fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

«Άνθρωπος και Νερό: Σχέσεις Ισορροπίας στον 21ο αιώνα»

25 Απριλίου 2007 | 06:12 μ.μ.

Ημερίδα από το Ιδρυμα Cousteau “OCEAN FUTURES SOCIETY”,
το Ελληνικο Κεντρο Θαλασσιων Ερευνων/ΕΛΚΕΘΕ
και την εταιρία GANT


Η σχέση του ανθρώπου με το νερό στον 21ο αιώνα αποτέλεσε το θέμα της ημερίδας που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Cousteau “Ocean Futures Society» και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ, με την υποστήριξη της εταιρίας GANT, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» - Πειραιώς 254.Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του έργου του Ιδρύματος Cousteau και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών για την προστασία των θαλασσών, αλλά και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας των ποταμών και των θαλασσών.

Οι Celine   και Fabien Cousteau

Επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι Celine Cousteau και Fabien Cousteau και ο Δρ. Δημήτρης Γεωργόπουλος, οι οποίοι παρουσίασαν πρόσφατα στοιχεία από μελέτες για τις έντονες αλλαγές στον υδάτινο κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι κλιματολογικές αλλαγές, σε συνδυασμό με την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων από τον άνθρωπο, έχουν οδηγήσει σε σημαντικές οικολογικές επιπτώσεις στους ποταμούς και τις θάλασσες. 

Η Celine και ο Fabien Cousteau, εγγόνια του θρυλικού εξερευνητή Jacque Cousteau, εκπροσώπησαν το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα “Ocean Futures Society” που ίδρυσε το 1991 ο πατέρας τους Jean-Michel Cousteau.

  Αναφέρθηκαν στην αποστολή του ιδρύματος να εξερευνεί τη θάλασσα, να εμπνέει και να εκπαιδεύει τους ανθρώπους όλου του κόσμου σε έναν πιο υπεύθυνο τρόπο ζωής με στόχο την προστασία της.

 

Περιέγραψαν τις συναρπαστικές αποστολές τους σε όλους τους ωκεανούς της γης και τη μαγεία της επαφής τους με τα θαλάσσια όντα που έχουν ανάγκη την προσοχή μας. 

 Έχοντας μόλις επιστρέψει από την αποστολή τους στον Αμαζόνιο, παρουσίασαν στο κοινό της εικόνες που κατέγραψαν και μετέφεραν τα μηνύματα των αυτόχθονων φυλών για τις οικολογικές καταστροφές που βιώνουν καθημερινά.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Δημήτρης Γεωργόπουλος, Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, παρουσίασε το πρόβλημα των κλιματολογικών αλλαγών έτσι όπως εξελίσσονται σήμερα.  Σύμφωνα με τον Δρ. Δ. Γεωργόπουλο, οι αλλαγές του κλίματος της Γης και η ανθρώπινη συμπεριφορά επηρεάζουν το παγκόσμιο κλίμα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο κλίμα της Μεσογείου.  Επίσης παρουσίασε πλάνα από το βυθό της Ελλάδας, όπου φαίνεται ο βιολογικός πλούτος, ο οποίος απειλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Και η ομιλίες των Celine & Fabien Cousteau και του Δρ. Δ. Γεωργόπουλου, κατέληξαν στον συμπέρασμα ότι το μέλλον του υδάτινου περιβάλλοντος βρίσκεται στα χέρια του ανθρώπου.

 

Ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, Διευθυντής Ραδιοφώνου και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ 100,3 και ο Jean-Michel Cousteau

 Με την ενεργό συμμετοχή όλων, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, υπάρχει τρόπος να προστατέψουμε τις θάλασσες και τα ποτάμια από τις απειλές που δέχονται και να επιτρέψουμε στις επόμενες γενιές να απολαύσουν τον πλούτο της Φύσης. 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, Διευθυντής Ραδιοφώνου και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ 100,3 & Σύμβουλος Διοίκησης του σταθμού.

Η εκδήλωση ολοκληρώνει την επιτυχημένη καμπάνια στήριξης του Ocean Futures Society και της οικογένειας Cousteau από την εταιρία GANT, που διήρκησε τους τελευταίους έξι μήνες.

 

 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

«Άνθρωπος και Νερό: Σχέσεις Ισορροπίας στον 21ο αιώνα»


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Έγραψε ο/η Lathos lezanta / 29 Μαΐου 2007 στις 9:51 μ.μ.

An aytos stin photo einai Jean-Michel Cousteau Tote ego eimai o zak Yb kousto. Eleos bre paidia.

Έγραψε ο/η scuba diver / 4 Απριλίου 2008 στις 4:37 μ.μ.

Ασφαλώς και είναι....δεν μπήκες στον κόπο να ψάξεις!!


http://www.jamd.com/search?text=Celine%20Cousteau&assettype=g&assetid=56595529&partner=images.google.gr

 
Τελευταία άρθρα