fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Νέο MINI Cooper.. Λαμπερή γοητεία.

5 Απριλίου 2007 | 10:19 π.μ.

Μικρό αυτοκίνητο, μεγάλες ευκαιρίες: Δύο ιδιαίτερα εργονομικές εκδόσεις διευρύνουν τώρα τη σειρά του νέου MINI.
Το νέο MINI One και το νέο MINI Cooper D έκαναν και τα δύο το ντεμπούτο τους στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 8 Μαρτίου 2007. Στη συνέχεια, το νέο MINI One, η “βασική” έκδοση αυτού του συμπαγούς προσθιοκίνητου performer, θα λανσαριστεί στην αγορά τον Απρίλιο του 2007με ένα τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.4-λίτρων (70 kW/95 hp). Το νέο MINI Cooper D, από την άλλη, εφοδιάζεται με τετρακύλινδρο turbodiesel 1.6-λίτρων που αποδίδει μέγιστη ισχύ 80 kW/110 hp για σπορ επιδόσεις, εντυπωσιακή ισχύ και έξοχη οικονομία.

Ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Λαμπερή γοητεία, νέο εσωτερικό με προηγμένα, υψηλής ποιότητας υλικά και απαράμιλλα στιλιστικά στοιχεία καθώς και ευέλικτη συμπεριφορά υψηλών προδιαγραφών – αυτά είναι τα αντιπροσωπευτικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του νέου MINI.
Παράλληλα, όλες οι εκδόσεις του νέου MINI υπερέχουν με την επαναστατική αισθητική τους εξέλιξη, διατηρώντας το μοναδικό χαρακτήρα της μάρκας και προσθέτοντας νέα, φρέσκα στοιχεία για την απόλυτη τελειότητα.
Στο MINI One, για παράδειγμα, η χαρακτηριστική, εξαγωνική μάσκα φέρει τώρα μαύρες ένθετες μπάρες που προσδίδουν ένα απόλυτα ατομικό στυλ.

 

Τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών καθώς και η λαβή της πίσω πόρτας έχουν επίσης μαύρο φινίρισμα - σαν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του μοντέλου.
Η οροφή, που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος, συμβάλλει στην κομψή παρουσία του νέου MINI. Αντίθετα, το νέο MINI Cooper D διατίθεται είτε με μαύρη είτε με λευκή οροφή στάνταρ, που αποτελεί και στοιχείο διαφοροποίησης.

Κατόπιν παραγγελίας και χωρίς επιπλέον χρέωση, η οροφή αυτού του μοντέλου μπορεί επίσης να βαφτεί στο χρώμα του αμαξώματος, όπως στο MINI Cooper S και MINI Cooper.
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του νέου MINI Cooper D είναι η μεγαλύτερη καμπύλη του καπό με στόχο να χωρέσει ο ψηλότερος κινητήρας.

MINI One: High-tech κινητήρια μονάδα για ανώτερες επιδόσεις και απόδοση  

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.4-λίτρων του νέου MINI One προέρχεται από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6-λίτρων του νέου MINI Cooper και υιοθετεί τις ίδιες τεχνολογικές βελτιώσεις. Η ομαλή παραγωγή ισχύος και η μέγιστη απόδοση διασφαλίζονται κυρίως με τον πλήρως μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων που εξελίχθηκε με βάση τη μοναδική τεχνολογία VALVETRONIC του BMW Group.
Αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 70 kW/95 hp, η τετρακύλινδρη μονάδα του νέου MINI One παράγει 4 kW/5.5 hp περισσότερη ισχύ από την προκάτοχό της.

 Η μέγιστη ροπή είναι 140 Nm.
Αυτή η εξαιρετικά προηγμένη κινητήρια μονάδα προσφέρει στο νέο MINI One σπορ επιδόσεις σε συνδυασμό με υποδειγματικά επίπεδα οικονομίας καυσίμου και ελέγχου καυσαερίων: Η επιτάχυνση 0 - 100 km/h, για παράδειγμα, επιτυγχάνεται σε 10.9 δευτερόλεπτα.
Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 185 km/h. Η μέση κατανάλωση στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών είναι 5.7 λίτρα/100 χλμ., περίπου 15% λιγότερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Τέλος, το νέο MINI One πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU4.

Οδηγική απόλαυση σε στυλ MINI:

Ευέλικτο, σπορ, ασφαλές.
Το νέο MINI One και το νέο MINI Cooper D προσφέρονται στάνταρ με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Προαιρετικά, το νέο MINI One διατίθεται επίσης με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που περιλαμβάνει λειτουργία Steptronic για μηχανική αλλαγή σχέσεων. Έτσι ο οδηγός μπορεί να αλλάζει σχέσεις είτε σειριακά, μέσω του επιλογέα, ή με τους μοχλούς στο τιμόνι.

 

Η αίσθηση go-kart που είναι ήδη γνωστή από το προηγούμενο μοντέλο συνδυάζεται στο νέο MINI με ένα πρότυπο υπεροχής πραγματικά μοναδικό στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων:

Η νέα ανάρτηση προσφέρει εξαιρετική ευελιξία σε όλες τις συνθήκες, ενώ ο σπορ χαρακτήρας του αυτοκινήτου αναβαθμίζεται τώρα με ένα αξιοσημείωτο επίπεδο άνεσης και στις μεγάλες αποστάσεις.

 Η υψηλή ακρίβεια στις γρήγορες στροφές, από την άλλη, είναι εγγυημένη με το νέο σύστημα διεύθυνσης EPAS - Electrical Power Assisted Steering.

Γνωριμία με μία νέα διάσταση:

 Εξατάχυτο κιβώτιο στάνταρ.
Όπως το ισχυρότερο MINI Cooper S και MINI Cooper, το νέο MINI One και το νέο MINI Cooper D διατίθενται στάνταρ με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Πλάκες τριβής με πρόσμιξη άνθρακα και ελικοειδή γρανάζια εξασφαλίζουν άριστο συγχρονισμό, ελαχιστοποιώντας και τις δυνάμεις αλλαγής, σε συνδυασμό με ομαλό και ακριβή έλεγχο, αυτό το μηχανικό κιβώτιο είναι απλά ιδανικό για δυναμική επιτάχυνση.

 Η μακριά έκτη σχέση επιτρέπει άριστη οικονομία καυσίμου με τον κινητήρα σε χαμηλές στροφές, ακόμα και όταν οδηγείτε γρήγορα, π.χ. στον αυτοκινητόδρομο.

 

Το νέο MINI One διατίθεται επίσης προαιρετικά με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο που επιτρέπει στον οδηγό να επιταχύνει γρήγορα και δυναμικά, αλλάζοντας ταχύτητες σχεδόν χωρίς διακοπή στην παροχή ισχύος.

Σχεδίαση:

Αισθητική σαφήνεια και φιλικό χαμόγελο.
‘Από το αυθεντικό στο αυθεντικό ‘ - “From the original to the original” – έτσι έχει εξελιχθεί η δεύτερη γενιά του πιο επιτυχημένου μικρού premium αυτοκινήτου στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια: Ολόκληρο το αυτοκίνητο έχει αλλάξει από πολλές απόψεις, αλλά παραμένει απόλυτα αναγνωρίσιμο εξωτερικά.Σ’ αυτό συμβάλλει, μεταξύ άλλων, η χαρακτηριστική εξαγωνική μάσκα στο εμπρός τμήμα του νέου MINI και οι μεγάλοι στρογγυλοί προβολείς που αποτελούν ουσιαστικά σχεδιαστικά στοιχεία. Τα φλας έχουν ενσωματωθεί στους προβολείς προσδίδοντας στην όλη φυσιογνωμία του αυτοκινήτου ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια, καθώς τώρα τα τέσσερα ‘ιδιαίτερα σημεία’ του προηγούμενου μοντέλου δίνουν τη θέση τους σε δύο προβολείς ιδιαίτερης αισθητικής – τα φώτα στάθμευσης είναι διατεταγμένα κάτω από τους προβολείς, σχηματίζοντας μία μονάδα με τα προαιρετικά φώτα ομίχλης.

 

Επανάσταση στη σχεδίαση εσωτερικού.


Το εσωτερικό του νέου MINI εκφράζει μία πραγματική σχεδιαστική επανάσταση, καθώς τα οπτικά στοιχεία του νέου μοντέλου επικεντρώνονται σε μερικά πραγματικά εντυπωσιακά και καθαρά σχήματα.

 Στον οριζόντιο προσανατολισμό του, το ταμπλό, για παράδειγμα, υπογραμμίζει σαφώς τη γνήσια πληθωρικότητα του εσωτερικού, όπως οι αεραγωγοί που τοποθετούνται προς τα έξω τονίζουν το πλάτος του ταμπλό.


Το απόλυτα αναγνωρίσιμο περιβάλλον του cockpit χαρακτηρίζεται από πλείστα σχεδιαστικά στοιχεία που είναι τυπικά ενός MINI. Μεταξύ αυτών είναι  το στρογγυλό Center Speedo, οι διακόπτες δύο θέσεων και τα λεγόμενα Στρογγυλά Στοιχεία - Circu¬lar Elements όπως οι στρογγυλοί αεραγωγοί.

 

 Στο νέο MINI One και το νέο MINI Cooper D, η ηλεκτρονικός πομποδέκτης που αντικαθιστά το συμβατικό κλειδί ανάφλεξης συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση της οδηγικής άνεσης, αφού επιτρέπει στον οδηγό να βάζει εμπρός και να σβήνει τον κινητήρα με το πάτημα ενός μπουτόν.


Ένα ακόμα χαρακτηριστικό γνώρισμα MINI: Φωτισμός περιβάλλοντος τύπου καταρράκτη.
Ο νέος φωτισμός περιβάλλοντος που περιλαμβάνεται στο προαιρετικό πακέτο φώτων του νέου MINI προσδίδει μία μοναδική οπτική πινελιά. Το χρώμα του φωτός μπορεί να μεταβάλλεται ασταμάτητα από ζεστή Πορτοκαλί απόχρωση σε σπορ Μπλε.

 

Προσφέροντας διακριτικό φωτισμό τύπου καταρράκτη από πάνω και εξυπηρετώντας σαν έμμεσος φωτισμός της επένδυσης οροφής, των θηκών των θυρών και των υποδοχών των λαβών των θυρών, αυτά τα ειδικά φώτα προσαρμόζονται στην ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του νέου MINI σύμφωνα με τις ατομικές προτιμήσεις ή τη διάθεση του οδηγού.


Ανεξάρτητα από το στυλ που επιλέγεται, το εσωτερικό προβάλλει την ανώτερη ποιότητα και αγάπη για τη λεπτομέρεια σε κάθε νέο MINI, καθώς τα MINI One, MINI Cooper, και MINI Cooper D διαφέρουν από το MINI Cooper S λόγω ταπετσαρίας καθισμάτων.Συνδυασμοί υφάσματος και δέρματος με τις πλευρικές στηρίξεις των καθισμάτων σε αντίθετο χρώμα διατίθενται προαιρετικά σε Carbon Black, Cream White, Pacific Blue και Rooster Red.

Ανώτερη ασφάλεια: Έξι αερόσακοι στάνταρ.

 

Με γνώμονα την πλούσια γκάμα προηγμένων κινητήρων και τις σπορ επιδόσεις του αυτοκινήτου, το νέο MINI προσφέρει ακόμα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας:

Και το νέο MINI One και το νέο MINI Cooper διατίθενται στάνταρ με έξι αερόσακους, με το συνολικό πακέτο ασφαλείας να αποτελείται από εμπρόσθιους, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας αερόσακους ελεγχόμενους από αισθητήρες για τον οδηγό και το συνοδηγό.


Έξοχη οδηγική ευστάθεια σε όλες τις συνθήκες.
Όλα τα μοντέλα της νέας γενιάς MINI υιοθετούν τεχνολογία ABS της πιο σύγχρονης γενιάς, στάνταρ, με στόχο την ενεργητική ασφάλεια, ελέγχοντας την ισχύ πέδησης ανάλογα με την πρόσφυση. Όταν ο οδηγός πατάει φρένο σε μία στροφή, το νέο MINI ωφελείται από την ανώτερη οδηγική ευστάθεια που προσφέρει το σύστημα Ελέγχου Φρεναρίσματος στις Στροφές - CBC Cornering Brake Control, το οποίο ρυθμίζει την ισχύ πέδησης ανάλογα με την τροχιά και την ταχύτητα σε μία στροφή και παρεμβαίνει όταν είναι απαραίτητο πριν ενεργοποιηθεί το ABS.

 

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Νέο MINI Cooper.. Λαμπερή γοητεία.


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα