fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ισορροπία μεταξύ οικονομίας και οικολογίας

12 Νοεμβρίου 2007 | 08:28 π.μ.

VISIT 2007: Το Ευρωπαϊκό IT Forum της Fujitsu Siemens Computers παρουσιάζει την ιδανική ισορροπία μεταξύ οικονομίας και οικολογίας.

Green IT: “Για μία καλύτερη επιχείρηση. Για ένα καλύτερο πλανήτη”

 Κεντρικό θέμα της VISIT 2007, του ευρωπαϊκού ΙΤ forum της Fujitsu Siemens Computers, ήταν η ισορροπία οικονομίας και οικολογίας. Σε ένα πλήρες πρόγραμμα που περιελάμβανε έκθεση, συζητήσεις με ειδικούς και πρόγραμμα τηλεόρασης ειδικά για το forum, η εταιρία υπογράμμισε πώς οι επιχειρηματικοί στόχοι και οι περιβαλλοντικές ανησυχίες μπορούν να συμφιλιωθούν μέσω έξυπνων πληροφοριακών προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών. 

Η εταιρία δίνει μεγάλη σημασία στο περιβάλλον και τα αδιαφιλονίκητα επιχειρηματικά οφέλη μίας υπεύθυνης προσέγγισης της πληροφορικής προς αυτό: επενδύοντας σε δημιουργία πληροφοριακών λύσεων προηγμένης τεχνολογίας υποστηρίζει τις επιχειρήσεις και δημιουργεί οικονομικά πλεονεκτήματα. Όταν αυτές οι επενδύσεις λαμβάνουν υπόψιν τις οικολογικές ανησυχίες, μπορούν πραγματικά να συνεισφέρουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Τα αποτελέσματα, τα οποία αναλύθηκαν στη VISIT, είναι εντυπωσιακά: μεγαλύτερη επιχειρηματική αποδοτικότητα με λιγότερους πόρους, καλύτερη διαχείριση του κόστους λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας και μεγαλύτερη αξιοπιστία χάριν των πλατφόρμων που χρησιμοποιούν λιγότερα επικίνδυνα συστατικά.

Ο κ. Bernd Bischoff

Ο κ. Bernd Bischoff, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fujitsu Siemens Computers εξήγησε σχετικά: «Αναφερόμαστε σε μία ισορροπία ανάμεσα στα επιχειρηματικά οφέλη από την καινοτομία της πληροφορικής – όπως αυξημένη ευελιξία, μείωση στην πολυπλοκότητα και μείωση κόστους – και στα περιβαλλοντολογικά οφέλη που η πληροφορική έχει να προσφέρει. Δεν πρέπει να υπάρχει το δίλημμα «είτε το ένα ή το άλλο». Αυτό εννοούμε όταν λέμε – «Για μία καλύτερη επιχείρηση – για ένα καλύτερο πλανήτη». Πρόκειται για το σύνολο των πλεονεκτημάτων της επένδυσης σε ΙΤ.»

 

Μία Πράσινη Εκδήλωση
Κάθε εκδήλωση έχει αντίκτυπο για το περιβάλλον. Η Fujitsu Siemens Computers έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις και έχει λάβει την πιστοποίηση “Klimaneutral Zertificat” από το Klimabund στη Γερμανία, το οποίο επιβεβαίωνει ότι η ενέργεια που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης είναι ουδέτερη από άποψη χρήσης C02. Στην πράξη, οι 80 τόνοι CO2 που χρειάστηκαν ως ηλεκτρική ενέργεια για τη VISIT εξουδετερώθηκαν επενδύοντας σε πιστοποιημένα προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Τα υλικά κατασκευής της έκθεσης που έχουν επιλεχθεί είναι ανακυκλώσιμα; η χρήση χαρτιού και πλαστικού έχει μειωθεί στο ελάχιστο, ενώ η μεταφορά των επισκεπτών πραγματοποιείται με οχήματα φυσικού αερίου. Ακόμη παροτρύνουμε τις υπηρεσίες εστίασης να χρησιμοποιούν τοπικά και βιολογικά τρόφιμα όπου είναι δυνατό.

 

Η οικολογική συνείδηση δεν είναι κάτι νέο για τη Fujitsu Siemens Computers. Η VISIT έχει στηριχθεί σε αυτή την οικολογική προσέγγιση: η εταιρία υιοθετεί μία προσέγγιση για τον κύκλο ζωής των προϊόντων η οποία λαμβάνει υπόψιν τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις σε κάθε στάδιο ζωής των προϊόντων, από τη σχεδίαση, κατασκευή, χρήση μέχρι το τέλος της διάρκειας ζωής που είναι η ανακατασκευή και η ανακύκλωση. Δύο δεκαετίες πριν, η εταιρία ξεκίνησε τη λειτουργία κέντρου ανακύκλωσης. Η Fujitsu Siemens Computers ήταν η πρώτη που διέθεσε green PC στην αγορά. Έθεσε επίσης σε εφαρμογή τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μήνες πριν τη νόμιμη προθεσμία.

Νέα της VISIT
Μαζί με τα προϊόντα και τις λύσεις για το Dynamic Data Center, τη φορητότητα, τα Managed Services και το Ψηφιακό Σπίτι, η εταιρία πραγματοποίησε μία σειρά στρατηγικών ανακοινώσεων που έρχονται να ολοκληρώσουν τις φιλικές προς το περιβάλλον προϊοντικές σειρές. Μερικές από αυτές είναι:

• Υποδομή Flexframe  - Η πρώτη πλατφόρμα για Service-Oriented IT υποδομές. Αυτή η λύση απλοποιεί δραματικά το θέμα της δυναμικής διαχείρισης πόρων των server σε ένα  datacenter.

Είναι ιδανική για εργασίες consolidation καθιστώντας τη φιλική προς το περιβάλλον, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τις αυξανόμενες ανησυχίες για το κόστος, τις διαδικασίες ψύξης και την κατανάλωση ενέργειας και διαχείρισης χώρου στα data centers.

 

• x10sure 2.0  - Η υποστήριξη Virtualization προστέθηκε στις δυνατότητες υψηλής διαθεσιμότητας και server consolidation του x10sure.  Οι ΜΜΕ μπορούν να επωφεληθούν από την απλοποιημένη, αυτοματοποιημένη, consolidation λύση προσφέροντας υψηλή διαθεσιμότητα σε χαμηλό κόστος και consolidation αντί του clustering για server με περιβάλλον Windows και τοπική αποθηκευτική ικανότητα σε δίσκο. Παράλληλα, οι πελάτες μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον καθώς το x10sure απαιτεί λιγότερη χρήση πόρων από τις clustered λύσεις υψηλής διαθεσιμότητας. Το x10sure 2.0 αποτελεί μέρος της σύγχρονης τάσης ανάμικτων - φυσικών και virtual λειτουργικών περιβαλλόντων server.

 

• LIFEBOOK S7210 – το πιο πρόσφατο επαγγελματικό notebook που χρησιμοποιεί UMTS/HSUPA για γρήγορη μεταφορά δεδομένων. Το ενσωματωμένο UMTS θέτει τα στάνταρτ για ταχεία και εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ ο χρήστης ταξιδεύει. Το LIFEBOOK διαθέτει το χαρακτηριστικό EcoButton, το οποίο επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά 10%.

• AMILO Si2636 – Το στυλ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με το νέο AMILO Si 2636 να συνδυάζει προηγμένη τεχνολογία και εμφάνιση. Το γυαλιστερό μαύρο περίβλημα με κόκκινα στοιχεία σίγουρα τραβάει την προσοχή.   

• CELSIUS – τέσσερεις νέοι σταθμοί εργασίας: CELSIUS R650, CELSIUS R550, CELSIUS M460 και ο CELSIUS W360. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν τον τελευταίο επεξεργαστή Quad-Core της Intel? και είναι σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μίας ευρείας γκάμας εφαρμογών.

 

Η VISIT αποτελεί το Πανευρωπαϊκό IT forum της Fujitsu Siemens Computers. Δίνει τη δυνατότητα σε πελάτες, συνεργάτες και εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο της πληροφορικής και για καινοτομίες και νέα προϊόντα της εταιρίας. Πέρυσι 6,000 επισκέπτες από 60 χώρες συμμετείχαν στο forum μαζί με 100 δημοσιογράφους από την περιοχή EMEA. Η εκδήλωση καλύπτεται σε  14,000 m² με 7,000 m² εκθεμάτων των προϊοντικών σειρών της Fujitsu Siemens Computers.
 
 
Σχετικά με τη Fujitsu Siemens Computers
Η Fujitsu Siemens Computers είναι η πρωτοπόρος Ευρωπαϊκή εταιρία πληροφορικής με προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις που βασίζονται στις στρατηγικές αρχές που προσδιορίζονται από τη φορητότητα της επόμενης γενιάς και την ανάπτυξη του  “Dynamic Data Center”. Με μία ευρεία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που κυμαίνεται από επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές μέχρι ολοκληρωμένες λύσεις υποδομής πληροφορικής για μεγάλες επιχειρήσεις, η εταιρία δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA) σε 170 χώρες παγκοσμίως. Μέλος ενός παγκόσμιου οργανισμού, η Fujitsu Siemens Computers αξιοποιεί τη δυναμική, την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα των μητρικών της εταιριών Fujitsu Limited και Siemens AG για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταναλωτών. Η εταιρία είναι πρωτοπόρος στην δημιουργία προϊόντων και τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό κύκλο ζωής των προϊόντων. Η εταιρία είναι μέλος της πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών Global Compact, σεβόμενη τα διεθνή πρότυπα για την εταιρική κοινωνική ευθύνη και στο Climate Savers Computing Initiative και Green Grid organization.

 

Return to category
 
Τελευταία άρθρα