fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Αλήθεια ή ψέματα

23 Μαρτίου 2009 | 09:49 π.μ.

Προσπαθώ να κλείσω τα μάτια μου, αλλά η αμφιβολία δεν μ’ αφήνει να ησυχάσω. Δεν είμαι φυσικά μαζί του 24 ώρες το 24ωρο κι είναι φυσικό να μην ξέρω τι συμβαίνει γύρω του. Μου έδωσε βέβαια μια εξήγηση, αλλά γιατί κάτι μέσα μου μου λέει ότι μπορεί και να μην είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα ;

Έτσι έγινε ή μου λέει ψέματα ;

Σκέψεις απλές, σκέψεις καθημερινές, σκέψεις που βρίσκονται συχνά-πυκνά στο μυαλό όλων μας. Σκέψεις που βάζουν την αμφιβολία και δηλητηριάζουν τη σχέση μας.
Πιστεύω ότι είναι κάτι ανθρώπινο κι έχει συμβεί σ’ όλες μας.
Ας δούμε λοιπόν μαζί, βήμα – βήμα, πως μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις κι αφού πρώτα διαπιστώσουμε τι πραγματικά συμβαίνει, τι είναι αυτό που θα πρέπει να κάνουμε.


Άλλα αντ’ άλλων στις αφηγήσεις

Σας αφηγείται ένα γεγονός κι ενώ την πρώτη φορά σας έχει πει μια εκδοχή, την επόμενη φορά που συζητάτε το ίδιο γεγονός, με έκπληξη ακούτε μια άλλη εξιστόρηση. Ενώ την πρώτη φορά σας είχε πει ότι βγήκε με κάποιους συναδέλφους για να συζητήσουν ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη δουλειά, η επόμενη εκδοχή είναι ότι βρέθηκε με κάποιο φίλο του που είχε πάρα πολύ καιρό να δει κι έκατσαν να πιουν ένα καφέ για να τα πουν βρε αδερφέ!.
Άσχετο το γεγονός φαινομενικά με τη σχέση σας, αλλά γιατί να ακούτε μια διαφορετική εκδοχή ;
Κορίτσια μάλλον εδώ, κάτι δεν πάει καλά. Κάτι πάει να μας κρύψει. Χρησιμοποιεί κάποιες άγνωστες σε σας παρέες, ίσως για να καλύψει κάτι που εσείς δεν θέλει να ξέρετε. Φοβάμαι ότι θα πρέπει να το ψάξετε λίγο, για να δείτε τι γίνεται.

Αποφεύγει να σας κοιτάξει στα μάτια. 


Η εμπειρία μου από τη ζωή λέει, ότι όταν συζητώ με κάποιον κι αυτός καθώς μιλάμε αποφεύγει να με κοιτάει στα μάτια, το πιθανότερο είναι ότι δεν μου λέει όλη την αλήθεια.

Θυμάμαι το επίμονο βλέμμα της μητέρας μου όταν ήμουν μικρή και της έλεγα κάποιες χαζές δικαιολογίες για να καλύψω κάποιες παιδικές μου σκανδαλιές.

Με κανένα τρόπο δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω εκείνο το διαπεραστικό βλέμμα της κι ένιωθα να με λούζει κρύος ιδρώτας.


Έτσι λοιπόν κι εσείς, είναι καλό να μάθετε να διαβάζετε τα μάτια του άλλου.

Επιπλέον, είναι καλό να αρχίσετε ν’ αναγνωρίζεται τη γλώσσα του σώματος.

Το πρόσωπό του παραμένει απαθές ; Οι κινήσεις του είναι ήρεμες ή διακρίνετε κάποιο περίεργο εκνευρισμό ; 

Εάν παίρνει το βλέμμα του από τα μάτια σας, αιφνιδιάστε τον με κάποιες ερωτήσεις και μετρήστε τις αντιδράσεις του από την συμπεριφορά του και τον τρόπο που θα σας κοιτά, την ώρα που σας δίνει απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. 

Στις λεπτομέρειες φαίνεται η αλήθεια 


Υπάρχει η περίπτωση, την ώρα που ο καλός σας σας εξιστορεί ένα γεγονός, να μπαίνει σε ατελείωτες και δαιδαλώδεις λεπτομέρειες.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, μπορεί να προσπαθεί η συζήτηση να ξεστρατίσει κι έτσι ν’ αποφύγει να κουβεντιάσει την ουσία του θέματος, για το οποίο ξεκινήσατε να συζητάτε.
Προσέξτε λοιπόν με προσοχή αυτές τις λεπτομέρειες, χωρίς να του δίνετε να καταλάβει ότι τις καταγράφετε στο σκληρό σας…

Αφήστε να περάσει λίγος καιρός και διαπιστώστε στο μέλλον - σε ανύποπτο χρόνο – αν όντως ισχύουν αυτά που σας έλεγε.

Παράλληλα, φροντίστε την ώρα που συζητάτε να μην του δίνετε τη δυνατότητα να ξεφεύγει σ’ άλλα θέματα.

Διαπιστώσατε ένα ψέμα


Φιλενάδες, δεν χρειάζεται να του ανοίξετε το κεφάλι για να δείτε - στην περίπτωση που σας είπε ένα ψέμα - αν θα το επαναλάβει.

Ούτε θα πρέπει για ένα ψέμα, να διαγράψετε μια σχέση που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.


Φυσικά, είναι δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιον που σου λέει ψέματα.Όμως, ας μην κρυβόμαστε, καμιά μας δεν είναι τέλεια…!

Κι εμείς με τη σειρά μας, κάπου μπορεί να έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας.

Αυτό που έχει σημασία, είναι από τη μια πόσο «χοντρό» είναι το ψέμα που σας είπες κι από την άλλη – που αυτό είναι και το πιο σημαντικό – πόσο συχνά τον πιάνετε να σας λέει παραμυθάκια…

Στην περίπτωση που το ψεματάκι του ήταν αθώο, δεν χάθηκε κι ο κόσμος, μπορεί να δικαιούται και «άφεση αμαρτιών».

Αν όμως ξαφνικά διαπιστώνεται ότι κοιμάστε δίπλα στον Μιχάουζεν, μάλλον θα πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας και να αντιμετωπίσετε με πιο δραστικά μέτρα την περίπτωση. Οι άνθρωποι που ζουν με το ψέμα, το πιθανότερο είναι να σας μπλέξουν σε περιπέτειες.


Πρέπει να πάρετε αποφάσεις


Τώρα λοιπόν που ξέρετε τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει, μεγαλώνει και το πρόβλημα. Όταν ζείτε στην αμφιβολία, είπε ή δεν είπε ψέμα, τα πράγματα είναι αλλιώς.
Τώρα ξέρετε τι πραγματικά συμβαίνει και νιώθετε ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό του. Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρίσκεσαι σε μια σχέση, που ανάμεσα στους δυο δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.

Τι προοπτική μπορεί να έχει αυτή η σχέση ;


Εδώ χρειάζεται ψυχραιμία. Καθίστε με ηρεμία και σκεφτείτε τι πραγματικά είναι για σας αυτή η σχέση. Αν είστε σίγουρη ότι είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να σας έχει συμβεί, τότε μπορεί και ν’ αξίζει να προσπαθήσετε να κάνετε μαζί του μια συζήτηση και να του εξηγήσετε τις αιτίες που νιώθετε απέναντί του έτσι.

Μπείτε στον πυρήνα του προβλήματος, μιλήστε του ειλικρινά και προσπαθήστε άμεσα να του εξηγήσετε ότι πρέπει να διορθωθεί αυτή η κατάσταση, προτού συσσωρευτούν κι άλλα γεγονότα που θα σας υποχρεώσουν να απομακρυνθείτε ακόμα περισσότερο ο ένας από τον άλλο.
Ένα πράγμα θα πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας. Μου το έλεγε η γιαγιά μου και πιστέψτε με, όσο απλή κι αγράμματη ήταν, τόση κι ακόμη περισσότερη ήταν η σοφία της. Μου έλεγε λοιπόν «οι άνθρωποι κοριτσάκι μου δεν αλλάζουν, το μόνο που μπορεί να κάνουν είναι να εξελίσσονται» !

icon Προσθήκη Σχόλιου

Αλήθεια ή ψέματα


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η Δήμητρα / 24 Μαρτίου 2009 στις 11:13 π.μ.

Ψέματα από τους πολιτικούς, ψέματα από τις διαφημίσεις, ψέματα από τους συναδέλφους, ψέματα από τους φίλους, ψέματα από τους συντρόφους.
Και μέσα σ’ όλα αυτά εγώ, να πρέπει να δω ποιο ψέμα είναι αθώο, ποιο είναι κατά συνθήκη και ποιο είναι η απόδειξη ότι με δουλεύουν.
Μα είναι ζωή αυτή ; Τόσο δύσκολη και ακριβή είναι η αλήθεια ;

Έγραψε ο/η dina / 16 Μαΐου 2009 στις 10:08 μ.μ.

simfoni ala ti ginete otan ine o telios anthropos ja mena me ta ola haraktiristika ta kala qe eqi ena oreo tropo na krivi tis leptomeries tis apistias?

 
Τελευταία άρθρα