fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Σημείο-G. Μύθοι και αλήθειες

19 Απριλίου 2010 | 08:27 π.μ.

Σε πρόσφατο τεύχος του περιοδικού “Sexual Medicine” παρουσιάστηκε το συμπέρασμα έρευνας Βρετανών ερευνητών,  σύμφωνα με το οποίο η θηλυκή ερωτογενής ζώνη -  γνωστή ως Σημείο G - δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει.

 Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά, παραμένει τελικά άγνωστο το κατά πόσον αυτή η ευαίσθητη περιοχή, υπάρχει πραγματικά σε όλες τις γυναίκες. 

 Εάν όμως δεν υπάρχει, γιατί πολλές γυναίκες – κι εγώ μέσα σ’ αυτές - αισθάνονται ευαισθησία σ’ αυτή την περιοχή;

Πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι το “Σημείο G” δεν υπάρχει, επειδή είναι μια ανατομική περιοχή, που δεν συναντάται σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες ή ότι είναι μια περιοχή που πολλές γυναίκες δεν καταφέρνουν εύκολα να εντοπίσουν.

Άρα λοιπόν, το Σημείο G είναι ή δεν είναι ένας μύθος ;

 
Τί είναι το Σημείο G ;

Η συζήτηση για το Σημείο G δημοσιοποιήθηκε την δεκαετία του ’80 και βασίστηκε σε έρευνες που είχαν αρχίσει να γίνονται από την δεκεατία το ’50.

Πολλοί υποστήριξαν - και κάποιοι άλλοι στην αρχή διαφώνησαν – ότι το σημείο αυτό μπορεί να ανεβάσει στα ύψη τον ερεθισμό μιας γυναίκας ή ακόμα και να την οδηγήσει σε οργασμό.

Όλο και περισσότεροι τώρα πια συμφωνούν, ότι το σημείο G υπάρχει σ’ όλες τις γυναίκες, Είναι ένας ιστός, στον οποίο καταλήγουν πολλά νεύρα. Ο αριθμός των απολήξεων αυτών ποικίλλουν από γυναίκα σε γυναίκα. Αυτός είναι και ο λόγος που σε κάποιες ο ερεθισμός του προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση, ενώ σε κάποιες άλλες είναι εξαιρετικά χλιαρός.
Πού βρίσκεται το Σημείο G

Στην πλειοψηφία των γυναικών, βρίσκεται στο μπροστινό τοίχωμα της εισόδου του κόλπου και σε βάθος συνήθως 5 εκατοστών. Εκεί καταλήγει το δίκτυο των νεύρων του σπογγώδους ιστού που περιβάλλει την κλειτορίδα, η οποία όταν βρίσκεται σε στύση πρίζεται, εξαιτίας του αίματος που συγκεντρώνεται σ’ αυτόν τον σπογγώδη ιστό.  Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, πολλοί το αναφέρουν ως “ο θηλυκός προστάτης”, δεδομένου ότι ο αρσενικός προστάτης είναι και το αρσενικό σημείο G.
Ο ερεθισμός του σημείου G

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης, ο σπογγώδης αυτός ιστός πρήζεται και σκληραίνει. Έτσι εύκολα μπορείτε να τον εντοπίσετε αγγίζοντάς τον με το δάχτυλό σας. Θα αισθανθείτε αμέσως μια ξεχωριστή ευχαρίστηση.

Και τώρα που το έχετε μάθει, προχωρήστε στην εκπαίδευση του συντρόφου σας. Προτρέψτε τον, με υπομονή να εξερευνήσει το εσωτερικό του κόλπου σας με το δάκτυλό του και βοηθήστε τον να το εντοπίσει. Ζητήστε του να κάνει ελαφρές κυκλικές κινήσεις πιέζοντάς το ή ζητήστε του να το πιέσει ρυθμικά με φορά προς την κλειτορίδα σας. Οι αντιδράσεις σας από τον ερεθισμό που θα σας προκαλέσει αυτό το παιχνίδι, θα τον ευχαριστήσουν ιδιαίτερα. Είναι πολύ πιθανό, πολύ γρήγορα αυτό το παιχνίδι να σας οδηγήσει σ’ έναν απολαυστικό οργασμό. Κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου οργασμού, μερικές γυναίκες μπορεί να εκσπερματώσουν ένα παχύρρευστο υγρό, παρόμοιο με το προστατικό υγρό του συντρόφου τους, γεγονός που ποικίλλει από γυναίκα σε γυναίκα.


... κι όταν δεν ολοκληρώνεις ;

Κάποιες μπορεί ν’ αναρωτιούνται, ότι αφού δεν φτάνουν σε οργασμό διεγείροντας το  σημείο G, ενδέχεται να μην έχουν τέλεια σεξουαλική ζωή.

 Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια. Όλες οι γυναίκες αισθανόμαστε ικανοποίηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, στο σημείο G. Όπως επίσης είναι αλήθεια, ότι η σεξουαλική ανατομία σε όλες τις γυναίκες  είναι βασικά η ίδια.

 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες έχουμε την ίδια σεξουαλικότητα.

 Εάν λοιπόν ειλικρινά θέλουμε - χωρίς ενδοιασμούς και ενοχές - να πλησιάσουμε και να βρούμε τη σεξουαλικότητά μας, τότε μόνο θα ανακαλύψουμε, τι είναι αυτό που μας φέρνει πραγματικά την ικανοποίηση,  χωρίς να κυριαρχεί στη σκέψη μας το συναίσθημα για το τι συνήθως ισχύει.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δεν τελειώνω...

Μη μου τους "σφιγκτήρας" τάρατε

Βασίλισσα στο κρεβάτι του

Ξέρετε τα πάντα γύρω από το sex ;

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Σημείο-G. Μύθοι και αλήθειες


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα