fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Τι οδηγεί τον άντρα σε μια σχέση

4 Απριλίου 2011 | 01:31 π.μ.

Αν και οι περισσότεροι άντρες δεν το παραδέχονται, στην ουσία έχουν ανάγκη να βρίσκονται σε μια σχέση με μια γυναίκα, πολύ περισσότερο απ’ ότι το έχει ανάγκη μια γυναίκα. Αυτό, οφείλεται στο γεγονός, ότι μια υγιής σχέση είναι ένα λιμάνι για ένα άντρα, ένα μέρος όπου μπορεί να μοιραστεί συναισθήματά, που ενδεχομένως δεν είναι σε θέση να συζητήσει με κανέναν άλλο.
Ο τρόπος που είναι δομημένη οι κοινωνία μας, δίνει στις γυναίκες την δυνατότητα να έχουν σχέσεις με φίλες τους, να μιλούν μεταξύ τους ανοιχτά και να ζητούν η μια από την άλλη βοήθεια, όταν το χρειαστούν. Οι άντρες όμως από την άλλη πλευρά, δεν συνηθίζουν να κάνουν τέτοιου είδους συζητήσεις με τους φίλους τους. Επιπλέον, μια γυναίκα μπορεί να μοιραστεί ένα μεγάλο κομμάτι του συναισθηματικού της κόσμου με τα παιδιά της, πράγμα το οποίο είναι εξίσου δύσκολο και ασυνήθιστο για έναν άνδρα.
Ας δούμε λοιπόν μαζί, τί είναι αυτό που κάνει έναν άντρα να επιζητά την δημιουργία μιας σχέσης. Κάποια απ' αυτά μπορεί και να σας εκπλήξουν, όμως τελικά, έτσι έχουν τα πράγματα!

 
Νιώθει αρκετά ελεύθερος για να είναι ο εαυτός του
Όταν ένας άντρας, βρίσκεται σε μια σχέση, λειτουργεί τελείως διαφορετικά απ’ ότι όταν δεν έχει σχέση. Νιώθει ότι είναι μέρος ενός συνόλου κι παίρνει δύναμη για να αντιμετωπίσει την απρόσωπη κοινωνία μας, έχοντας την προσμονή ότι το βράδυ θα συναντήσει κάποιον άλλον άνθρωπο. Κι εδώ δεν εννοώ κάποιον για σεξ, αλλά κάποιον που θα τον κάνει να νιώσει πολύ πιο οικεία. Κάποιον, που θα τον έχει επιλέξει γι’ αυτό που είναι, γεγονός που του προσφέρει εξαιρετική σιγουριά. Αισθάνεται ότι είναι άξιος, τον αγαπούν κι έτσι έχει τη δυνατότητα να εξωτερικεύει ότι αισθάνεται. Αυτού του είδους την αίσθηση, είναι δύσκολο να την πάρει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο και αυτό τον βοηθά σ’ όλες τις πτυχές της ζωής του.

 
Του δίνει έμπνευση για να γίνεται καλύτερος
Οι προκλήσεις που είναι επακόλουθο μια σχέσης, αρέσουν εξαιρετικά στον άντρα. Ξέρει ότι πρέπει να δουλέψει γι’ αυτές, έτσι ώστε να στερεώσει ακόμα πιο πολύ τη σχέση που έχει τόσο ανάγκη. Αυτό, τον κάνει να δουλεύει πιο μεθοδικά, πιο στοχευμένα και φυσικά του δίνει δύναμη για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ανταγωνισμού που κυριαρχούν στην κοινωνία μας. Εάν η σχέση του τον γεμίζει και τον ικανοποιεί, όχι μόνο δεν τον ενδιαφέρει να αναλώνεται εδώ κι εκεί..., αλλά αντίθετα τον ευχαριστεί να μιλάει στους γύρω του για την οικογένειά του, καμαρώνει και νιώθει περήφανος γι’ αυτήν.

 
Έχει ένα σύντροφο, που τον περιμένει στο τέλος της ημέρας
Μπορεί η δουλειά του να είναι επίπονη, βαρετή ή κουραστική. Μπορεί το εργασιακό του περιβάλλον να μην τον ευχαριστεί. Μπορεί το άγχος και οι απαιτήσεις του ανταγωνισμού ώρες-ώρες να τον οδηγούν σε οριακές καταστάσεις. Παρόλα αυτό όμως, αυτός ξέρει... Υπάρχει ένας άνθρωπος που στο τέλος αυτής της δύσκολης ημέρας θα τον περιμένει και θα τον γεμίσει με αγάπη και κατανόηση. Υπάρχει ο “δικός” του άνθρωπος, κι αυτό είναι το φάρμακο για όποια δυσκολία αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του.

 
Έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ευτυχία
Ένα άλλο πράγμα που ωθεί τον άντρα στο να έχει μια σχέση, είναι το γεγονός ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα έχει την δυνατότητα να κάνει κάποιον άλλον άνθρωπο ευτυχισμένο. Ξέροντας ότι μπορεί να το κάνει, νιώθει μέσα του πάρα πολύ όμορφα. Το ότι μπορεί, να βγάλει κάποιον από τα προβλήματά του και να τον κάνει να νιώσει ευχάριστα  και γαλήνια, είναι ένα από τα ομορφότερα συναισθήματα, που μπορεί να νιώσει ένας άντρας. Γι’ αυτό και πολλοί άντρες χωρίζουν όταν θεωρήσουν ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την σύντροφό τους ή να καλύψουν τις ανάγκες της. Εάν δεν είναι σε θέση να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο, νιώθουν εξαιρετικά ανεπαρκείς.

 
Απολαμβάνει τα “επακόλουθα" του σεξ
Σ’ αυτόν τον τομέα ο άντρας συνήθως είναι πολύ ειλικρινής. Του αρέσει το σεξ και το χρειάζεται. Είναι γι’ αυτόν μια σημαντική λειτουργία. Όταν η σχέση του, του προσφέρει απολαυστικό σεξ, είναι πολύ χαρούμενος, ενώ όταν  η σεξουαλική σχέση δεν είναι ικανοποιητική, γίνεται εξαιρετικά νευρικός. Του αρέσει να ξέρει ότι η σύντροφός του τον θεωρεί sexy.
Φυσικά, και οι δυο σύντροφοι είναι ευχαριστημένοι όταν το σεξουαλικό κομμάτι μιας σχέσης είναι ικανοποιητικό. Βέβαια η έννοια “ικανοποιητικό”, μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τους δυο συντρόφους.  Ωστόσο, τους περισσότερους άντρες τους βοηθά να νιώθουν ότι είναι αξιαγάπητοι, ότι έχουν την αποδοχή της συντρόφου τους, τον θαυμασμό της και την αναγνώρισή της. Είναι σαν την τροφή, που είναι αδύνατον να ζήσεις χωρίς αυτήν.

 
Θέλει να μοιράζεται τη ζωή του με κάποιον άλλον
Αυτό που ενδιαφέρει τον άντρα, είναι ότι στο τέλος της ημέρας δεν θα είναι μόνος. Αυτό μπορεί να μας ακούγεται περίεργο, αλλά γι’ αυτόν είναι ουσιαστικό το να ξέρει ότι κάποιος τον περιμένει. Είτε γιατί ζουν μαζί, είτε γιατί έχει την άνεση να επικοινωνήσει μαζί της, γι’ αυτόν είναι μια παρηγοριά. Μπορεί κατά τη διάρκεια της ημέρας να απασχολείται με τα τρέχοντα και να διασκεδάζει μ’ όσα συμβαίνουν γύρω του. Στο τέλος όμως της ημέρας, χρειάζεται κάποιον που να νοιάζεται γι’ αυτόν κι αυτό είναι το συναίσθημα που κάνει τη διαφορά και του δίνει ενέργεια για την επόμενη μέρα.
Πολλοί άντρες, οφείλουν την επιτυχία τους στο γεγονός ότι υπάρχει μια σύντροφος που νοιάζεται για το τι θα τους συμβεί και τους βοηθάει να επιλύσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Αυτό το είδος φροντίδας τους παρέχει ισορροπία και σταθερότητα.
Τα αγαπημένα ζευγάρια, ξέρουν πολύ καλά ότι μια υγιής σχέση είναι ένα μεγάλο δώρο και για τους δυο. Ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να βρει κάποιον άλλον, που θα τον κάνει να αισθάνεται ασφαλής, ότι κάποιος τον φροντίζει, μια γυναίκα που θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος γι’ αυτήν και παράλληλα να το δείχνει και γύρω της. Όταν νιώθει ότι η γυναίκα του είναι ευτυχισμένη μαζί του, τόσο πιο πολύ εκτιμάει τη σχέση του κι εφόσον νιώθει την αγάπη της, τι άλλο θα μπορούσε να είναι πιο ενδιαφέρον γι’ αυτόν.

 

Αν παρ’ όλα αυτά, εσείς κάποια στιγμή βρείτε φυλαγμένες σε κάποιο συρτάρι του παλιές γυμνές φωτογραφίες από κάποια παλιά του σχέση, μην γίνεται εκτός εαυτού. Διαχειριστείτε το με ηρεμία.
Μπορεί να ένοιωσε παλιότερα ότι εξαπατήθηκε μέσα από κάποια άλλη σχέση και να φοβάται μήπως του ξανασυμβεί. Αν κρίνετε ότι πραγματικά αυτός ο άντρας αξίζει να μοιραστείτε μαζί του την υπόλοιπη ζωή σας, φροντίστε να τον κάνετε να νιώσει ασφάλεια και προσπαθήστε να δουλέψετε μαζί για την σχέση σας
.

 

Σχετικά άρθρα


 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Τι οδηγεί τον άντρα σε μια σχέση


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η Stephen / 7 Ιουνίου 2011 στις 12:05 π.μ.

Ωραίο και παρηγορητικό το άρθρο για αυτούς που νομίζουν ότι μπορεί να το κάνει η γυναίκα αυτό για τη σχέση της...Δεν το βλέπω όμως να συμβαίνει παρά μόνο όταν ο άντρας είναι το άτομο που δεν δίνει όσο δίνει η γυναίκα...Έτσι εμμένουν οι γυναίκες στους άντρες που αδιαφορούν για τη σχέση...Δεν πιστεύω, όσο αισιόδοξος και να είμαι, ότι μπορεί η γυναίκα να καταβάλλει προσπάθεια για μία σχέση εξίσου με τον άντρα...και αυτό γιατί εξ ορισμού, είναι πολύ πιο εύκολο λόγω τεράστιας ποικιλίας ερεθισμάτων...και λόγω ενίσχυσης του εγωισμού του καθενός μας πως είμαστε καλά και χωρίς...Η γυναίκα καταβάλλει προσπάθεια σε μια σχέση μόνο εφόσον έχει κάποια επιθυμία...Αλλιώς, ο άντρας είναι αυτός που θα καταβάλλει περισσότερο γιατί ξέρει πως το επόμενο δευτερόλεπτο δεν υπάρχει περίπτωση να μη χτυπήσει το κινητό της από έναν αντρα που την πολιορκεί αλλά θέλει να τον κρατά standby...μέχρι να βγει τζούφιος...Και αν δεν βγει τζούφιος στον χρόνο, επιτάχυνση για το επόμενο επίπεδο, χωρίς να δει αν έχει τα κότσια και τις αντοχές να χτίσει αυτή τη σχέση...Ο άντρας αν έχει κάποια γυναίκα, θέλει να την κρατήσει γιατί ξέρει πως η γυναίκα δεν θα προσπαθήσει...ΑΠΛΆ θα βρει τον επόμενο όπως τόσα τραγούδια λένε και θα περνάει μόνη της στο σαλόνι της όπως άλλα τραγούδια λενε! Είναι φυσικό, η επιβίωση, είναι σκληρή...αλλά η πάλη για να το χτίσεις το 'χωριό' είναι πολύ μεγαλύτερη...η αγάπη δεν αποδεικνύεται, απλά τη νιώθουμε...Καμία γυναίκα δε μου έχει κάνει αυτά τα πράγματα όπως μου έχουνε πει φίλοι μου...και όμως ξέρω πως με αγάπησαν πολύ...ΑΛΛΆ μπορεί και να ήταν μόνο μια απάτη...του Έρωτα!

 
Τελευταία άρθρα