fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Θα τελειώσει μόνο του

3 Δεκεμβρίου 2007 | 11:17 π.μ.

...από την Αγγελική

Δεν ξέρω πως μπορώ να αρχίσω ένα τέτοιο θέμα…..ίσως αν έβαζα για επικεφαλίδα έρωτας, αγάπη …μπα δεν νομίζω…θέματα σχέσεων….όχι. 

Ίσως, πως νιώθετε όταν σας προκύπτει ένας  έρωτας και μετά χάνει τη γλύκα του ή πως σκέπτεσαι να λύσεις το πρόβλημα που πρόεκυψε στην σχέση σου   ….μπα.
Μάλλον είναι καλύτερα να το αναλύσω βάση των δικών μου σκέψεων και εσείς βάλτε τίτλο….!


 Ακούω καθημερινά γύρω μου από άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών:
«Βρήκα των άνθρωπο μου», βρε μπράβο χαίρομαι ειλικρινά. Παντρεμένους/νες  - ελεύθερους/ες – δεσμευμένους/νες …..και…τι?
Περνά ο καιρός, βρίσκω  πάλι τον ίδιο άνθρωπο - τι κάνεις με την/τον τον ρωτώ. «Ξέρεις, καλά πάει αλλά...» Άντε πάλι ένα αλλά….-τι έγινε - είναι και η γυναικεία περιέργεια στην μέση. «Τίποτα το ιδιαίτερο απλά…, δεν ξέρω κάτι πλέον έχει αλλάξει»

 

Δηλαδή ; ρωτάω
«Δεν ξέρω σου λεω, ίσως φταιει ότι δεν ήταν τελικά όπως τον περίμενα»
Και πως τον ερωτεύτηκες ; Είστε περίπου 2 χρόνια μαζί , ναι;
Ναι λέει, 2 και 3 μήνες .
Ωραία, τι είναι αυτό που δεν ήταν από την αρχή και ξαφνικά άλλαξε; Ξαφνικά άρχισε να είναι αδιάφορος, νευρικός  ή ότι άλλο βλέπεις τώρα διαφορετικό επάνω του ;
«Να μωρέ, είναι κάτι που δεν ξέρω πώς να το πω». Ωχ…είναι από το άλλο φύλο μάλλον, λεω από μέσα μου )
«Δεν με τραβάει πλέον όπως πριν , δεν με γεμίζει , δεν τον σκέπτομαι όπως πριν. Άστο τώρα, φτάνει.  Δεν θέλω άλλο να το συζητήσω….θα κουραστεί και αυτός και θα τελειώσει όπου να ‘ναι»

 

Έτσι δηλαδή το σκέπτεσαι;  Θα κουραστεί και θα τελειώσει; Μα είσαι στα καλά σου; Μίλησες μαζί του,  είπες όλα αυτά που αισθάνεσαι γι’ αυτόν, τι σε πειράζει, τι νομίζεις ότι φταιει, τι άλλαξε;
«Όχι δεν το έκανα, σου λεω άστο. Νομίζω ότι άρχισε να γίνετε διαφορετικό  από ότι ξεκίνησε, θα τελειώσει που θα πάει»
Τι να κάνω και εγώ το αφήνω!!!
Αλλά και πάλι γιατί να το αφήσω, μήπως κι εγώ δεν έχω περάσει από αυτή την θέση; Μήπως πρέπει να βοηθήσω;

Τελικά τι κάνουμε; Το αφήνουμε να τελειώσει από μονό του ή προσπαθούμε να το συζητήσουμε για να το κρατήσουμε !!
Και έρχομαι τώρα να βάλω τα μεγάλα ερωτηματικά μου …..
-   Γιατί θέλουμε να κάνουμε σχέσεις?
-   Γιατί πάντα ζητάμε και κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε?
-   Τι θέλουμε τελικά από τις σχέσεις μας ?
-   Γιατί να μην μπορούμε ή να μην έχουμε την διάθεση να συζητήσουμε με τον άλλον/η που πριν ένα διάστημα ήταν ότι καλύτερο στην ζωή μας ?

 

Ας απαντήσω εγώ πρώτη ( με τα δικά μου πιστεύω )
Δημιουργούμε σχέσεις γιατί θέλουμε να έχουμε διπλά μας ένα άνθρωπο που θα μας  δίνει αγάπη, ανάσα ξεκούρασης ( από το άγχος ), βοήθεια  σε όλα όσα μας  προβληματίζουν, αγκαλίτσα και ζεστασιά ψυχής στα δύσκολα, ένα άνθρωπο βρε αδελφέ που να νοιάζεται για μας και εμείς για αυτόν ……
Γιατί δεν ξέρουμε τι πραγματικά θέλουμε, γιατί ποτέ δεν βάζουμε απέναντι στο καθρέπτη εμάς. Να δούμε  εμείς αν αλλάξαμε ή γιατί δεν μας γεμίζει πλέον ο άλλος/η, γιατί στην τελική ζητάμε πάντα από τους άλλους και όχι από εμάς ( είναι πιο εύκολο ). Θέλουμε να παίρνουμε τα  πάντα από τους γύρω μας  …σχεδόν όλοι …..και να δίνουμε όσα θέλουμε εμείς .
Να έχουμε κάποιον /α που να σκίζεται για την πάρτη μας, να τρέχει κάθε φορά που εμείς θέλουμε και μπορούμε, να είμαστε  εμείς το επίκεντρο του και ο Θεός του, και όλα αυτά χωρίς και πολλές απαιτήσεις από τον άλλον/η

 

Γιατί είμαστε πολύ κουρασμένοι από την δουλεία και το άγχος,  δεν έχουμε την διάθεση και για άλλες συζητήσεις,  που θέλουν να προβληματιστούμε, να βρούμε λύσεις, να ασχοληθούμε και με αυτά. ...έχω αλλά στο μυαλό μου αυτό το διάστημα !
Αστό θα τελειώσει από μονό του που θα πάει  θα κουραστεί και ο άλλος.
Τα βάζω λοιπόν με όλους μας , άντρες γυναίκες, όλων των ηλικιών, γιατί δεν κάνουμε κάτι να κρατήσουμε αυτό που ερωτευτήκαμε κάποτε, αυτό που μετά από 1 , 2 ,3 …7 , 8 ,9 χρόνια ξέφτισε.

 Ήταν ότι καλύτερο στην ζωή μας πριν από ένα…..δυο …..τρία ….τέσσερα χρόνια……. Και όπως λένε και οι επιστήμονες, στην επταετία όλα γίνονται πλέον μια συνήθεια ή γίνονται δεκτά χωρίς να υπάρχει από καμιά πλευρά η διάθεση να αλλάξει κάτι.
Συνεχίζουμε  μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο ή  αυτό που έχουμε να τελειώσει, να τελειώσει από μονό του.

 

Σχετικά Άρθρα

Μισό + Μισό = ΕΝΑ

Ο ρομαντισμός άλλωστε απαιτεί συναίσθημα!

Αλλαγή συμπεριφοράς ...

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Θα τελειώσει μόνο του


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η ΚΟΡΥΦΑΙΑ / 3 Δεκεμβρίου 2007 στις 7:59 μ.μ.

Συμφωνώ με τις περισσότερες από τις απόψεις που εκφράζει το άρθρο.
όλοι ξεχνάμε πως νιώθαμε πριν κάποιο διάστημα και κρατάμε μόνο αυτά που βλέπουμε τώρα..είναι άδικο γιατί όταν γνωρίσαμε αυτόν τον άνθρωπο κάναμε όνειρα για τη σχέση που ξεκινούσαμε, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, φτάνει όμως μια στιγμή που τα ξεχνάμε όλα και το μόνο που θέλουμε να είναι δίπλα μας είναι ο άντρας ο "τέλειος". ρε αν ήταν τέλειος θα ήταν και βαρετός, δεν θα'χαμαι τπτ να εξερευνήσουμε πάνω του, και έτσι από μόνες μας θα προχωρούσαμε παρακάτω.
πιστεύω πως πρέπει να έχουμε δίπλα μας αυτόν που μας γεμίζει περισσότερο και αυτόν που καθημερινά μας δίνει και κάτι νέο.

Έγραψε ο/η dimitra / 4 Δεκεμβρίου 2007 στις 3:07 μ.μ.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το ανωτέρω άρθρο περιμένοντας να διαβάσω τις προτεινόμενες λύσεις που θα βοηθούσαν τους άμεσα ενδιαφερόμενους να απεμπλακούν απο αυτη τη δυσάρεστη κατάσταση.Και φυσικά δεν εννοω το "θα τελειώσει μόνο του" γιατι αυτό θα ήταν το πιο ευκολο.Το δυσκολο ειναι να φέρεις το παρελθόν στο παρόν και να γνωρίσεις ξανα αυτον τον άνθρωπο που σίγουρα έχει κατι το ιδιαιτερο για να σε κρατησει τόσο καιρο κοντα του...με όλες τις συνέπειες...
Ευελπιστώ σε μία πιο αισιόδοξη συνέχεια....
Συγχαρητήρια για το τρόπο που προσεγγίσατε το θέμα!

Έγραψε ο/η Ελένη / 7 Δεκεμβρίου 2007 στις 10:38 π.μ.

Για να κανεις σχεση μ'εναν ανθρωπο σιγουρα κατι σε ελκυει σ'αυτον! Αν αυτη η σχεση κρατησει αρκετο καιρο απλα ξερεις οτι ειναι πιο ουσιαστικη κ οχι της μιας νυχτας ή του μηνα κτλ.Ειναι λογικο μετα απο ενα διαστημα να υπαρξει μια πτωση στη σχεση, καλως ή κακως μας γινετε συνηθεια και πλεον επειδη θεωρουμε την-τον αλλο δεδομενο το αφηνουμε στην τυχη του!Αν πραγματικα πιστευεις οτι καποιος ανθρωπος αξιζει συζητησε μαζι του τι σε ενοχει τι ζητας απο μια σχεση πως θελεις να σου συμπεριφερονται!Το να μπορεις να επικοινωνεις με καποιον και να σε καταλαβαινει ειναι το Α κ το Ω σε μια σχεση!Επισης για να μην βαρεθεις τοσο εσυ οσο κ ο συντροφος σου καλο ειναι να δοκιμαζετε καινουρια πραγματα ειναι κατι που πιστευω πως θα σας ανανεωσει!Απο εκει κ επειτα πρεπει εσυ να ξεκαθαρισεις μεσα σου τι πραγματικα θελεις αν πραγματικα αγαπας αυτον που εισαι μαζι του και ολα διορθωνονται!Μην ξεχνας οτι καθε φορα που εχεις σχεση παντα να συζητας μαζι του καθε τι που σε προβληματιζει κ οτι αλλο θελεις εσυ να μαθαινει!

Έγραψε ο/η taniamaggou / 8 Δεκεμβρίου 2007 στις 9:28 μ.μ.

Διάβασα και τα δυο άθρα τα βρίσκω αξιόλογα , πραγματικά .Αυτό εδώ όμως είναι η πραγματικότητα που συμβενει στα πιο πολλά ζευγάρια , όμως θα μου επιτρέψετε να πω ότι η απομάκρυνση και η μη ανάγκη για επικοινωνία υπάρχει πλέον σε όλες τις σχέσεις . Υπάρχουν παιδία που παρατανε τους ανθρώπους που τα γέννησε , να πεθαίνουν σε ιδρύματα , αδέλφια να μαλώνουν για το τίποτα η αδέλφια που λόγο απόστασης και με την δυσχέρεια των οικονομικών , να χάνουν την επαφή μεταξύ τους κ.τ.λ . Λυπάμαι ειλικρινά που οι σχέσεις των ανθρώπων πλέον έφτασαν σ αυτή την κατάσταση , δεν μας ενδιαφέρει ούτε τι κάνει ο επάνω μας , ούτε τι κάνει ο γείτονας και δεν μιλώ για κουτσομπολιά , αυτά τα κάνουμε. Είναι σύνηθες πλέον φαινόμενο , να χάνουν την επικοινωνία τους , τα ζευγάρια , μετά από κάποιο διάστημα , έχουν εξάλλου τόσο μεγάλα προβλήματα . Αυτό , μένει στην άκρη μέχρι που έρχεται το Τέλος !

Έγραψε ο/η STELLA / 21 Δεκεμβρίου 2007 στις 3:29 μ.μ.

Λοιπόν.... Αυτή κανονικά είναι μια συζήτηση που θα έπρεπε να κρατάει μέρες!!!!
Ερωτευόμαστε γιατί απλά ενθουσιαζόμαστε μια μέρα όταν ένας ή μια πέφτει στον δρόμο μας...
Περνάμε στην αρχή άψογα, μετά καλά, ύστερα λίγο χλιαρά... και μετά την πατήσαμε!
Έχουμε συνηθίσει να είμαστε με αυτόν τον άνθρωπο, να μας πέρνει τηλέφωνο και απλά να κάνουμε καθημερινά πράγματα μαζί του.
Στην αρχή πίνουμε έναν καφέ, ένα ποτό, μετά ένα σινεμά και μετά αρχίζουν τα ταξιδάκια... Τα πράγματα πάνε καλά γιατί απλά είναι έξω το άτομο αυτό από τον προσωπικό μας χώρο.
Τα προβλήματα αρχίζουν όταν μπαίνει στον χώρο μας.
Τον/ την σχολιάζουμε ατελείωτα και όλα μας φταίνε. Δεν βλέπουμε την ώρα να φύγει... αλλά ο καιρός και τα χρόνια περνάνε και όλο και περισσότερο μένει. Και οχώρος μας αρχίζει να γεμίζει και με δικά του στοιχεία... και πάνε τα χρόνια μας΄, πάνε τα νιάτα μας!
Κάπος έτσι πέρασα κι εγώ δέκα εως τώρα στον αριθμό χρονάκια με τον Χ.
Σήμερα μετράμε δυο και κάτι χρόνια γάμου κι έχουμε και μια μπουμπού μόλις εννια μηνών.
Κι ενώ είχα μάθει για τον μπαμπάκα μου να είμαι η πριγκίπησα του για τον Χ είμαι απλά η καθαρίστριά του!!!!!!!!!
Δεν κάνω τίποτα σωστό κι αυτός είναι ο αψεγάδιαστος.
Το νευρικό μου σύστημα μέρα με την μέρα καταρέει και το βλέπω πως κάτι θα πάθω...
Τελικά γιατί είπαμε πως ερωτευόμαστε???

Έγραψε ο/η EFI / 24 Δεκεμβρίου 2007 στις 12:47 μ.μ.

καλημερα . STELLA ποσο δικιο εχεις , πως αρχιζει μια σχεση και πως αλλαζει οταν περνανε τα χρονια.
φταιμε εμεις , φταινε οι αντρες , οι και οι δυο μαζι ?
το κακο ειναι οταν υπαρχει ενα παιδι ( και επειδη και οι δικοι μου γονεις ειχαν χωρισει ) και δεν ειναι και οτι καλυτερο για τα παιδια , απλα μενουμε σε μια σχεση , γιατι ? γιατι νομιζουμε οτι ειναι καλυτερα για το παιδι ?
ειναι ετσι ?
καλες γιορτες σε ολους

Έγραψε ο/η σοφακι / 23 Δεκεμβρίου 2008 στις 12:48 μ.μ.

πολυ ωραιο κειμενο !!!!!!...σ΄ εμενα πραγματικα τελειωσε απο μονο του΄΄ !!!!!!

Έγραψε ο/η ΒΑΣΩ / 18 Φεβρουαρίου 2009 στις 5:46 μ.μ.

ΑΝ Η ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ.

Έγραψε ο/η MARILOU / 10 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:44 μ.μ.

ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ? ΤΕΛΙΚΑ ? ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.....ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΑΣ .

 
Τελευταία άρθρα