fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Συντροφικότητα…σημαίνει ερωτικός σύντροφος;

6 Οκτωβρίου 2008 | 09:07 π.μ.

...από την Αγγελική

Πόσο αυτά τα δυο είναι ιδία  και κατά πόσο διαφέρουν ;

Για μένα, αυτά τα δυο είναι δυο διαφορετικές έννοιες, που όμως μοιάζουν μεταξύ τους ή μπορεί κάποιος να τα βρει και τα δυο σε ένα! «Τυχερός !»


Πρώτα όμως  πρέπει να διαχωρίσουμε τις δυο έννοιες..
Η συντροφικότητα δεν σημαίνει απαραίτητα και ερωτικός σύντροφος.


Γιατί την συντροφικότητα έχεις την δυνατότητα να την βρεις  σε όλες τις σχέσεις της ζωή σου, βέβαια το κατά πόσο πλέον οι άνθρωποι την προσφέρουν απλόχερα, είναι ένα άλλο θέμα.

Όμως την συντροφικότητα μπορείς να την νιώσεις και από ένα συνάδελφο ή από ένα φίλο/φιλη, από τον αδελφό/αδελφή.
Η ουσία αυτής της λέξης είναι ότι έχεις κοντά σου ένα άνθρωπο, όχι απαραίτητα και ερωτικό σύντροφο, ότι ανήκεις σε ένα σύνολο ανθρώπων, που σου δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και την αίσθηση ότι δεν είσαι μόνος. Έχεις μια ουσιαστική επικοινωνία με τους ανθρώπους.

Η συντροφικότητα λοιπόν, είναι κατά την άποψη μου, ένα πάζλ που το συνθέτουμε με ένα σύνολο ανθρώπων, από το όποιο αντλούμε αλλά και  προσφέρουμε συναισθηματική ασφάλεια, δύναμη, κουράγιο.. να νιώθουμε ότι έχουμε - βρε αδελφέ - κάπου να στηριχτούμε σε κάτι δύσκολο, αλλά και την διάθεση να στηρίξουμε «τον σύντροφο».

Τώρα ο ερωτικός σύντροφος ….νιώθουμε μια αμοιβαία έλξη ερωτική, αλλά και μια συναισθηματική επαφή. Εδώ σταδιακά αναπτύσσετε μια οικειότητα ,που έχει σαν αποτέλεσμα την συναισθηματική ασφάλεια και την συντροφικότητα. 

Πιστεύω λοιπόν, ότι κανείς μας δεν μπορεί να ζήσει μόνο εάν έχει ένα από δυο!
Δεν μπορεί να μην έχεις την έλλειψη της συντροφικότητας …αν έχεις μόνο την ερωτική επαφή. Όπως και το αντίθετο!

Δηλαδή να έχεις συντροφικότητα και να μην σου λείπει ο ερωτικός σύντροφος .
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η συντροφικότητα με τον ερωτικό σύντροφο μπορούν να συνυπάρξουν. Ναι μπορούν και αυτό είναι το μεγαλείο της αγάπης!!!

Μπορείς να έχεις ένα άνθρωπο μαζί σου και αυτός να σου προσφέρει και τα δυο απλόχερα, να  είναι και συντροφικός και ερωτικός σύντροφος.

Αυτή βεβαία είναι η τελειότητα και ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλά πλέον ζευγάρια που το αναπληρώνουν μεταξύ τους 100% αυτό.
Όμως για σκεφτείτε το λίγο …πχ.
Κάποια από εμάς έχει δίπλα της και συνυπάρχει με κάποιον που την καταλαβαίνει, της δίνει δύναμη, κουράγιο στα δύσκολα, αγάπη και  ερωτική επαφή …..τι καλύτερο για να νιώθει κανείς ολοκληρωμένος/ολοκληρωμένη.

Πρέπει  όμως να έχει  γύρω της και ένα σύνολο ανθρώπων που και αυτοί τις δίνουν, αλλά σε μικρότερο βαθμό , ελάχιστο  θα έλεγα κάτι . Τότε, αυτός ή αυτή που ζει αυτό που προαναφέρω, νιώθει ολοκληρωμένος.

 

Αν όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, τότε νομίζω ότι θα έχει  ένα κενό στην ψυχή του……
Δεν μπορούμε να ζούμε εάν δεν έχουμε και τα δυο !

Έχεις ερωτικό και συντροφικό άνθρωπο δίπλα σου; Τότε είσαι τυχερός /τυχερή……κράτα γερά και τα μάτια σου ανοιχτά να μην σου φύγει! Πρέπει όμως να έχεις και λίγη συντροφικότητα από τους γύρους σου.

Το ξανά λέω όχι μόνο να αντλούμε αλλά και να προσφέρουμε το ίδιο.
Γιατί εάν δεν υπάρχει γύρω σου ένα σύνολο ανθρώπων που σου δίνουν έστω και ελάχιστα συντροφικότητα ,τότε έχοντας ανάγκη να την νιώσεις , θα πνίξεις, θα κουράσεις τον ερωτικό σου σύντροφο και βεβαία θα τον χάσεις…….
Άρα αυτά τα δυο μοιάζουν, αλλά είναι τελείως διαφορετικά ….
Είναι όμοια και έχουν ανόμοιες έννοιες ….πολύπλοκη λέξη η συντροφικότητα και δυσκολότερη η έννοια του ερωτικού συντρόφου..

Προσοχή λοιπόν να μην κάνουμε λάθη…, έχοντας κάποια κενά και  κουράσουμε τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας…. «ερωτικός, συντροφικός,σύντροφος»
Και  έχοντας αυτόν,να χάσουμε τους ανθρώπους που νιώθουμε…. «συντροφικότητα»

Ειλικρινά εύχομαι σε όλους να σας περιβάλει, στο μέγιστο βαθμό ,η συντροφικότητα και ο κατάλληλος  ερωτικός-συντροφικός  σύντροφος.


icon Προσθήκη Σχόλιου

Συντροφικότητα…σημαίνει ερωτικός σύντροφος;


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η Ρένα Δ. / 6 Οκτωβρίου 2008 στις 3:32 μ.μ.

Πολύ καλή εξήγηση για την συντροφικότητα. έχεις δίκαιο ,αν έχεις έλειψει τότε θα το βγάζεις στους άλλους .
Αν και λίγοι άντρες δίνουν πλέον όλα αυτά που ανάφερεις.Πιστεύω επίσης, οτι τώρα ,τα ζευγάρια χάνουν την συντροφικότητα τους πολυ γρήγορα. Αλήθεια εσύ τι πιστεύεις για τα ζευγάρια σήμερα? Γράψε κατι ανάλογο για την σχέση των ζευγάριων σήμερα , μέσα σ αυτήν την τρέλα που ζούμε. Τι είναι αυτό που σκοτώνει το γάμο?
με εκτίμηση
Ρένα Δ...

Έγραψε ο/η katkat / 7 Οκτωβρίου 2008 στις 10:10 π.μ.

"Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η συντροφικότητα με τον ερωτικό σύντροφο μπορούν να συνυπάρξουν. Ναι μπορούν και αυτό είναι το μεγαλείο της αγάπης!!!
Γιατί εάν δεν υπάρχει γύρω σου ένα σύνολο ανθρώπων που σου δίνουν έστω και ελάχιστα συντροφικότητα ,τότε έχοντας ανάγκη να την νιώσεις , θα πνίξεις, θα κουράσεις τον ερωτικό σου σύντροφο και βεβαία θα τον χάσεις……."

Αγγελική μου με συγχωρείς αλλά κάπου εδώ νομίζω οτι κάνεις λάθος. Αν κάποιος άνθρωπος αγαπάει πραγματικά, ούτε κουραζεται,ούτε πνίγεται,ούτε χάνεται. Και μιλάω για πραγματική αγάπη, γιατί η αγάπη όπως εννοείται τις περισσότερες φορές δυστυχώς είναι ένα κράμα ερωτικής έλξης, πάθους, συμπάθειας, ενθουσιασμουκαι πολλές φορές συμφέροντος, το οποίο εξαυλώνεται μετά την εμφάνιση τυχόν δυσκολιών ή διαφωνιών ή ακόμα χειρότερα, ένος νέου, "καλύτερου" ερωτικού συντρόφου.

Όσο για την συντροφικότητα που προσφέρουν οι φίλοι και τα αδέρφια δεν είναι κάτι μόνιμο γιατί, όπως και να έχει πρωτηπροτεραιότητα για τον καθέναν έχει η προσωπική/ ερωτική / οικογενειακή του ζωή.

Έγραψε ο/η anna / 8 Οκτωβρίου 2008 στις 1:03 μ.μ.

tha simfoniso me tin Aggeliki otan exis psixiko keno apo opiadipote pleyra erotiki i mi tote tha pniksis ton allo eite legete filos h sxesi!
oso kai na s agapa den mpori na soy dini ta panta.
oso gia tin prosopiki zoi kai sxesi thelo na po oti kai h oikogenia mas , mama ,pateras aderfia , exoyn anagki syntrofikotitas apo emas opos kai emeis apo aytoys . Nomizo oti exei sosth apopsh h Aggeliki.

Έγραψε ο/η ΓΙΩΤΑ Ν. / 14 Οκτωβρίου 2008 στις 2:35 μ.μ.

ΜΠΗΚΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ FE ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ.
ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ.
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

Έγραψε ο/η Sally / 30 Μαΐου 2009 στις 6:03 π.μ.

Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε την συντροφικότητα που ζητάμε και σε ερωτική σχέση. Όχι μόνο το πιστεύω αλλά θεωρώ ότι είναι σημαντικό να υπάρχει.

 
Τελευταία άρθρα