ανθρωποι υπαρχουν παντου, ειτε γινουν γονεις......ειτε οχι.

Αν εσυ πχ γεννουσες αυριο,-και με συγχωρεις που παιρνω το δικο σου παραδειγμα- θεωρεις οτι αυτος ο τοσο εκδηλος θυμος που κουβαλας, θα εξαφανιζοταν στον αερα η θα παρουσιαζοταν μια βραδια μετα απο 4 αυπνες νυχτες, οπου θα ενιωθες τα ματια σου να κλεινουν και τα νευρα σου τεντωμενα και το πιτσιρικι θα ουρλιαζε πετωντας περα δωθε οτι εβρισκε μπροστα του;


Τις ιδιες αντιδρασεις που εχεις τωρα θα εχεις και τοτε και ισως πιο εντονες.
Και αυτο ειναι κατι που οι περισσοτεροι γονεις ανακαλυπτουν με πικρα... οτι οσο καλες προθεσεις και να ειχαν, οσο και να τα ειχαν σχεδιασει διαφορετικα... το παιδι δεν σου σβηνει με μαγικο σφουγγαρι ολα οσα δεν σου αρεσαν σε σενα, η στους γονεις σου.
Και ο θυμος, η κριτικη και η ελλειψη συμπονιας και κατανοησης του αλλου,ειναι οι πηγες των συμπεριφορων που εσυ η ιδια καταδικαζεις....

my 2cents
Έγραψε ο/η antiexusiastis / 18 Ιουλίου 2008 στις 3:49 μ.μ.

lili μου ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗ ΛΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΜΟΥ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ Η' ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ α), β),γ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ)
ΛΟΙΠΟΝ: α) ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΤΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΗΝΘΗΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΙΔΕΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.
β) ΕΦΟΣΩΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ, ΑΛΩΣΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟΣΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Π.Χ. ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ Κ.Λ.Π ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ? ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ. ΑΛΩΣΤΕ ΤΟ ΒΓΑΛΑΤΕ ΣΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.
Γ)ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΜΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ,ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΝΞΑΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΠΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΕΣ.
ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΒΑΛΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΕΚΑΧΙΛΙΑΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΩ, ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.
ΣΥΝΒΟΥΛΗ: ΕΦΟΣΟΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ email
Υ.Γ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ, ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ, ΒΓΑΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΠΟΤΕ

Έγραψε ο/η closer2g / 18 Ιουλίου 2008 στις 3:59 μ.μ.

Lilly,

καταρχήν όπως καλά κατάλαβες και εσύ, αναφέρομαι σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που γίνονται γονείς.
Δεν καταλαβαίνω γιατί επειδή είστε όλοι γονείς ταυτίζεστε με αυτούς.Εσύ σαν γονιός αισθάνεσαι ότι έχεις κάτι κοινό μαζί τους και τους υπερασπίζεσαι μόνο και μόνο επειδή είναι γονείς σαν και εσένα? δεν νομίζω....
Το πάθος μου και όχι μένος μου έχει να κάνει όχι με το γεγονός ότι έχω τραυματικά παιδικά χρόνια όπως άκουσα σε κάποιο άλλο σχόλιο, αλλά με το ότι έχω ασχοληθεί με μικρά κακοποιημένα παιδιά, και αυτήν την εποχή βιώνω από κοντά μια ιστορία πολύ κοντινού και αγαπημένου προσώπου που το παιδί του κακοποιείται από την ψυχασθενή σύζυγό του και κάνει το παν να πάρει την επιμέλεια του προκειμένου να το σώσει. Θα έκλαιγες αν έβλεπες το μουτράκι του μελανό απ' το χτύπημα και το γοερό κλάμα.
Όχι LILLY μου, βίαιοι, θυμωμένοι άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα δεν γίνονται γονείς. Λύνουν τα προβλήματα τους σε έναν καλό ψυχολόγο, ή ψυχίατρο, βρίσκουν τον εαυτό τους και μετά δημιουργούν κομμάτι του ευατού τους.
Εκτός αυτού αν θέλεις να μου κολλήσεις την ταμπέλλα της νευρικής θυμωμένης που δεν έχει παιδιά και δεν ξέρει, γιατί έτσι σε βολεύει επειδή δεν μπορείς να χειριστείς το γεγονός ότι μπορεί να έχω περισσότερη εμπειρία στο θέμα γονιών-παιδιών, πρόβλημα σου.
Υπερασπίσου εσύ τους κακούς γονείς, και εγώ τα αβοήθητα παιδιά!

Έγραψε ο/η antiexusiastis / 18 Ιουλίου 2008 στις 4:28 μ.μ.

ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝ ΧΩΡΙΖΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ.
Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ
ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΠ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ.
ΣΚΕΦΤΗΤΕΤΟ ΛΙΓΟ...

Έγραψε ο/η Γιώργος Θωμαίδης / 18 Ιουλίου 2008 στις 6:25 μ.μ.

AΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

(Περιλαμβανονται μονο οι συνηθως χρησιμοποιουμενες)Ρυθμος αποτυχιας = Εγκυμοσυνες που συμβαινουν σε καθε 100 γυναικες που χρησιμοποιουν την καθε μεθοδο, επι ενα χρονοΜΕΘΟΔΟΣ ΚΥΗΣΕΙΣ / 100 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΥΗΣΕΙΣ / 100
με την χρηση που γινεται καθημερινα Με τελεια χρηση της μεθοδου
(πρακτικα...) (θεωρητικα.
οπως λενε οι εταιρειες...)


Ρυθμος / Κυκλος 20 3
(αποχη ορισμενες μερες
χωρις προφυλαξη τις αλλες)

Προφυλακτικο 15 3

Σπερματοκτονα 24 6

Αντισυλληπτικα Προγεστερονης 12 0,5

Συνδυασμενα Αντισυλληπτ. 8 0,1

Στειρωση (Ανδρικη) 0,2 0,1
Στειρωση (Γυναικεια) 0,4 0,2

Τα στοιχεια ειναι για τις ΗΠΑ, οπου γινεται καλυτερη χρηση προφυλακτικων μεθοδων απο οτι στην Ελλλαδα, σε ολες τις φυλετικες καικοινωνικες ομαδες για θρησκευτικους λογους και λογω του AIDS

ΠΗΓΗ: http://www.reproline.jhu.edu/English/6read/6multi/tgwg/Tgrh04e.htm

Η πηγη αυτη ειναι απο το τμημα Αναπαραγωγικης Υγειας του Πανεπιστημιου Johns Hopkins, οπου βρισκεται η καλυτερη ιατρικη σχολη των ΗΠΑ.


Αντισύλληψη

Οι αντισυλληπτικές μέθοδοι στην Ελλάδα παρουσιάζουν την εξής κατανομή:

45% προφυλακτικό (προσθετω: περιστασιακα)

30-35% διακεκομμένη συνουσία (προσθετω: σχεδον αποκλειστικα)

3-4% μέθοδος ρυθμού (περιοδική αποχή-μέθοδος θερμοκρασίας)

8-10% χάπι-σπιράλ (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)

(Πηγή: Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού - Υπουργείο Προεδρίας της Κυβέρνησης
Γενική Γραμματεία Ισότητας - Αθήνα 1995)

Τα στοιχεια ειναι τουν 1995 αλλα δεν εχουν μεταβληθει συμφωνα με νεοτερη ερευνα
Μαλιστα στις νεαρες ηλικιες (με βαση τα πρωτα στοιχεια) η κατασταση ειναι δυσκολοτερη.

Ενημερωση φιλεναδες και παλι ενημερωση


Συγγνωμη αν καποια στηλη δεν εμφανισθει ακριβως στον πινανα σχολιων. Επειδη δεν μπορει να εισαχθει πινακας στα σχολια, αναγκασθηκα να το αντιγραψω.

Καθησα και το εγραψα διοτι νομιζω οτι ολες ειστε αυθεντικες, ολες σας κανετε απο κατι πολυ ομορφο απο οσα διαβαζω πως κανετε, και, νομιζω, αξιζει να ενημερωνεται αυτη η στηλη και οι αναγνωστριες απο εγκυρες πηγες.


Για εσενα miss ενα μονο μπορω να πω: Εισαι υπεροχη

Έγραψε ο/η Γιώργος Θωμαίδης / 18 Ιουλίου 2008 στις 6:33 μ.μ.

Επειδη δεν βγηκαν σωστα , τα ξαναγραφω

το πρωτο νουμερο ειναι το πραγματικο, το δευτερο το θεωρητικο (αυτο που γραφουν τα κουτια)

Ρυθμος, διακοπη κλπ 20 - 3
Προφυλακτικο 15 - 3
Σπερματοκτονο 24 - 6
Αντισ. Προγεστερονης 12 - 0,5
Αντισ. Συνδυασμ 8 - 0,1
Στειρωση (Ανδρ.) 0,2 - 0,1
Στειρωση (Γυν.) 0,4 - 0,2


Τα στοιχεια ειναι για τις ΗΠΑ, οπου γινεται καλυτερη χρηση προφυλακτικων μεθοδων απο οτι στην Ελλλαδα, σε ολες τις φυλετικες καικοινωνικες ομαδες για θρησκευτικους λογους και λογω του AIDS

ΠΗΓΗ: http://www.reproline.jhu.edu/English/6read/6multi/tgwg/Tgrh04e.htm

Η πηγη αυτη ειναι απο το τμημα Αναπαραγωγικης Υγειας του Πανεπιστημιου Johns Hopkins, οπου βρισκεται η καλυτερη ιατρικη σχολη των ΗΠΑ.


Έγραψε ο/η Γιώργος Θωμαίδης / 18 Ιουλίου 2008 στις 8:07 μ.μ.τα νουμερα σημαινουν οτι πχ με χρηση προφυλακτικου μενουν εγκυες 15 απο 100 γυναικες σε καθε χρονο χρησης και οχι "μονο" 3.

Επισης, τα στοιχεια αφορουν στον πρωτο χρονο συστηματικης χρησης. Στις επομενες χρονιες υπαρχει μια σχετικη βελτιωση των αποτελεσματων(δηλαδη το πραγματικο νουμερο ελαττωνεται -λιγο).

Πρακτικα, αυτο σημαινει οτι μια καλη μη χημικη μεθοδος αντισυλληψης, για σταθερους κυκλους ΜΟΝΟ, ειναι ο συνδυασμος αποχης (τις επικινδυνες μερες και τη γυρω χρονικη περιοδο), αποφυγης της εκσπερματισης τις υπολοιπες και ΠΑΝΤΑ με χρηση προφυλακτικου. Ο βαθμος τηρησης των παραπανω μπορει φυσικα να ποικιλλει αναλογα με το ειδος της σταθερης σχεσης και κυριως το τι εχουν συζητησει τα δυο μελη της σχεσης για μια πιθανη κυηση. Αν και, καλυτερα ειναι να προφυλασομαστε.

οι γυναικες δεν χρειαζεται ΠΟΤΕ να ενδιδουν στην πιεση ενος συντροφου για απροφυλαχτη επαφη. Ο λογος ειναι απλος: ακομα και αν ειναι ο πιο εμπειρος εραστης του κοσμου, μπορει, χωρις τη θεληση του, να χασει τον ελεγχο του. Αυτο, μπορει να συμβει ακομα και στην αρχη της επαφης.

Μοιαζει λιγο με το εξης: εαν ειμστε σε ενα δασος και ριξουμε ενα σπιρτο, η πιθανοτητα να πιασει φωτια, ειναι 1 στις τοσες. Εμεις ομως, δεν ριχνουμε. Δεν εχει σημασια ποσες ειναι οι πιθανιοτητες αλα πως τις διαχειριζομαστε.

Τελος, επειδη πολλα ζευγαρια λενε: "εμεις τα εχουμε χρονια μα δεν εχει γινει τιποτα". Το ποσοστο ανδρων και γυναικων με προβλημα γονιμοτητας ειναι απο 15%. Αυτο σημαινει οτι περιπου 30% των ζευγαριων ειναι υπογονιμα - 27% για την ακριβεια, δηλαδη, 1 στα 4. Απο αυτο το ποσοστο, που εν αγνοια του ισχυριζεται οτι "παντα του βγαινει", γεννιεται η λαθεμενη εντυπωση οτι "εαν προσεξουμε ακομα και "χωρις", "δεν θα γινει κατι".

Καλες -και αληθινα ερωτευμενες- διακοπες σε ολες και ολους


Τελος, οι ασφαλεις μερες, ειναι κατι που δεν ισχυει στην καθημερινη πραξη.

Έγραψε ο/η Lili / 18 Ιουλίου 2008 στις 8:40 μ.μ.

Κε Θωμαιδη επιτρεψτε μου να σας κανω μια ερωτηση με την οποια καταπιαστηκα σχετικα προσφατα σε φιλικο σπιτι.
Η γνωστη μου,κοντα στα σαραντα, πιστευοντας οτι στην ηλικια της το εδαφος δεν ειναι πια τοσο "γονιμο", κανει ελευθερα ερωτα κατα την περιοδο της, με το σκεπτικο οτι το ωαριο επεσε και η "εσωτερικη" φωλια στην μητρα διαλυεται.
Όμως καθε φορα η περιοδος της λιγοστευει η διακοπτεται και μερικες φορες επανερχεται στην εβδομαδα επανω.
Ειναι εφικτο να ειναι αποβολη;
Ποσες οι πιθανοτητες να μεινει εγκυος μια κοπελα κατα την περιοδο της περιοδου της;

Ολο και πιο πολλες νεες κοπελλες ξεπερνουν την συστολη τους και κανουν αυτην την πρακτικη, ομως προσωπικα κατι δεν μου παει καλα, ακομα και αν δεν εχω βρει κατι συγκεκριμενο στο ιντερνετ.
Αν εχετε κατι και θα θελατε να κανετε τον κοπο να το παραθεσετε θα με χαροποιουσε πολυ, οπως και οι στατιστικες που βαλατε πριν που μπορει να φανουν χρησιμες σε αρκετο κοσμο.

Έγραψε ο/η Γιώργος Θωμαίδης / 19 Ιουλίου 2008 στις 11:11 μ.μ.

Σου στελνω το πρωτο μερος της απαντησης:

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ! Ειναι παρα πολυ πιθανο να μεινει εγκυος ΚΑΘΕ μερα του κυκλου της.

Ψυχιατρος θα γινω, αλλα κανενας γυναικολογος, φυσιολογος ή νευροεπιστημονας (εχουμε καποια σχεση) δεν θα στοιχηματιζε το πτυχιο του οτι δεν μπορει να μεινει εγκυος !!

Εχει ανατραπει πληρως η παλια θεωρια, οτι υπαρχουν ασφαλεις μερες.

Εαν εισαι administrator του site προσαρμοσε το ελευθερα και στα δυο σχολια που εχω προσθεσει για την αντισυλληψη και οπου αλλου μπορεις. Ειναι παρα πολυ σημαντικο να το ξερουν ΟΛΑ τα κοριτσια.

θα σας στειλω αναλυτικα αυριο ενα βουνο στοιχεια.
και κατι αλλο, μην με λετε κ. Θωμαιδη. Το Γιωργο φτανει

Έγραψε ο/η Γιώργος Θωμαίδης / 19 Ιουλίου 2008 στις 10:34 π.μ.

ΓΟΝΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΡΕΣ : ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ1Η ΜΕΛΕΤΗ

Η μελετη δημοσιευτηκε στο British Medical Journal, το περιοδικο των Βρετανων γιατρων, δηλ. των γιατρων της Αγγλιας.
Τα στοιχεια της ερευνας δεν αμφιβητουνται.


Συμφωνα με τα στοιχεια:

1) Ωορηξια παρατηρηθηκε από την 2η (δευτερη) εως την 60η (εξηκοστη) μερα του κυκλου. Δηλαδη, μια γυναικα μπορει να εχει ωορρηξια και αρα να μεινει εγκυος ΚΑΘΕ μερα. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ.

2) 7 (εφτα) στις 10 (δεκα) γυναικες ειχαν ωορρηξια εξω από τη χρονικη περιοδοτων 10 – 17 ημερων που θεωρειται κυριως (αλλαοχι μονο) γονιμη. Δηλαδη ειχαν ωορρηξια πριν τη 10 η (δεκατη) ή μετα την 17 η (δεκατη εβδομη) μερα. Επομενως, δεν ισχυει ότι στον ¨μεσο¨ ¨σταθερο¨ κυκλο προσεχουμε μονο τις μερες από 10 -17, όπως ελεγαν μεχρι τωρα οι γυναικολογοι. Προσεχουμε ΚΑΘΕ μερα.

3) ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Απλα, οσο πιο ασταθης είναι ο κυκλος (σε γυναικες κάθε ηλικιας) ακομα πιο απροβλεπτο είναι το ηδη απροβλεπτο αποτελεσμα. Μπορει δηλαδη να συμβει σε ακομα πιο πολλες μερες. Αυτο ισχυει και για γυναικες που είναι στην εφηβεια και μετεφηβεια (14-23) και κοντα ή μεσα στην εμμηνοπαυση (35+ αλλα και πιο νωρις) . αυτες ειναι στο κοκκινο.

4) Το ποσοστο που κανει ωορρηξια νωρις (την δευτερη ως τεταρτη μερα) είναι ΠΟΛΥ ημαντικο. Διαβαστε το προηγουμενο σχολιο για να καταλαβετε ότι ακομα και "μικρες" πιθανοτητες 1,2,3, 4% είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ. ΣΕ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΝΩΡΙΣ Ή ΑΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ

Αν κανενας ¨κυριος¨ διαφωνει, μπορειτε να του δωσετε το τηλεφωνο της / του γυναικολογου σας!


Κοριτσια, ιδιως αν εχετε καποια ανωτερη εκπαιδευση, μην επιχειρησετε ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ να ερμηνευσετε μονες σας τη μελετη.

Τα ιατρικα στοιχεια τα χρησιμοποιουμε με βαση ειδικες μεθοδους στατιστικης και μαθηματικων. Μην κανετε στατιστικους υπολογισμους του ειδους : 1 στις τοσες αυτό, 1 στις τοσες το άλλο, αρα 1 στις τοσες επι τοσες κλπ Αυτό είναι το λαθος που κανουν -ιδιως οι ¨μορφωμενοι¨. Νομιζουν ότι ξερουν και στην Ελλαδα (που ειμαστε ξερολες ολοι) η ημιμαθεια οδηγει σε τραγωδιες. Τα στοιχεια που εχει στη μελετη είναι ηδη επεξεργασμενα, δηλαδη τα εχουν δουλεψει οι επιστημονες.

Καλυτερα είναι να βρειτε τη μελετη, να την εκτυπωσετε και να την πατε στο γυναικολογο σας μαζι με αυτό το σχολιο. Ο λογος είναι ότι ορισμενα στοιχεια εξαγονται εμμεσα από τη μελετη (θελουν δηλαδη ιατρικες γνωσεις και γνωσεις στατιστικης και μαθηματικων).

Περισσοτερη επεξεργασια, και από γιατρους ή βιολογους, προυποθετει να εχουν ολη τη μελετη, όχι το κειμενο μονο, και όχι να παρουν καποια από τα δεδομενα και να δουλεψουν στο σπιτι !!!!!

Τα επιστημονικα περιοδικα είναι όπως και τα επιστημονικα βιβλια. Επειδη δεν είναι γραμμενα για το ευρυ κοινο, δεν ειναι δηλαδη γραμμενα για ολους, στα αρθρα θεωρουν ότι καποια πραγματα ο αναγνωστης τα ξερει ηδη. Και οαναγνωστης αυτος είναι συνηθως ενας ΕΙΔΙΚΟΣ που ξερει και στατιστικη, και φυσιολογια, και ιατρικη και πολλα αλλα.

Επισης, η μελετη είναι σχετικα ΠΑΛΙΑ (2000) και καποιοι γυναικολογοι μπορει να μην την εχουν δει. Αυτά που γραφει, ωστοσο, είναι γενικα γνωστα, απλα η μελετη τα επιβεβαιωνει οριστικα. ΣΕ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΝΩΡΙΣ Ή ΑΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ


Προωθηστε το σχολιο (ολοκληρο) μαζι με το αρθρο σε οσο πιο πολλες γυναικες μπορειτε.

ΠΗΓΗ:

The timing of the "fertile window" in the menstrual cycle: day specific estimates from a prospective study
Allen J Wilcox, branch chief a, David Dunson, investigator b, Donna Day Baird, senior investigator a.
BMJ 2000;321:1259-1262 ( 18 November )
a Epidemiology Branch, National Institute of Environmental Health Sciences, Durham, NC 27709, USA, b Biostatistics Branch, National Institute of Environmental Health Sciences

Θα τα ξαναπουμε τη Δευτερα, με άλλη μελετη - αν και νομιζω ότι αυτή είναι αρκετη.


Επισης, Λιλλη, η φιλη σου για την οποια μιλας εχει και αιμορραγει σε διαφορες φασεις του κυκλου, εχει διαταραχες στον κυκλο της . Καλο είναι να παει στον γιατρο της, ΑΜΕΣΑ.

Και κατι άλλο: αν μια κοπελα είναι ανεργη (πχ φοιτητρια) μπορει να παει σε ένα νοσοκομειο (θα περιμενει λιγο) και να ζηησει να εξεταστει εκει στα τακτικα εξωτερικα ιατρεια . Οι φοιτητες και οι σπουδαστες εχουν δικο τους βιβλιαριο υγειας συνηθως, αλλα, και να μην εχουν, μπορουν να κανονισουν ένα ραντεβου στα τακτικα εξωτερικα ιατρεια. Επισης, η επισκεψη σε μια/ένα γυναικολογο κοστιζει περιπου οσο και ένα καλο κομμωτηριο. Αν υπαρξει καποιο προβλημα, στειλτε μου στο εξης mail : giorgosthomaidis@hotmail.com. Αυτό, σε περιπτωση που δεν βρειτε το γυναικολογο φυσικα! Δεν ειμαι ελευθερος επαγγελματιας, υποψιν.! Φιλικα το κανω !!!

Καλο σαββατοκυριακο και προσοχη, ιδιως τωρα το καλοκαιρι

Οι γυναικες λογω της ασταθειας του κυκλου είναι πιο ευκολο να χαλαρωσουν τις αναστολες τους σε καποιες φασεις - όχι μονο τοκαλοκαιρι. Επισης, εχει βρεθει ότι οι πιο πολλες περιστασιακες σχεσεις (αλλαΚΑΙ οι πιο πολλες στραβες στις μονιμες σχετικα σχεσεις) γινονται τις μερες τις ωορρηξιας. Τοτε, η κοπελα αφηνεται πολύ πιο ευκολα, όχι αναγκαια επειδη της αρεσει πολύ καποιος (για αυτό τα περιστασιακα σπανια είναι καλα) , ουτε επειδη θελει και πιο πολύ. ¨Απλα¨πεφτουν οι αναστολες, με σκοπο να διευκολυνθει η αναπαραγωγη. Δηλαδη γινεται πιο ευκολα, όχι καλυτερα.

Επιπλεον, οι γυναικες είναι πολύ πιο ευκολο να μεθυσουν, ΑΚΟΜΑ και αυτές που είναι γερα ποτηρια. Οσο γερα ποτηρια και εάν είναι, εάν είναι στην γονιμη φαση λειτουργουν τελειως διαφορετικα. Πανω από ένα ποτηριρΑΚΙ κρασι αρκει για να γινουν όλα. Αυτα είναι ΟΛΑ αποδεδειγμενα και μερικα τα βρισκεις και στα βιβλια των φοιτητων της ιατρικης.

τελικα, αυτο που μας λειπει δενειναι το περιστσιακο,αλλα ολο το υπολοιπο υπεροχο ερωτικο παιχνιδι και η επικοινωνια

Αν μπορειτε, βρειτε καποιον επαγελματια γυναικολογο,για να ας δωσει ακομα πιο εκετενεις πληροφοριες !!!

σας φιλω

Έγραψε ο/η Lili / 19 Ιουλίου 2008 στις 12:46 μ.μ.

Κε Θωμαίδη μπερδευτηκα.

Δεν ειστε γυναικολόγος όπως κατάλαβα στην αρχή- (και γι αυτό σας ρώτησα αλλωστε) αλλά σπουδαζετε να γίνετε ψυχιατρος...καλα καταλαβα;
Η απορία μου είναι σ αυτην την περίπτωση ως τι δίνετε τα τηλέφωνα σας σε δημοσια θέα; Για να βοηθήσετε καποια κοπελλα να αποφασίσει καλύτερα αν θα κρατήσει ή όχι κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή για γυναικολογικούς σκοπους;
Χωρίς να θέλω να φανω γαιδούρα ειδικά μετα τα τόσα που κάνατε τον κόπο να μας δώσετε και να γράψετε ,όμως δεν είναι πιο λογικό μια κοπέλα να ζητήσει την γνωμη ειδικού;

Το περιοδικό κρατα μια σταση μη εκδοσης προσωπικών δεδομένων, όπως και να εχει, για δική σας ασφαλεια κυρίως. Δεν το σκεφτήκατε φάινεται,όμως όπως πρέπει να γνωρίζετε και από τις σπουδές σας, στην ανθρωπινη φύση υπάρχουν πολλές παράμετροι....με λίγα λόγια, υπάρχουν πολλοί ανεύθυνοι και τρελοι που θα σας έπαιρναν τηλέφωνο να σας κάνουν πλάκα ή να σας ενοχλήσουν
Αν θέλετε να επικοινωνήσουν καποιες κοπέλες μαζί σας, αφήστε ενα μαιλ καλύτερα.

Έγραψε ο/η jesus / 20 Ιουλίου 2008 στις 11:28 μ.μ.

poli kalo to sxolio kai ontos einai alithia oti iparxei psixi kai sjgoura den einai ena kommati kreas.kai ego simfono oti einai megali amartia giati skotoneis ena paidi.kalitera na to skefteis prin to kaneis para na to kaneis kai meta na to skotoseis. . .

Έγραψε ο/η miss / 20 Ιουλίου 2008 στις 2:39 π.μ.

Προς την αγαπητή Lili

Το πρόβλημα διαγνώστηκε στην Αγγλία όταν σπούδαζα. Η πιο συγχρονη βέβαια ονομασία γι'αυτό είναι πια "Dissociative Identity Disorder", τουλάχιστον από την Αμερικάνικη Ιατρική Ένωση,που θεωρείται σε αυτά η πιο έγκυρη.
Πιστευεις πραγματικά ότι (με ελάχιστες εξαιρέσεις), θα μπορούσε να υπάρξει η ιατρική παιδεία στην Ελλάδα, όχι μόνο για να γίνει ακριβής διάγνωση(όχι π.χ. bipolar και ξεμπερδέψαμε..) αλλά και να ολοκληρωθεί,όσο είναι εφικτό, το integration?
Αυτα..

Έγραψε ο/η Lili / 20 Ιουλίου 2008 στις 10:51 π.μ.

Οχι, δεν το πιστευω γι αυτο και ρωτησα¨:)
Αν δε σας κανει κοπο, επικοινωνηστε μαζι μου στο lili@fe-mail.gr.
Με ενδιαφερει το θεμα και ισως βοηθησετε, αν το επιθυμειτε φυσικα,στην ενημερωση του ευρυ κοινου για το τι ειναι το ΜΡ. Η παιδεια και η ενημερωση ξεκινανε απο τα πιο περιεργα μερη μερικες φορες :)


KΑλη ξεκουραση.

Έγραψε ο/η LIli / 20 Ιουλίου 2008 στις 10:54 π.μ.

Μια και ειμαστε αρκετα σχολαστικοι στα σχολια μας, Jesus, να διευκρινησουμε οτι δεν ειναι Παιδι, αλλα εμβρυο.
Το αν εχει ψυχη η οχι, αν ειναι δολοφονια η οχι, ειναι οπως αναφεραμε στα "πιστευω" του καθενος.
Ομως παιδι, δεν ειναι.
Ουτε καν μωρο;

Έγραψε ο/η Γιωργος Θωμαιδης - Γιατρος / 21 Ιουλίου 2008 στις 4:36 π.μ.

Η ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ (ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΟΠΕΛΑ) ΚΑΙ ΤΗΝ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ

ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕΡΕΣ


Οι παρατηρησεις σου ειναι πολυ σωστες:

Πραγματι μπορει να υπαρξουν καποιοι ιδιορρυθμοι φαρσέρ (πιο σωστα: με διαφορετικη αντιληψη του αστειου), αλλα ελπιζω οσοι δεν θελουν να ειναι περισσοτεροι!

Το τηλεφωνο το εδωσα διοτι καποια απο οσα εγραψα μπορει να μην εγιναν αντιληπτα. Επισης, απο καλη διαθεση, μηπως καποια απο εσας (εννοω τις συντακτριες) ηθελε καποια διευκρινηση. Πολυ καλα εκανες και μου το υπενθυμισες παντως, διοτι με τοσα αλλα που εγραψα αυτο ξεχασα να το εξηγησω.

Αυτα που γραφω ειναι τα ελαχιστα δυνατα που πρεπει να ξερει ενας καλα καταρτισμενος γιατρος. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ.

Οι περισσοτεροι αντρες αλλα και γυναικες (δεν παραδεχομαστε) λεμε ολο "θα παω στο γυναικολογο να ρωτησω το ενα ή το αλλο" και ποτε δεν παμε! Για αυτο εκανα τον κοπο να τα γραψω.

Ειναι τα τελειως βασικα, τα πρωτα που θα επρεπε να μπορει να πει ενας γιατρος οποιασδηποτε ειδικοτητας σε ενα αγροτικο ιατρειο.

Αν θελετε μια συμβουλη για αντισυλληψη απο ενα γενικο γιατρο, ειναι απλη:

Ρωτηστε αυριο το γυναικολογο σας, οχι μεθαυριο ! !
Αναζητηστε μια σχεση με αμοιβαιο ενδιαφερον και αμοιβαια εκτιμηση (αυτο δεν ζητουμε ολοι;)
Μην εμπιστευεστε τους γνωστους για καθοδηγηση ...........


Για καθετι αλλο, το e-mail μου ειναι

giorgosthomaidis@hotmail.comΈγραψε ο/η Sissy / 21 Ιουλίου 2008 στις 4:39 μ.μ.

Lili και όμως το έμβρυο είναι ζωντανός οργανισμός. Άρα ένα μωρο σε μικρογραφία. Η διαφορά είναι ότι βρίσκεται στη μήτρα της μαμάς του. Επίσης, όταν κάτι αναπνέει και το σκοτώνουμε, διαπράττουμε δολοφονία. Εκτός κι αν έχεις να μου παραθέσεις ένα παράδειγμα όπου διακόπτουμε τον καρδιακό παλμό ενός όντος και δεν το θεωρούμε δολοφονία. Η διαφορά είναι ότι το έμβρυο δεν μπορεί να αντιδράσει, όπως ένα μωρό ή ένα ζωάκι. Υπάρχει ένα video τραβηγμένο από γυναικολόγο τη δεκαετία του 1980 κατά τη διάρκεια άμβλωσης. Σε πληροφορώ ότι το λίγων εβδομάδων έμβρυο προσπαθούσε να αποφύγει την βελόνα που θα το θανάτωνε και μαζευόταν στο πίσω μέρος του αμνιακού σάκου. Ο ίδιος ο γιατρός σοκαρισμένος, δεν πραγματοποίησε ξανά άμβλωση και φρόντισε το εύρημα αυτό να γίνει γνωστό. Το video αυτό προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση πριν λίγα χρόνια. Υπήρχαν κι άλλες παρατηρήσεις αλλά η βασική ήταν αυτή που προανάφερα. Για πλάσμα που δεν αξίζει να του δώσουμε μια ευκαιρία στη ζωή, αντιδρά περίεργα, ε? Σταματώ εδώ γιατί δεν θέλω να κουράσω άλλο τους αναγνώστες.

Έγραψε ο/η lili / 22 Ιουλίου 2008 στις 2:12 π.μ.

"Lili και όμως το έμβρυο είναι ζωντανός οργανισμός."

Το ίδιο και και η αμοιβάδα.

"Άρα ένα μωρο σε μικρογραφία."

Η λογική με ξεπερνάει.

......
" Επίσης, όταν κάτι αναπνέει και το σκοτώνουμε, διαπράττουμε δολοφονία. "
Αναπνέει;
Αναπνεεί;
Μεσα στην κοιλιά;
οκ....


Οπως είπα δεν ειμαι υπερ η κατα, το αρθρο παραθεσε από την αρχη αντικειμενικα καποια ερωτηματα, αλλα να ειμαστε και λίγο σοβαροι.
Αν είναι να γραφουμε οτι κατεβαζει το κεφαλι μας σε μια προσπαθεια να πεισουμε οτι κατεχουμε την αλήθεια, εγω πάω πασο και παω να πιω μια μπύρα.

Καλή εβδομάδα.


Υγ
Οσο για το περίφημο βίντεο(*)...δεν θα το εδειχνα ποτε σε μια απέλπισμενη μπερδεμένη μέλλουσα μητερα.
Τα παιδια τα φερνουμε στον κόσμο απο αγαπη και επειδη τα θέλουμε, όχι επειδη εχουμε ενοχες, φοβο και "ετσι πρεπει".
Ολοι εμεις εξω απο το χορο, καλα θα κανουμε οταν βρεθει καποιος ανθρωπος με αυτό το δίλλημα, να το κλεισουμε μια φορα το ρημαδι, και να σεβαστούμε το δραμα που περνάει και να στηρίξουμε τον άνθρωπο που εχει μια τραγική απόφαση να παρει.
Λίγη Ησυχια δεν κανει κακό.
Δεν πρωταγωνιστούμε σε όλα, ουτε εχουμε όλες τις απαντήσεις.


*(αν υπάρχει και δεν είναι μύθος, δεν το εχω δει (εσυ;), αναφορικά ξέρω οτι καταγραφει ένα εμβρυο μηνών, όχι εβδομάδων)

Έγραψε ο/η A.G. / 22 Ιουλίου 2008 στις 9:59 π.μ.

Οσο για το περίφημο βίντεο(*)...δεν θα το εδειχνα ποτε σε μια απέλπισμενη μπερδεμένη μέλλουσα μητερα.
Τα παιδια τα φερνουμε στον κόσμο απο αγαπη και επειδη τα θέλουμε, όχι επειδη εχουμε ενοχες, φοβο και "ετσι πρεπει".


Ακριβώς αυτό...

Έγραψε ο/η Γιωργος Θωμαιδης - Γιατρος / 22 Ιουλίου 2008 στις 12:28 μ.μ.


Δεν χρειαζεται να δει κανεις αυτη την ταινια.

Μπορουμε να δουμε τις ταινιες που δειχνουν τον σχηματισμο του εμβρυου, απο την πρωτη στιγμη της συλληψης εως την γεννηση του. Οι ιδιες ταινιες δειχνουν και ποσο ευεργετικη ειναι για το σωμα της γυναικας σε καθε ηλικια η εγκυμοσυνη -αντιθετα με οσα κυκλοφορουν (οτι θα χαλασει, οτι θα ειναι λιγοτερο ερωτικο κλπ).

Η εγκυμοσυνη προστατευει τη γυναικα και το παιδι, σε ολους τους εννια μηνες, στη φαση του θηλασμου αλλα και στην υπολοιπη ζωη. Με τα σημερινα μεσα προστασιας της εγκυου, που ειναι προσιτα σε ολες, μονο ευεργεσια μπορει να προσφερει στο γυναικειο σωμα και στη γυναικεια ψυχικη υγεια.

Έγραψε ο/η Lili / 22 Ιουλίου 2008 στις 2:13 μ.μ.

Κε Θωμαιδη-Γιατρε, το προτεινετε σαν ντοκιμαντερ και με πληροφοριακο χαρακτηρα, και οχι για να "εκβιαστει "μια γυναικα να κρατησει μια ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη φανταζομαι, ε;

Έγραψε ο/η Γιώργος Θωμαίδης / 22 Ιουλίου 2008 στις 4:11 μ.μ.


Κατα τη γνωμη μου, δεν υπαρχει λογος να προβαλλεται ως ενημερωτικο μεσο. Προοριζεται για γιατρους και επαγγελματιες σωματικης και ψυχικης υγειας. Επίσης, ειναι ακαταλληλο για εφηβους κατω των 18

Ειναι μια ακραια μεθοδος. Προσωπικα, αντιτιθεμαι στις ακραιες μεθοδους, ακομα και αν εχουν αποτελεσμα, διοτι ηθικα διαφωνω.. Επισης, πολλοι ανθρωποι θα πληγωθουν και θα αντιδρασουν. Υπαρχουν πολυ πιο ομορφοι τροποι να μιλησεις με εναν ανθρωπο, μια κοπελα που επιθυμει να αποφασισει.

Ειναι οπως με τα τροχαια: οσα διαλυμμενα αυτοκινητα και σκοτωμενους ανθρωπους και αν δειξεις, αν δεν κανεις κυκλοφοριακη αγωγη στον κοσμο, δεν θα μειωθουν τα τροχαια.

Το αντιστοιχο ισχυει και σχετικα με την ερωτικη ζωη:

Ενημερωση από την αρχη της εφηβειας για την υπευθυνη αντισυλληψη και την συνειδητη επιλογη συντροφου

Απομυθοποιηση των εμπορευματικοποιημενων προτυπων συμπεριφορας. Κατεξοχην αυτό.

Με πληροτητα, αποκαλυψη του τι συμβαινει αληθινα σε μια εγκυμοσυνη: η υπαρξη μιας ελπιδοφορας ανθρωπινης ζωης.

και πανω απο ολα: οχι με επίκριση αλλα με αγαπη

Έγραψε ο/η lili / 22 Ιουλίου 2008 στις 5:47 μ.μ.

αναφερατε στα πρωτα σχολια οτι καποια κοπελλα μπορει να απευθυνθει σε καποιους οργανισμους...
θα ηταν καλο να κανουμε εδω μια λιστα με τηλεφωνα
ειτε αυτο ειναι ψυχολογικη υποστηριξη, για να αποφασισουν, ειτε κλινικες...
Μπορειτε να γραψετε αυτες που αναφερατε-αν τις γνωριζετε;

Έγραψε ο/η Γιώργος Θωμαίδης g / 22 Ιουλίου 2008 στις 7:13 μ.μ.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΕΓΚΥΩΝ (ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΩΝ)
ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝΑπο την ιστοσελιδα του ΣΥλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιου; www.unborn.gr

Ταχυδρομική διεύθυνση: Ηπείρου 28, 104 33 Αθήνα
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8828788 ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Fax: 210 8235121

(Σημειωση: Οι αντιστοιχοι οργανισμοι για την περιφερεια, μπορουν να βρεθουν μεσα απο τα τηλεφωνα των οργανισμων της Αθηνας).


Στα πλαίσια της δραστηριότητάς του και με σκοπό την άριστη λειτουργία του, το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού συνεργάζεται με διάφορες Υπηρεσίες, Οργανισμούς και Κέντρα:


ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ S.O.S 1056.

Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας Αθηνών :

Ε.Ο.Π., Λ. Αλεξάνδρας 196, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106452145, 6453691.

Ε.Ο.Π. Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 19, τηλ. 2104116895,Κ.Υ. τηλ. 2104119990-77.

Ε.Ο.Π. Δ. Αττικής, Πλατεία Δημοκρατίας και Αθηνάς, τηλ. 2105561626, Κ.Υ τηλ. 2105561627.

Δυτικός Τομέας, Μαρμαρά 26, Αιγάλεω, Τηλ. Κέντρο 2105906838, Κ.Υ. τηλ. 2105901536.

Ε.Ο.Π. Α. Αττικής, 17ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, τηλ. 2106033121-2, Κ.Υ. τηλ. 2106033123.

Ανατολικός Τομέας, Μεσογείων 448Α , Αγ. Παρασκευή, τηλ. 2106087041-51, Κ.Υ. τηλ. 2106087060.

Ο Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας χορηγεί στις άγαμες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες επίδομα της τάξης των 88 Ε κάθε δίμηνο.Β΄Β.Υ.Π.Ε Αναρρωτήριο Πεντέλης, Τέρμα Ιπποκράτους, Παλαιά Πεντέλη, τηλ. 210 8100041. Δίδεται επίδομα για μονογονεϊκές οικογένειες, για το 1ο και το 2ο παιδί. Για το 1ο παιδί το ποσό είναι 105 Ε και για το 2ο είναι 146 Ε. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Περιφερειακή Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ιπποκρατείου, πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α., Καρόλου 16, Αθήνα, τηλ. 2105222236,5223775. Λειτουργούν τμήματα ανεξαρτήτου ασφαλιστικού φορέα : Εμβολίων, Οδηγιών Φροντίδας μικρών παιδιών, Παιδιάτρων, Κέντρου Οικογένειας, Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας για παιδιά-εφήβους και της οικογένειας τους.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας Ε.Κ.Α.Κ.Β. Παραρτήματα: 1)Καρόλου 16, Αθήνα, 3ος όροφος , τηλ. 2105236641. 2)Β. Σοφίας 135 & Ζαχάρωφ, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106497778. 3)Αγ. Όλγας & Γαληνού 2, Ν. Ιωνία, τηλ. 2102790086. Λειτουργούν ως Διεύθυνση Κοινωνικών Παρεμβάσεων με Κέντρα Κοινωνικής στήριξης, Υποδοχής επιτόπιας παρέμβασης σε Κοινωνικά προβλήματα και Δίκτυο Άμεσης Βοήθειας Στέγης ( ξενώνες).


Κέντρο Παιδοψυχικής Υγείας Ι.Κ.Α. Αραχόβης 17& Ιπποκράτους, Εξάρχεια, τηλ. 2103600544. Το Κέντρο αυτό εξυπηρετεί μόνο ασφαλισμένους του ΙΚΑ και ασχολείται με διάγνωση και έγκριση θεραπειών (Εργοθεραπειών, Λογοθεραπειών, Οικογενειακών Θεραπειών κ.λ.π).

Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Κε.Σ.Ο. «Στέγη Μητέρας:Κέντρο Υποδοχής & ενημέρωσης», Ακαδημίας 95, Αθήνα, 4ος όροφος, τηλ. 2103811274. Το Κέντρο αυτό στηρίζει οικογένειες με προβλήματα. Στην Στέγη Μητέρας φιλοξενούνται γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κακοποίησης. Πληροφορίες στα τηλ. 8001137777 & 2108695038.

Κέντρο Κοινωνικής Συμπαράστασης Νέων – Θεοχαρίδειο, Αρχοντάκη 4, Χανιά Κρήτης, τηλ. 2421028488. Υπάρχει τμήμα ψυχολογικής στήριξης.

Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Ο.Α.Ε.Δ, Πειραιώς 52, Αθήνα, τηλ.2105240527-419, 2105246231 για ταμείο Ανεργίας και στο τηλ. 2105248369 για επιδοτούμενα προγράμματα.

Σύλλογος Ανύπαντρης Μητέρας, Ανθέων 19, Άγιοι Ανάργυροι, τηλ. 2102315142. Δίνονται πληροφορίες για τα δικαιώματα των ανύπαντρων μητέρων, νομικές συμβουλές και θέματα λήψης αποφάσεων.

Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων Ο.Γ.Α. Κεντρικά γραφεία : Πατησίων 30, τηλ. 2103322100. Παράρτημα τμήματος Επιδομάτων: Αβέρωφ 7, Αθήνα, τηλ. 2105212502-3.
Παρέχονται
α) Επίδομα για το τρίτο παιδί 159,82 Ε και

β)Επίδομα πολύτεκνης μητέρας ή πατέρα (4 παιδιά και άνω εν ζωή κάτω των 23 ετών). Στην περίπτωση αυτή δίνονται 39,95 Ε για κάθε παιδί, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.


Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ», Δημοκρατίας 65, Ίλιον, τηλ. 2102627155, 2621911-15. Το Κέντρο Φροντίδας του Συλλόγου μας παραπέμπει εδώ τις εγκύους που δεν θέλουν να κρατήσουν το κυοφορούμενο όταν γεννηθεί, αλλά θέλουν να το δώσουν για υιοθεσία και φιλοξενία.

Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας Κ.Ε.Θ.Ι., Μουσαίου 2, Πλάκα, τηλ. 2103311685-7. Ασχολείται με νομικά θέματα και θέματα σχέσεων που αφορούν την γυναίκα σε σχέση με τον σύντροφό τους.

Το Χαμόγελο του παιδιού : Κεντρικά γραφεία : Στουρνάρη 16, Αθήνα, τηλ. 2103306140, φαξ: 2103843038. Σκοπός του είναι η κατοχύρωση, προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών που μένουν στον Ελλαδικό χώρο, ανεξάρτητα από υπηκοότητα και καταγωγή.

ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ S.O.S 1056.


Σύλλογος «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ», Μέτωνος 66, Χολαργός, τηλ. 2106548218. Δίνεται βοήθεια σε άτομα τοξικομανή και περιθωριοποιημένα.

Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», Στησιχόρου 15, Αθήνα, τηλ. 2107215901, φαξ 2107293404. Βοηθάνε οικογένειες με ήδη γεννημένα παιδιά που παραπέμπονται από δημόσιους φορείς.


Επικοινωνια με το Συλλογο Προστασιας Αγεννητου παιδιου:

Αν είστε σε κατάσταση εγκυμοσύνης και χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με την αντιμετωπισή της
Αν είστε άνδρας και σκέπτεστε πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε την εγκυμοσύνη της συντρόφου σας
Αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με το αγέννητο παιδί
Αν θέλετε να ενισχύσετε τον Σύλλογο ή να προσφέρετε εθελοντική βοήθεια
Αν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε σε εκδρομές, εκδηλώσεις
...μη διστάσετε να έλθετε σε επαφή μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Ταχυδρομική διεύθυνση: Ηπείρου 28, 104 33 Αθήνα
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8828788
Fax: 210 8235121
Ηλεκτρονική διεύθυνση: unborn@unborn.gr

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της παρακάτω φόρμας:


Βρισκεται στο site: http://www.unborn.gr/unborn1/unborn/index.php?contact


Επίσης, ενημερωση για προγραμματα στεγαστικης υποστηριξης για ανυπαντρες μητερες και ανυπαντρους πατερες αο τον Οργανισμο Εργατικης Κατοικιας, δινονται στην Ηλεκτρονικη διευθυνση:

http://www.diekpereosi.gr/top_menu_pages/xrisimes_plirofories/xrisimes_5.htm


Τέλος, στην προκυρηξη του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» 2007-2008 ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) θέτει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα 8ήμερων Διακοπών 2007-2008 το οποίο θα ισχύσει από 15-5-2007 έως 31-3-2008.

Η προκυρηξη υπαρχει και στην ιστοσελιδα σας:

http://fe-mail.gr/pages/posts/travel_vacations/travel_vacations1645.php


Για την ενισχυση του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, μπορει να γινει κληση, στο 901 11 129 129
Ενισχύεται με 1 Ευρώ ανα κλήση.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ


Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού
Το "Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού" περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες παροχής στήριξης του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.

Το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού παρέχει εντελώς δωρεάν:

Κοινωνικές Λειτουργούς που εξυπηρετούν τις μητέρες που ζητούν τη βοήθειά του, εκπαιδεύουν και συντονίζουν την ομάδα Εθελοντριών Κοινωνικής Προνοίας και μεσολαβούν στους διάφορους φορείς για τις ανάγκες κάθε μητέρας.
Εθελόντριες Κοινωνικής Προνοίας, που με κατάλληλη επιμόρφωση, στέκονται δίπλα σε κάθε εξυπηρετούμενη μητέρα προσφέροντας συναισθηματική, ψυχολογική και πρακτική στήριξη και βοήθεια.
Παρακολούθηση της εγκυμοσύνης από μαιευτήρες (συνεργάτες του Συλλόγου).
Κάλυψη των εξόδων τοκετού, εφόσον χρειάζεται.
Νομικές συμβουλές στις εγκύους από νομικούς (συνεργάτες του Συλλόγου).
Στέγαση εγκύων, σε διαμερίσματα που παραχωρούν δωρητές γι’ αυτό τον σκοπό.
Εύρεση εργασίας στις μητέρες ή στους συζύγους-συντρόφους τους, σε συνεργασία με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς.
Ειδικό τμήμα αναδοχής, για βαπτίσεις.
Καινούργια είδη και είδη πρώτης ανάγκης όπως πάνες, γάλατα, τρόφιμα, ρούχα (βρεφικά και εγκυμοσύνης), έπιπλα, φάρμακα, παιδικά καροτσάκια, δωροεπιταγές, είδη γάμου, βάπτισης κ.α. που προσφέρονται στον Σύλλογο από ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς.
Παροχή, μεταφορά και παράδοση στις μητέρες μεταχειρισμένων ειδών οικιακής χρήσης (ψυγεία, κουζίνες κτλ.) σε πολύ καλή κατάσταση, που προσφέρουν φίλοι του Συλλόγου.
Μηνιαία χρηματικά βοηθήματα και κάλυψη έκτακτων οικονομικών αναγκών των μητέρων.
Σεμινάρια επιμόρφωσης των μητέρων, αλλά και του κοινού γενικότερα, σε θέματα οικογένειας, γενετικής, προγεννητικής αγωγής κ.τ.λ.
Λόγω ελλείψεως πόρων το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού συστεγάζεται με τα γραφεία του Συλλόγου, ενώ αναζητείται στέγη ώστε να παρέχει περισσότερο και ευρύτερο έργο.

Το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού απασχολεί σήμερα δύο κοινωνικές λειτουργούς και πολυάριθμες εκπαιδευμένες εθελόντριες, ενώ στην γραμματειακή και άλλη υποστήριξη συμμετέχει το προσωπικό του Συλλόγου.

Οι ανάγκες για προσφορά έργου είναι πολλές και μεγάλες και ζητούμε από όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια με κάθε δυνατό τρόπο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα (Σεπτέμβριος 2006):

Χιλιάδες μητέρες έχουν εξυπηρετηθεί από το τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου, απ' όπου έλαβαν πληροφορίες για τα δικαιώματά τους και γενικότερα ζητήματα που τις αφορούν. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι γυναίκες εξέφρασαν την επιθυμία για τακτική, αλλά μόνο τηλεφωνική επικοινωνία για ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη.
Εκατοντάδες μητέρες ήρθαν σε επαφή μαζί μας και στηρίχθηκαν ψυχολογικά καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και μετά τον τοκετό.
Εκατοντάδες μητέρες υποστηρίχθησαν νομικά σε υποθέσεις τους από δικηγόρους που συνεργάζονται με τον Σύλλογο.
Εκατοντάδες άπορες μητέρες είχαν δωρεάν ιατρική παρακολούθηση από μαιευτήρες-γυναικολόγους που συνεργάζονται με το Σύλλογο.
Σε δεκάδες μητέρες ή στους συζύγους - συντρόφους τους έχει βρεθεί εργασία.
Πολλές μητέρες φιλοξενήθηκαν σε συνεργαζόμενους με το Σύλλογο ξενώνες.
Σε εκατοντάδες μητέρες δόθηκε και δίνεται πρακτική βοήθεια, προερχόμενη από δωρεές εταιρειών και ιδιωτών, που ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις του Συλλόγου.
Επίσης, έχουν δοθεί χιλιάδες κιβώτια γάλα εβαπορέ, γάλα σκόνη, βρεφικές πάνες, τρόφιμα και βρεφικές τροφές, καθώς και χιλιάδες τεμάχια καινούργιων ενδυμάτων (βρεφικών και εγκυμοσύνης), βρεφικών ειδών, ειδών ατομικής υγιεινής, βιταμίνες και φάρμακα.

Τέλος, έχουν δοθεί, σε χρηματικά βοηθήματα και δωροεπιταγές, εκατοντάδες χιλιάδες €.

Στα πλαίσια της υποστήριξης των εγκύων ο Σύλλογος πραγματοποεί ακόμη διαρκώς δεκάδες γάμους, βαπτίσεις, μετακομίσεις, παραδόσεις επίπλων και οικιακών συσκευών, που δωρήθηκαν μέσω του Συλλόγου

Επίσης, για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί εθνικούς και τοπικούς φορείς (κρατικές υπηρεσίες, δήμους, ενορίες, μητροπόλεις) προς επίλυσιν των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αυτές οι μητέρες.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΕΙΤΕ:

Συνεργασία με Υπηρεσίες, Οργανισμούς και Κέντρα
Συναντήσεις δημιουργικής απασχόλησης μητέρων
Προγράμματα Αναδοχής


Ιστοσελίδα: http://www.unborn.gr/unborn1/unborn/index.php?services

Έγραψε ο/η Γιώργος Θωμαίδης g / 22 Ιουλίου 2008 στις 7:13 μ.μ.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΕΓΚΥΩΝ (ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΩΝ)
ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝΑπο την ιστοσελιδα του ΣΥλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιου; www.unborn.gr

Ταχυδρομική διεύθυνση: Ηπείρου 28, 104 33 Αθήνα
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8828788 ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Fax: 210 8235121

(Σημειωση: Οι αντιστοιχοι οργανισμοι για την περιφερεια, μπορουν να βρεθουν μεσα απο τα τηλεφωνα των οργανισμων της Αθηνας).


Στα πλαίσια της δραστηριότητάς του και με σκοπό την άριστη λειτουργία του, το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού συνεργάζεται με διάφορες Υπηρεσίες, Οργανισμούς και Κέντρα:


ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ S.O.S 1056.

Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας Αθηνών :

Ε.Ο.Π., Λ. Αλεξάνδρας 196, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106452145, 6453691.

Ε.Ο.Π. Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 19, τηλ. 2104116895,Κ.Υ. τηλ. 2104119990-77.

Ε.Ο.Π. Δ. Αττικής, Πλατεία Δημοκρατίας και Αθηνάς, τηλ. 2105561626, Κ.Υ τηλ. 2105561627.

Δυτικός Τομέας, Μαρμαρά 26, Αιγάλεω, Τηλ. Κέντρο 2105906838, Κ.Υ. τηλ. 2105901536.

Ε.Ο.Π. Α. Αττικής, 17ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, τηλ. 2106033121-2, Κ.Υ. τηλ. 2106033123.

Ανατολικός Τομέας, Μεσογείων 448Α , Αγ. Παρασκευή, τηλ. 2106087041-51, Κ.Υ. τηλ. 2106087060.

Ο Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας χορηγεί στις άγαμες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες επίδομα της τάξης των 88 Ε κάθε δίμηνο.Β΄Β.Υ.Π.Ε Αναρρωτήριο Πεντέλης, Τέρμα Ιπποκράτους, Παλαιά Πεντέλη, τηλ. 210 8100041. Δίδεται επίδομα για μονογονεϊκές οικογένειες, για το 1ο και το 2ο παιδί. Για το 1ο παιδί το ποσό είναι 105 Ε και για το 2ο είναι 146 Ε. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Περιφερειακή Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ιπποκρατείου, πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α., Καρόλου 16, Αθήνα, τηλ. 2105222236,5223775. Λειτουργούν τμήματα ανεξαρτήτου ασφαλιστικού φορέα : Εμβολίων, Οδηγιών Φροντίδας μικρών παιδιών, Παιδιάτρων, Κέντρου Οικογένειας, Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας για παιδιά-εφήβους και της οικογένειας τους.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας Ε.Κ.Α.Κ.Β. Παραρτήματα: 1)Καρόλου 16, Αθήνα, 3ος όροφος , τηλ. 2105236641. 2)Β. Σοφίας 135 & Ζαχάρωφ, Αμπελόκηποι, τηλ. 2106497778. 3)Αγ. Όλγας & Γαληνού 2, Ν. Ιωνία, τηλ. 2102790086. Λειτουργούν ως Διεύθυνση Κοινωνικών Παρεμβάσεων με Κέντρα Κοινωνικής στήριξης, Υποδοχής επιτόπιας παρέμβασης σε Κοινωνικά προβλήματα και Δίκτυο Άμεσης Βοήθειας Στέγης ( ξενώνες).


Κέντρο Παιδοψυχικής Υγείας Ι.Κ.Α. Αραχόβης 17& Ιπποκράτους, Εξάρχεια, τηλ. 2103600544. Το Κέντρο αυτό εξυπηρετεί μόνο ασφαλισμένους του ΙΚΑ και ασχολείται με διάγνωση και έγκριση θεραπειών (Εργοθεραπειών, Λογοθεραπειών, Οικογενειακών Θεραπειών κ.λ.π).

Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Κε.Σ.Ο. «Στέγη Μητέρας:Κέντρο Υποδοχής & ενημέρωσης», Ακαδημίας 95, Αθήνα, 4ος όροφος, τηλ. 2103811274. Το Κέντρο αυτό στηρίζει οικογένειες με προβλήματα. Στην Στέγη Μητέρας φιλοξενούνται γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κακοποίησης. Πληροφορίες στα τηλ. 8001137777 & 2108695038.

Κέντρο Κοινωνικής Συμπαράστασης Νέων – Θεοχαρίδειο, Αρχοντάκη 4, Χανιά Κρήτης, τηλ. 2421028488. Υπάρχει τμήμα ψυχολογικής στήριξης.

Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού Ο.Α.Ε.Δ, Πειραιώς 52, Αθήνα, τηλ.2105240527-419, 2105246231 για ταμείο Ανεργίας και στο τηλ. 2105248369 για επιδοτούμενα προγράμματα.

Σύλλογος Ανύπαντρης Μητέρας, Ανθέων 19, Άγιοι Ανάργυροι, τηλ. 2102315142. Δίνονται πληροφορίες για τα δικαιώματα των ανύπαντρων μητέρων, νομικές συμβουλές και θέματα λήψης αποφάσεων.

Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων Ο.Γ.Α. Κεντρικά γραφεία : Πατησίων 30, τηλ. 2103322100. Παράρτημα τμήματος Επιδομάτων: Αβέρωφ 7, Αθήνα, τηλ. 2105212502-3.
Παρέχονται
α) Επίδομα για το τρίτο παιδί 159,82 Ε και

β)Επίδομα πολύτεκνης μητέρας ή πατέρα (4 παιδιά και άνω εν ζωή κάτω των 23 ετών). Στην περίπτωση αυτή δίνονται 39,95 Ε για κάθε παιδί, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.


Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ», Δημοκρατίας 65, Ίλιον, τηλ. 2102627155, 2621911-15. Το Κέντρο Φροντίδας του Συλλόγου μας παραπέμπει εδώ τις εγκύους που δεν θέλουν να κρατήσουν το κυοφορούμενο όταν γεννηθεί, αλλά θέλουν να το δώσουν για υιοθεσία και φιλοξενία.

Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας Κ.Ε.Θ.Ι., Μουσαίου 2, Πλάκα, τηλ. 2103311685-7. Ασχολείται με νομικά θέματα και θέματα σχέσεων που αφορούν την γυναίκα σε σχέση με τον σύντροφό τους.

Το Χαμόγελο του παιδιού : Κεντρικά γραφεία : Στουρνάρη 16, Αθήνα, τηλ. 2103306140, φαξ: 2103843038. Σκοπός του είναι η κατοχύρωση, προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών που μένουν στον Ελλαδικό χώρο, ανεξάρτητα από υπηκοότητα και καταγωγή.

ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ S.O.S 1056.


Σύλλογος «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ», Μέτωνος 66, Χολαργός, τηλ. 2106548218. Δίνεται βοήθεια σε άτομα τοξικομανή και περιθωριοποιημένα.

Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», Στησιχόρου 15, Αθήνα, τηλ. 2107215901, φαξ 2107293404. Βοηθάνε οικογένειες με ήδη γεννημένα παιδιά που παραπέμπονται από δημόσιους φορείς.


Επικοινωνια με το Συλλογο Προστασιας Αγεννητου παιδιου:

Αν είστε σε κατάσταση εγκυμοσύνης και χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με την αντιμετωπισή της
Αν είστε άνδρας και σκέπτεστε πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε την εγκυμοσύνη της συντρόφου σας
Αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με το αγέννητο παιδί
Αν θέλετε να ενισχύσετε τον Σύλλογο ή να προσφέρετε εθελοντική βοήθεια
Αν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε σε εκδρομές, εκδηλώσεις
...μη διστάσετε να έλθετε σε επαφή μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Ταχυδρομική διεύθυνση: Ηπείρου 28, 104 33 Αθήνα
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8828788
Fax: 210 8235121
Ηλεκτρονική διεύθυνση: unborn@unborn.gr

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της παρακάτω φόρμας:


Βρισκεται στο site: http://www.unborn.gr/unborn1/unborn/index.php?contact


Επίσης, ενημερωση για προγραμματα στεγαστικης υποστηριξης για ανυπαντρες μητερες και ανυπαντρους πατερες αο τον Οργανισμο Εργατικης Κατοικιας, δινονται στην Ηλεκτρονικη διευθυνση:

http://www.diekpereosi.gr/top_menu_pages/xrisimes_plirofories/xrisimes_5.htm


Τέλος, στην προκυρηξη του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» 2007-2008 ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) θέτει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα 8ήμερων Διακοπών 2007-2008 το οποίο θα ισχύσει από 15-5-2007 έως 31-3-2008.

Η προκυρηξη υπαρχει και στην ιστοσελιδα σας:

http://fe-mail.gr/pages/posts/travel_vacations/travel_vacations1645.php


Για την ενισχυση του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, μπορει να γινει κληση, στο 901 11 129 129
Ενισχύεται με 1 Ευρώ ανα κλήση.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ


Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού
Το "Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού" περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες παροχής στήριξης του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.

Το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού παρέχει εντελώς δωρεάν:

Κοινωνικές Λειτουργούς που εξυπηρετούν τις μητέρες που ζητούν τη βοήθειά του, εκπαιδεύουν και συντονίζουν την ομάδα Εθελοντριών Κοινωνικής Προνοίας και μεσολαβούν στους διάφορους φορείς για τις ανάγκες κάθε μητέρας.
Εθελόντριες Κοινωνικής Προνοίας, που με κατάλληλη επιμόρφωση, στέκονται δίπλα σε κάθε εξυπηρετούμενη μητέρα προσφέροντας συναισθηματική, ψυχολογική και πρακτική στήριξη και βοήθεια.
Παρακολούθηση της εγκυμοσύνης από μαιευτήρες (συνεργάτες του Συλλόγου).
Κάλυψη των εξόδων τοκετού, εφόσον χρειάζεται.
Νομικές συμβουλές στις εγκύους από νομικούς (συνεργάτες του Συλλόγου).
Στέγαση εγκύων, σε διαμερίσματα που παραχωρούν δωρητές γι’ αυτό τον σκοπό.
Εύρεση εργασίας στις μητέρες ή στους συζύγους-συντρόφους τους, σε συνεργασία με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς.
Ειδικό τμήμα αναδοχής, για βαπτίσεις.
Καινούργια είδη και είδη πρώτης ανάγκης όπως πάνες, γάλατα, τρόφιμα, ρούχα (βρεφικά και εγκυμοσύνης), έπιπλα, φάρμακα, παιδικά καροτσάκια, δωροεπιταγές, είδη γάμου, βάπτισης κ.α. που προσφέρονται στον Σύλλογο από ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς.
Παροχή, μεταφορά και παράδοση στις μητέρες μεταχειρισμένων ειδών οικιακής χρήσης (ψυγεία, κουζίνες κτλ.) σε πολύ καλή κατάσταση, που προσφέρουν φίλοι του Συλλόγου.
Μηνιαία χρηματικά βοηθήματα και κάλυψη έκτακτων οικονομικών αναγκών των μητέρων.
Σεμινάρια επιμόρφωσης των μητέρων, αλλά και του κοινού γενικότερα, σε θέματα οικογένειας, γενετικής, προγεννητικής αγωγής κ.τ.λ.
Λόγω ελλείψεως πόρων το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού συστεγάζεται με τα γραφεία του Συλλόγου, ενώ αναζητείται στέγη ώστε να παρέχει περισσότερο και ευρύτερο έργο.

Το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού απασχολεί σήμερα δύο κοινωνικές λειτουργούς και πολυάριθμες εκπαιδευμένες εθελόντριες, ενώ στην γραμματειακή και άλλη υποστήριξη συμμετέχει το προσωπικό του Συλλόγου.

Οι ανάγκες για προσφορά έργου είναι πολλές και μεγάλες και ζητούμε από όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια με κάθε δυνατό τρόπο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα (Σεπτέμβριος 2006):

Χιλιάδες μητέρες έχουν εξυπηρετηθεί από το τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου, απ' όπου έλαβαν πληροφορίες για τα δικαιώματά τους και γενικότερα ζητήματα που τις αφορούν. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι γυναίκες εξέφρασαν την επιθυμία για τακτική, αλλά μόνο τηλεφωνική επικοινωνία για ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη.
Εκατοντάδες μητέρες ήρθαν σε επαφή μαζί μας και στηρίχθηκαν ψυχολογικά καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και μετά τον τοκετό.
Εκατοντάδες μητέρες υποστηρίχθησαν νομικά σε υποθέσεις τους από δικηγόρους που συνεργάζονται με τον Σύλλογο.
Εκατοντάδες άπορες μητέρες είχαν δωρεάν ιατρική παρακολούθηση από μαιευτήρες-γυναικολόγους που συνεργάζονται με το Σύλλογο.
Σε δεκάδες μητέρες ή στους συζύγους - συντρόφους τους έχει βρεθεί εργασία.
Πολλές μητέρες φιλοξενήθηκαν σε συνεργαζόμενους με το Σύλλογο ξενώνες.
Σε εκατοντάδες μητέρες δόθηκε και δίνεται πρακτική βοήθεια, προερχόμενη από δωρεές εταιρειών και ιδιωτών, που ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις του Συλλόγου.
Επίσης, έχουν δοθεί χιλιάδες κιβώτια γάλα εβαπορέ, γάλα σκόνη, βρεφικές πάνες, τρόφιμα και βρεφικές τροφές, καθώς και χιλιάδες τεμάχια καινούργιων ενδυμάτων (βρεφικών και εγκυμοσύνης), βρεφικών ειδών, ειδών ατομικής υγιεινής, βιταμίνες και φάρμακα.

Τέλος, έχουν δοθεί, σε χρηματικά βοηθήματα και δωροεπιταγές, εκατοντάδες χιλιάδες €.

Στα πλαίσια της υποστήριξης των εγκύων ο Σύλλογος πραγματοποεί ακόμη διαρκώς δεκάδες γάμους, βαπτίσεις, μετακομίσεις, παραδόσεις επίπλων και οικιακών συσκευών, που δωρήθηκαν μέσω του Συλλόγου

Επίσης, για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί εθνικούς και τοπικούς φορείς (κρατικές υπηρεσίες, δήμους, ενορίες, μητροπόλεις) προς επίλυσιν των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αυτές οι μητέρες.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΕΙΤΕ:

Συνεργασία με Υπηρεσίες, Οργανισμούς και Κέντρα
Συναντήσεις δημιουργικής απασχόλησης μητέρων
Προγράμματα Αναδοχής


Ιστοσελίδα: http://www.unborn.gr/unborn1/unborn/index.php?services

Έγραψε ο/η lili / 23 Ιουλίου 2008 στις 11:00 μ.μ.

Παρα, μα παρα πολυ χρήσιμο, ευχαριστω πολυ Γιωργο για τον χρονο που διαθεσατε και την καλη σας διαθεση :)

Έγραψε ο/η katkat / 10 Σεπτεμβρίου 2008 στις 9:01 π.μ.

"Lili και όμως το έμβρυο είναι ζωντανός οργανισμός."

Το ίδιο και και η αμοιβάδα.

"Άρα ένα μωρο σε μικρογραφία."

Η λογική με ξεπερνάει.

......
" Επίσης, όταν κάτι αναπνέει και το σκοτώνουμε, διαπράττουμε δολοφονία. "
Αναπνέει;
Αναπνεεί;
Μεσα στην κοιλιά;
οκ....


Οπως είπα δεν ειμαι υπερ η κατα, το αρθρο παραθεσε από την αρχη αντικειμενικα καποια ερωτηματα, αλλα να ειμαστε και λίγο σοβαροι.
Αν είναι να γραφουμε οτι κατεβαζει το κεφαλι μας σε μια προσπαθεια να πεισουμε οτι κατεχουμε την αλήθεια, εγω πάω πασο και παω να πιω μια μπύρα.

(Απόσπασμα από σχολιασμό του άρθρου "η έκτρωση".)
Λοιπόν, όταν η "μητέρα μου" ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος αποφάσισε να με δολοφονήσει. Ευτυχώς, κανείς γιατρός δεν δέχτηκε να διαπράξει το έγκλημα, καθότι κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο και για την ίδια. Μην μπορώντας λοιπόν να κάνει κάτι άλλο, με κράτησε και λίγους μήνες μετά προέβει σε πρόωρη καισαρική τομή ώστε να απαλλαχτεί γρηγορότερα από το ''βάρος''. Αφού έμεινα για κάποιο καιρό σε μια πιο φιλόξενη θερμοκοιτίδα με έδωσε σε 2 υπέροχους ανθρώπους να με μεγαλώσουνε, εκείνη παντρευτηκέ κάποιον αμέσως μετά και είχα να ακούσω νέα της μέχρι τα 20 μου.
Και ρωτάω εγώ τώρα: Τι σημασία έχει αν αισθανόμουνα 4 μηνών έμβρυο ή και νωρίτερα? Τώρα αισθάνομαι. Και είμαι πολύ ευτυχισμένη που μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω και να δώσω κι εγω ζωή. (Και όπως με βλέπω, η αλήθεια είναι οτι δεν μου θυμίζω καθόλου αμοιβάδα, ούτε καν τεράστια!)
Τι σημασία έχει αν ανέπνεα τότε? Ανέπνευσα στη συνέχεια, αυτό ήταν στο ''πρόγραμμα''. Και θα κάνω κι άλλον έναν άνρωπο να αναπνεύσει,τώρα αναπνέω έγω και για εκείνον.
Ο καθένας που ζεί τώρα ξεκίνησε από έμβρυο. Και δεν νομίζω κάνεις μας να θέλει να πέσει θύμα δολοφονίας.
Όσο για αυτή τη γυναίκα, πάρα το τότε νεαρό της ηλικίας της, δεν θα πάψω να την βάζω στην ίδια κατηγορία με αυτόν που θα μπεί στο σπίτι μου να με κλέψει, μην διστάζοντας να μου αφήσει και μια μαχαιριά. Για να ζήσει καλύτερα θα το κάνει κι εκείνος. Μόνο που εκείνος δεν θα έχει ποτέ την παράλογη απαίτηση να λέγεται ''μάνα'' μου.
Στην υγειά μας...

Έγραψε ο/η Lili / 10 Σεπτεμβρίου 2008 στις 10:49 π.μ.

Οπως είπα, σχολιαζω αυτα που διαβαζω.
Τωρα αναπνεεις και τώρα σκεφτεσαι, αλλα τότε δεν υπηρχες ουσιαστικά, υπηρχε μόνο μια γυναίκα με ένα τεραστιο πρόβλημα μέσα της.
Εχεις πίκρα και φάινεται αλλα δεν καταλαβαίνω γιατι θεωρείς ότι είχες περισσότερα δικαιώματα από κείνη στην ζωη.
Και η μητερα σου -η βιολογική- θεωρω οτι ενω θα μπορούσε να σε ρίξει, σε κυοφόρησε, σου έδωσε την ευκαιρία να ζήσεις, αφου αυτο φαίνεται να είναι το ζητούμενο του άρθρου.

Το αν δε σε φροντισε αφου σε γέννησε ειναι αλλού παπα ευαγγελιο και αλλο πονεμενο θέμα.


Αν εσυ ταυτίζεσαι με την αμοιβάδα, λυπαμαι αλλα δεν μιλαει η λογική, αλλα τα συναισθηματα σου προς την μητερα σου και δεν μπορω να γίνω δεκτης αυτων που δυστυχως κουβαλάς μέσα σου, όχι γιατι δεν θελω, αλλα γιατι πολύ απλά εγω είμαι μια αγνωστη, εθιξα ενα ζητημα, σχολιασα καποια οτι να' ναι επιχειρήματα.
Δεν θα σου βγαλω οσα σε πονάνε, όσα νιώθεις οτι σου χρωστάει, ούτε θα βγει κάτι θετικο από αυτο, γιατι πολύ απλά εγω είμαι έξω από το προβλημα και εσυ εισαι μέσα, από την μία πλευρα του.

Δεν θα κάνω τον δικηγόρο του διαβολου :)

Έγραψε ο/η ELENA / 10 Οκτωβρίου 2008 στις 8:51 μ.μ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΛΑΙΩ..ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ, ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ.ΗΜΟΥΝΑ 18 ΧΡΟΝΩΝ..Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ? ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΖΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ..ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ. Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΟΝΙΣΣΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΟΦΕΡΩ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΜΜΟΝΗ..ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΞΑΝΑ ΕΓΚΥΟΣ?ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝ ΑΞΙΩΘΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΗΤΕΡΑ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΑ ΠΟΤΕ..ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΞΑΝΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΩ.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΞΑΝΑ....ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.....ΝΑ ΄ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ

Έγραψε ο/η lemon_jelly / 13 Οκτωβρίου 2008 στις 11:46 π.μ.

Δεν είμαι υπέρ της άμβλωσης, αλλά υπέρ της αντισύλληψης και της υπεύθυνης απόφασης και των δύο άντρα/γυναίκας για την απόκτηση παιδιών. Ξέρω ότι δεν είμαστε θεοί για να προσφέρουμε ότι πραγματικά θα άξιζε μια νέα, φρέσκια ζωή είτε από υλικής είτε από συναισθηματικής πλευράς. Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο δεν θα κατηγορούσα ποτέ μια γυναίκα απελπισμένη, μπερδεμένη, φοβισμένη και μόνη για την βιαστική απόφασή της να κάνει άμβλωση περισσότερο από κάποια άλλη, επίσης μπερδεμένη και ανήμπορη να το μεγαλώσει με ή χωρίς τον σύντροφό της. Όπως και να έχει, είναι μια "εγωιστική" απόφαση που σε καμία περίπτωση δεν συμπεριλαμβάνει την γνώμη της νέας ζωής.
Όσο για τον αν το έμβρυο, αν είναι ζωντανός οργανισμός ή όχι.....δεν γνωρίζω!!
Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι δεν θυμάμαι τίποτα από τότε, όπως δεν θα θυμάμαι και τίποτα όταν πεθάνω!

 
Τελευταία άρθρα