fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Η σχέση της "πρώην" με την "επόμενη"

21 Φεβρουαρίου 2008 | 08:17 π.μ.

...από τη " Lili"  

"θελω να με συμπαθησει η πρωην του"

Με αφορμή ένα mail αναγνώστριας.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αναρωτηθείς ποιος είναι ο λόγος που αποζητάς κάτι τέτοιο.


Θες να σε συμπαθήσει για να μην βάλει λόγια στο παιδί και κατά συνέπεια επηρεαστεί η σχέση σου με τον φίλο σου; Θέλεις να σε συμπαθήσει για να μην είναι απειλή;
Αν απαντήσεις ναι σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην πρώην, ή στην νυν, αλλά μέσα σου.
Στην δική σου ανασφάλεια.

Η μόνη κάπως αποδεκτή απάντηση είναι: Για την αρμονική σχέση όλων ώστε το παιδί να μην υποφέρει και να μπορούμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας.

Ιδού λοιπόν κάποιοι γενικοί «κανόνες» αν είσαι η επόμενη, αυτή που έχει σχέση με τον πατέρα του παιδιού.

1) Να συνειδητοποιήσεις ότι  εκείνος και εκείνη, πάντα θα έχουν κάποιο είδος σχέσης, είτε αρνητική , είτε θετική στην οποία δεν καλείσαι να πάρεις το μέρος κανενός. Δεν σε αφορά.
2) Η σχέση σου με το παιδί τους είναι κάτι παραπάνω από babysitter. Τίποτα άλλο. Και να μην σ' ενοχλεί. Δεν μπορείς να πάρεις πρωτοβουλίες, γιατί δεν είσαι ούτε κηδεμόνας ούτε υπεύθυνη γι αυτό.
3) Δεν ασχολείσαι με το τι κάνει η πρώην, δεν συγκρίνεσαι αν είσαι πιο όμορφη, αν εκείνη είναι ψηλή, κοντή, καλή χαζή…Αν νιώθεις μειονεκτικά ή υπεροχή, είσαι σε λάθος σχέση για λάθος λόγους.

 

4) Δεν ανταγωνίζεσαι το παιδί τους, δεν προσπαθείς να τραβήξεις τον πατέρα μακριά.
5) Δεν έχεις άποψη για το ποσά χρήματα της δίνει, ακόμα και αν αυτός γκρινιάζει και δεν ζείτε άνετα. Αύριο μπορεί να είσαι εσύ με ένα μωρό στην αγκαλιά και δεν θα σου άρεσε να ανακατευτεί η επόμενη που θα πάρει θέση στο κρεβάτι του.
6) Της φέρεσαι με σεβασμό ευγένεια και κρατάς τυπικές αποστάσεις. Δεν έχεις τίποτα να χωρίσεις μαζί της.

Oι γυναίκες που παντρεύονται χωρισμένους με παιδιά, αν έχουν μεγάλη καρδιά και  σιγουριά στον εαυτό τους, μπορεί να είναι απίστευτη βοήθεια στην αποκατάσταση σχέσεων πατεράδων παιδιών και πρώην συζύγων. Σχέσεις που είχαν ίσως υποστεί ρήγματα.

Όμως υπάρχουν και οι άλλες, που δεν αντέχουν το μοίρασμα, το να περνάνε σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο παιδί και στην προοπτική ότι πάντα θα υπάρχει κάτι μεταξύ των πρώην συζύγων.

Αυτές μάχονται συνήθως πιο πολύ την πρώην και μιλάνε σαν όσα προηγήθηκαν με το ζευγάρι, να τα έκαναν σε κείνες.

 

Το να ξεκινήσεις σχέση με γονιό, θέλει μικρό εγωισμό και μεγάλη καρδιά, άσχετα αν συνήθως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Μικρά κακομαθημένα κοριτσάκια εμπλέκονται σε καταστάσεις που εκ των πραγμάτων ο πατέρας δεν μπορεί να δοθεί εκατό τις εκατό και αρχίζει μια πάλη…η οποία δίνει απογοητεύσεις, αν εκείνος δεν επηρεαστεί, ή ικανοποιήσεις, αν εκείνος επιλέξει σε κάθε μάχη, την ερωτική του σύντροφο. Δημιουργώντας έτσι βαθιά ρήγματα στην σχέση του με τα παιδιά του.

Το θέμα χρειάζεται μεγάλη ωριμότητα και αυτογνωσία.
Αν είσαι η πρώην γυναίκα, αναρωτήσου, αν έχεις ακόμα μέσα σου κάποια αισθήματα, αν τον θες ακόμα, αν σε ενοχλεί ότι εκείνος έφτιαξε την ζωή του ενώ εσύ με ένα παιδί, που να τα προλάβεις όλα, κλπ.
Η μόνη καλή απάντηση είναι : Αυτή η γυναίκα θα κρατάει το παιδί μου κάποιες ώρες, και θέλω ο μικρος/η, να νιώθει ευπροσδεκτος/η, και ότι τον/την αγαπάνε.
Δεν θέλω να δημιουργήσω αρνητικά συναισθήματα που θα καλεστεί να πληρώσει το παιδί.

 

"θελω να εχω σχεση με την τωρινη του συντροφο"....

Κάποιοι γενικοί κανόνες.

 

1) Δεν παίρνεις τηλέφωνο τον πρώην άντρα σου κάθε τρεις και λίγο και για ψύλλου πήδημα, σέβεσαι την προσωπική του ζωή.


2) Δεν συγκρίνεσαι με την νέα σύντροφο και δεν συγκρίνεις το πως ζούνε εκείνοι και συ αντίστοιχα. Οι ζωές τους είναι χώρια από την δική σου.


3) Μιλάς με τον πρώην σύζυγο σου όσον αφορά το παιδί -και ευχαριστείς την κοπέλα αν τύχει να ασχοληθεί. Δεν είναι υποχρεωμένη.


4) Δεν μιλάς άσχημα για τον πρώην σύντροφο σου. (Εκείνη δεν ανακάλυψε ακόμα τι μαλάκας είναι)


5)Κρατάς τυπικές σχέσεις ευγένειας, αύριο μπορεί να παντρευτούν και τα παιδιά τους να είναι αδέρφια του δικού σου παιδιού.

 

6) Αν έχεις πρόβλημα με την παραπάνω προοπτική, προσπαθείς να το λύσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται μέσω θεραπείας, πρέπει να φτάσεις σε ένα σημείο όπου σε αφήνει αδιάφορη το αν ο πρώην σου θα ξαναπαντρευτεί η όχι, στην χειρότερη. Στην καλύτερη να χαρείς, άλλωστε έζησες και αγάπησες αυτόν τον άνθρωπο κάποια χρόνια, ας είναι ευτυχισμένος για να κάνει και το παιδί σου ευτυχισμένο.


7) Δεν ανακατεύεις το παιδί σε καμία σκέψη, διαμάχη, κατάσταση.

 
Έχουμε γεμίσει τρίγωνα και γυναίκες που σκοτώνονται με άντρες απόντες, χωρίς ιδιαίτερη προσωπικότητα. Η μια τραβάει από κει, η άλλη από την άλλη.
Είναι κρίμα να υπάρχουν άνθρωποι με πολιτισμό και καλή διάθεση και οι καταστάσεις να ξεφεύγουν επειδή κάποιοι από το τρίγωνο έχουν άλυτα δικά τους προβλήματα.

 


Φερθείτε με ευγένεια και καλοσύνη στον πρώην σας, στην πρώην σας. Θα είναι στην ζωή σας για πολλά χρόνια ακόμα. Φερθείτε με ευγένεια και σεβασμό στην πρώην του, στην κοπέλα του, πάνε πακέτο με την όλη κατάσταση.

Καλό κουράγιο.

icon Προσθήκη Σχόλιου

Η σχέση της "πρώην" με την "επόμενη"


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η Nick / 6 Σεπτεμβρίου 2008 στις 12:31 π.μ.

"Φερθείτε με ευγένεια και καλοσύνη στον πρώην σας, στην πρώην σας. Θα είναι στην ζωή σας για πολλά χρόνια ακόμα. Φερθείτε με ευγένεια και σεβασμό στην πρώην του, στην κοπέλα του, πάνε πακέτο με την όλη κατάσταση."

Κρατάω αυτό μόνο.

 
Τελευταία άρθρα