fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Τελικά, πόσο συχνά πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι σεξ;

9 Αυγούστου 2012 | 09:20 π.μ.

Είναι ο καυγάς τους εδώ και πολύ καιρό. Εκείνος δεν είναι ικανοποιημένος

 


Θέλει σεξ σχεδόν καθημερινά. Εκείνη είναι σχεδόν μονίμως κουρασμένη. Η δουλειά της τρώει σχεδόν όλη τη μέρα, αγχώνεται και γυρίζει σπίτι κατάκοπη -σωματικά και ψυχικά. Εκείνος επιμένει ότι έχουνε πρόβλημα. Εκείνη επιμένει ότι τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν. Εκείνος θεωρεί πως είναι πολύ φρέσκο ζευγάρι ακόμα και πρέπει να κάνουν πιο συχνά. Εκείνη πιέζεται. Και δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει...

Μήπως να απευθυνθούμε σε μια ψυχολόγο για να το λύσουμε αυτό το θεματάκι μια και καλή; Πόσο συχνά πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι έρωτα τελικά; “Η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών διαφέρει στα ζευγάρια” διευκρινίζει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου “εφόσον εξαρτάται από την αμοιβαία διάθεση και επιθυμία. Δεν υπάρχει πρέπει αλλά ούτε και συγκεκριμένος αριθμός στις σεξουαλικές επαφές που να ορίζει τη “φυσιολογική” συχνότητα. Η ποσότητα δεν είναι αυτή που καθορίζει τόσο την καλή σεξουαλική επαφή όσο είναι η ποιότητα”. Όταν ο ένας θέλει κι ο άλλος όχι “Η σεξουαλική επιθυμία διαφέρει γενικότερα στους ανθρώπους, αλλά μπορεί να διαφέρει και στο ίδιο το άτομο σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Αυτό που έχει σημασία είναι να ικανοποιούνται και οι δύο σύντροφοι στην ερωτική τους ζωή και να εκφράζονται ικανοποιώντας τις δικές τους ανάγκες μέσα από τη συχνότητα που οι ίδιοι ορίζουν” τονίζει η ψυχολόγος.

“Στην ερωτική σχέση το σημαντικότερο δεν είναι πόσες φορές την εβδομάδα ένα ζευγάρι έχει σεξουαλική επαφή αλλά το κατά πόσο ο καθένας μέσα στο ζευγάρι είναι ευχαριστημένος και νιώθει άνετα μέσα στα πλαίσια της σεξουαλικής τους σχέσης” συμπληρώνει η Ντόρα Μίνου.Άρα, δεν υπάρχουν αριθμοί που ορίζουν το φυσιολογικό. Το παν είναι να νιώθει ο καθένας μέσα στη σχέση του ικανοποιημένος. Αν όμως ο ένας νιώθει κι ο άλλος όχι;“Όταν ο ένας απ' τους δύο συντρόφους έχει λιγότερη διάθεση για σεξ αλλά θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή του να ανταποκριθεί σεξουαλικά, τότε λειτουργεί χωρίς να το θέλει και να το αισθάνεται. Αυτό μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα θυμό απέναντι στο ταίρι του και μακροχρόνια ίσως να οδηγήσει σε προστριβές μέσα στη σχέση αλλά και να μειωθεί ακόμη περισσότερο η επιθυμία του για σεξ” εξηγεί η κ.Μίνου.

“Παράλληλα ο άλλος σύντροφος που έχει περισσότερη διάθεση για σεξ μπορεί να αρχίσει να νιώθει ότι το ταίρι του τον /την αποφεύγει, τον απορρίπτει σεξουαλικά, δεν τον αγαπά, με αποτέλεσμα να του δημιουργούνται αισθήματα ανασφάλειας, στέρησης και απόγνωσης. Τα αισθήματα αυτά μπορεί να τον κάνουν πιο επίμονο και πιεστικό στη σεξουαλική επαφή. Έτσι το σεξουαλικό πρόβλημα μπορεί να καταλήξει καταστροφικό για την ίδια τη σχέση”.

Όταν τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητοΑν νιώθεις ότι το πρόβλημα δεν είναι παροδικό, αν νιώθεις ότι είναι μια παγιωμένη κατάσταση τότε... -Πρέπει να συζητήσετε σοβαρά. Να εκφράσετε και οι δύο το πως αντιλαμβάνεστε την κατάσταση. “Η επικοινωνία για τα ευαίσθητα ζητήματα της σεξουαλικής ζωής έχει καθοριστική σημασία για τη λειτουργικότητα της σχέσης αλλά και για το μέλλον του ζευγαριού”.-Δεν είναι εύκολο πρόβλημα αυτό και ίσως η βοήθεια ενός ειδικού να είναι απαραίτητη. Ένας ψυχοθεραπευτής θα αξιολογήσει το πρόβλημα και θα εμβαθύνει σε τυχόν άλλες διαταραχές της σχέσης.

“Η κάθε περίπτωση έχει ειδικά χαρακτηριστικά και γι' αυτό χρειάζεται υπομονή, κατανόηση και κίνητρο και από τους δύο που αποτελούν τη σχέση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ανάλογα. Η ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ των δύο και η βοήθεια από κάποιον ειδικό στις περισσότερες περιπτώσεις μας φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα στην επίλυση του προβλήματος” συμπληρώνει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

 

 
 

Πηγή:tlife.gr

icon Προσθήκη Σχόλιου

Τελικά, πόσο συχνά πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι σεξ;


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η Αλέξανδρος / 16 Αυγούστου 2012 στις 2:44 μ.μ.

Αγαπητό Fe-male,
Καταρχήν είμαι άνδρας. Το όνομα που χρησιμοποίησα δεν είναι το πραγματικό μου (όπως πιστεύω ότι θα αντιληφθείς γιατί). Με απασχολεί κάτι και θέλω την άποψη σου ή αν θέλεις και την συμβουλή σου.
Είμαι 48 ετών. Παντρεμένος και δύο παιδιά (κοντά στα 15-18).
Θα σου πω μια ιστορία, και ψάχνω το τέλος της.
Είμαι το πρώτο παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Οικογένειας συντηρητικής, σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής της. Μεγαλώνω στην Αθήνα, με αρχές της τότε εποχής, με ταμπού, σεμνοτυφία κ.λπ. (πράγματα που τελικά ούτε οι δικοί μου δεν τα τηρούσαν-για τα μάτια του κόσμου και μόνο…). Στην ηλικία πέραν των 15-18 ετών ήμουν διψασμένος για ζωή-σεξ και σχέση με το άλλο φύλο.
Όταν ήμουν 20 χρονών, και αφού αποκαταστάθηκα επαγγελματικά, βγήκα στην αναζήτηση συντρόφου. Επειδή δεν είχα παρέες (πολύτεκνη οικογένεια-είχα καθήκον να προσέχω τους μικρούς κ.λπ.) βρήκα σαν τρόπο “διαφυγής-ευκαιρίας” την εγγραφή μου σε μία ιδιωτική σχολή, ανωτέρας εκπαίδευσης (αφού ήμουν απόφοιτος λυκείου), μήπως εκεί εντοπίσω (χωρίς να δώσω δικαίωμα στους δικούς μου-που πας? κ.λπ.) το άλλο φύλο (συμμαθήτριας) και με το πρόσχημα της συνεργασίας να δημιουργήσω κάποια σχέση, με απώτερο σκοπό κυρίως το σεξ, και ύστερα όλα τα επακόλουθα…(γάμος, οικογένεια κ.ά.). Πραγματικά. Όπως το σχεδίασα στο μυαλό μου ήρθαν τα πράγματα. Γνώρισα μερικές κοπέλες (συμμαθήτριες), έκανα παρέα μαζί τους (πλατωνικό έρωτα) και τελικά κατέληξα (κατέληξε εκείνη?? δεν ξέρω) στην μία, με την οποία προχώρησαν τα πράγματα, κάναμε σεξ και φυσικά την παντρεύτηκα (καλά να πάθω). Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι μέσω της συγκεκριμένης συμμαθήτριας μου, γνώρισα την κολλητή της (που με τρέλανε με τα καμώματά της, ομορφιά της, σκέρτσα της κ.ά.). Αλλά, που να βρω το θάρρος, να της εξομολογηθώ-δείξω πως ένιωθα για αυτήν?? (ήμουν και ντροπαλός παν’ ανάθεμά με…). Πηγαίναμε εκδρομές, πηγαίναμε σινεμά, μπάνιο στη θάλασσα κ.λπ. Η συμμαθήτρια μου θεώρησε δεδομένο ότι είμαι δικός της, δεν άφησε περιθώρια στην φίλη της να δείξει κάτι ή να με διεκδικήσει και τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως σου περιέγραψα (γάμος κ.λπ.). στα λέω όλα αυτά γιατί μετανιώνω, για την τότε συμπεριφορά μου την οποία σήμερα “πληρώνω”. Στην αρχή τα πράγματα ήταν καλά. Καινούργιες εμπειρίες. Στη συνέχεια όμως ήρθε ο ‘βάλτος’ και ‘μουχλιάσαμε’. Καπάκι η σύζυγος (πια), αναγκάστηκε λόγω ασθένειας, να χάσει τη μήτρα της και εγώ να μείνω με το ‘πουλί στο χέρι’. Δεν μπορεί πλέον να με καλύψει σεξουαλικά, δεν ευχαριστιέμαι πλέον, και εκείνη δεν έχει όρεξη για επαφή. Εμένα οι ορμόνες μου να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το κόκκινο και όποια γυναίκα βλέπω να θέλω να την ξεσκίσω στον πούτσο… και ότι άλλο. Ένας άνθρωπος δηλαδή γεμάτος ζωή να αναγκάζεται να υποφέρει (τουλάχιστον), να βασανίζεται και να περνάει και να χάνεται η ζωή του τελικά… (γιατί θεωρώ ότι χωρίς έρωτα δεν υπάρχει ζωή!!!). Γυρίζοντας στο διαδίκτυο, βλέπω διάφορα βίντεο (κυρίως), με κοπελάρες να κάνουν τα πάντα (ότι δηλαδή ονειρευόμουν μια ζωή). Αυτό κάνει τον πόνο μου ακόμα χειρότερο. Και εύλογα αναρωτιέμαι δεν υπάρχουν ΚΥΡΙΕΣ που να είναι αντίστοιχα με εμένα εγκαταλελειμμένες??? Δεν υπάρχουν κορίτσια που να θέλουν να περάσουν, ερωτικά (τουλάχιστον), καλά!!! Δεν θα επιβαρύνω καμιά τους (ούτε με χρήματα, ούτε με δεσμεύσεις). Ψάχνω δηλαδή κυρίες (οποιασδήποτε ηλικίας) που νιώθουν μόνες, να κάνουμε παρέα –και σεξουαλική εννοείται- να περάσουμε βασικά και οι δυο-τρεις-τέσσερεις μας καλά. Να ικανοποιηθούμε τόσο σεξουαλικά όσο και ψυχικά. Όπως καταλαβαίνεις τα έχω ‘παίξει’. Έχω φτάσει στα όρια μου, δεν αντέχω άλλο.
Μπορείς να με συμβουλέψεις??? Μπορείς να βρεις λύση στο πρόβλημά μου??? ή πρέπει να κόψω το πέος μου για να ‘βρω την υγεία’ μου???
Είναι λάθος που μου αρέσει το σεξ??? Είναι λάθος που θέλω να ζήσω??? Δεν θέλω να πάω σε αγοραίο έρωτα!!! Δεν έχω πάει ποτέ!!! Θέλω να συναντήσω γυναίκες με αντίστοιχο πρόβλημα και να καλύψει ο ένας τον άλλο/άλλες…
Συγνώμη που σε βασάνισα με τις σκέψεις μου… Θα με υποχρεώσεις εάν μου απαντήσεις…(e-mail μου). Αντέχω οποιαδήποτε άποψη-συμβουλή…
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων…

 
Τελευταία άρθρα