fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Τρία νέα μοντέλα Hyundai στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης

14 Σεπτεμβρίου 2007 | 10:03 π.μ.

 

Τρία νέα μοντέλα θα παρουσιάσει η Hyundai Motor Company στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης που ανοίγει της πύλες του στις 13 Σεπτεμβρίου, με κορυφαίο το i-Blue Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV), ένα υβριδικό πρωτότυπο με ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου τρίτης γενιάς. Είναι το μοντέλο που εκφράζει τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας να δημιουργεί και να σχεδιάζει αυτοκίνητα που σέβονται το περιβάλλον.
Το i-Blue θα πλαισιώνουν το πρωτότυπο Veloster, ένα σπορ coupe που καλύπτει τις μοναδικές απαιτήσεις του νεανικού κοινού και το i 30 crossover wagon (CW) που σχεδιάστηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδίασης της Hyundai στο Russelsheim της Γερμανίας.

i-Blue


Το i-Blue FCEV είναι το νέο μοντέλο της Hyundai μηδενικών ρύπων το οποίο χρησιμοποιεί ενεργειακές κυψέλες τρίτης γενιάς για τη μετατροπή του υδρογόνου σε ηλεκτρική ενέργεια. Το σύστημα αυτό συνδυάζεται με μια υβριδική διάταξη για τη βέλτιστη διαχείριση της παραγόμενης ενέργειας ανάλογα με τις ανάγκες κίνησης του αυτοκινήτου.
Το συγκεκριμένο πρωτότυπο αποτελεί προϊόν του Σχεδιαστικού & Τεχνολογικού Κέντρου της εταιρείας που βρίσκεται στη Chiba της Ιαπωνίας και βασίζεται πάνω σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες του i-Blue. Οι ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου τρίτης γενιάς είναι το πιο σημαντικό σχέδιο με το οποίο ασχολείται αυτή την περίοδο το Ερευνητικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας της Hyundai στο Mabuk της Κορέας. 

Η φετινή παρουσία της Hyundai στην έκθεση της Φρανκφούρτης τελεί υπό τον τίτλο «Δείτε Τι Κινεί Το Μέλλον» (See What’s Driving the Future) και εστιάζει στην προστασία και διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Το i-Blue αποτελεί παράλληλα μια απτή απόδειξη πόσο κοντά είναι η Hyundai στην μαζική παραγωγή ενός αυτοκινήτου με ενεργειακές κυψέλες. Μέχρι σήμερα οι προτάσεις κατασκευαστών που έχουν βγει στη δημοσιότητα βασίστηκαν σε πλατφόρμες οχημάτων ελευθέρου χρόνου (SUV) σε αντίθεση με το i-Blue το οποίο αποτελεί μια νέα μορφή οχημάτων Crossover Utility Vehicles (CUV), 2+2 θέσεων που παραπέμπουν σε αμάξωμα της κατηγορία D.
«Το i-Blue είναι το πρώτο μοντέλο μας που σχεδιάστηκε από «Λευκό χαρτί» για να ενσωματώσει την τεχνολογία ενεργειακών κυψελών της Hyundai γεγονός που αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για το πρόγραμμα Έρευνας & Εξέλιξης της εταιρείας μας» είπε ο Δρ. Hyun-Soon Lee, Πρόεδρος του R&D της Hyundai. 
«Το μηχανολογικό μας τμήμα σχεδίασε με μεγάλη επιτυχία ένα συμπαγές όχημα με ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου, το οποίο έχει αντίστοιχες προδιαγραφές ασφάλειας, άνεσης, ευκολίας στην οδήγηση και αυτονομίας με αυτές ενός αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί τον παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης».
Η Hyundai έχει επενδύσει πολύ στις ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου και καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να φτάσει σε επίπεδα μαζικής παραγωγής του συγκεκριμένου τύπου αυτοκινήτου μέσα στην επόμενη δεκαετία.


Veloster

Σχεδιασμένο στο Κέντρο Σχεδιασμού & Τεχνολογίας στο Namyang της Κορέας, το Veloster coupe (με την κωδική ονομασία HND-3) είναι το τρίτο από μια σειρά πρωτοτύπων που κατασκευάστηκαν από το Κεντρικό Σχεδιαστικό Στούντιο της Hyundai στην Κορέα. Το όνομα Veloster, προκύπτει από τη συνένωση των λέξεων που εκφράζουν την ταχύτητα κίνησης και του σπορ αυτοκινήτου δηλαδή συνθέτουν τα σπορ στοιχεία, με τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός οχήματος 2+2 θέσεων. Η πανοραμική γυάλινη οροφή καθώς και ένα πλήθος άλλων φουτουριστικών σχεδιαστικών επινοήσεων αποτελούν απόδειξη της τεχνογνωσίας της Hyundai στην μελέτη νέων αυτοκινήτων.


Προορισμένο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του νεανικού κοινού, το Veloster υλοποιήθηκε μέσα από εικονική σχεδίαση με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ώστε το τελικό προϊόν να διαθέτει τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά χωρίς να επιβαρυνθεί το κόστος εξέλιξης.
«Με το Veloster, θελήσαμε να δοκιμάσουμε κάτι πραγματικά διαφορετικό. Γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε ριζικά ανανεωμένα νέα προϊόντα για τη γενιά -Υ- δηλαδή το νεανικό κοινό που θα αποκτήσει αυτοκίνητο για πρώτη φορά λίγο μετά την ηλικία των είκοσι ετών,» τόνισε ο κ. Oh Suk-Geun, αντιπρόεδρος του Κέντρου Σχεδιασμού της Hyundai. «Αυτό είναι πραγματικά μια τολμηρή νέα κατεύθυνση» πρόσθεσε.

 


i30 Crossover wagon

Mετά την παρουσίαση του 5-θυρου hatchback i30, νωρίτερα εφέτος στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η Hyundai με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει  το μοντέλο με το οποίο διευρύνεται η γκάμα του i30. Τo i30 Crossover Wagon εδραιώνει την αναμενόμενη για καιρό επιστροφή της Hyundai σε μια δημοφιλή και ιδιαιτέρως ανταγωνιστική κατηγορία στην Ευρώπη. Όπως και το αδελφό 5-θυρο hatchback, το i30 CW σχεδιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού της Hyundai στο Russelsheim της Γερμανίας, γεγονός που εξασφαλίζει την τέλεια εναρμόνιση του μοντέλου με τις προτιμήσεις των ευρωπαίων καταναλωτών.


icon Προσθήκη Σχόλιου

Τρία νέα μοντέλα Hyundai στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα