fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ολοι αγαπούν το νέο MINI!

18 Σεπτεμβρίου 2007 | 09:40 π.μ.

Το μήνυμα είναι απλό: όλοι αγαπούν το νέο MINI!


Με τη σχεδίαση, τα χαρίσματα και την ευέλικτη συμπεριφορά του, το MINI είναι ένα αληθινά αξιαγάπητο αυτοκίνητο με την πρώτη ματιά. Ταυτόχρονα, οι οπαδοί του MINI που ενδιαφέρονται για τα γνήσια τεχνολογικά επιτεύγματα θα ανακαλύψουν πλείστα ‘επιχειρήματα’, τα οποία θα συμβάλουν επίσης στη μεγάλη επιτυχία αυτού του θαυμάσιου μικρού αυτοκινήτου.


Σαν το μοναδικό μικρό premium αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο, το MINI συνδυάζει κορυφαία ποιότητα υλικών, με υποδειγματική ασφάλεια, την πιο προηγμένη τεχνολογία κινητήρων, άριστη απόδοση, έξοχη αξιοπιστία και διαχρονική αξία. Το MY 2008, το MINI γίνεται πιο ελκυστικό, ενώ τα τελευταία επιτεύγματα μιας σταθερής διαδικασίας εξέλιξης, κυρίως στον τομέα των κινητήρων, παρουσιάζονται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, 13–23 Σεπτεμβρίου 2007: Ξεκινώντας άμεσα, οι τέσσερις εκδόσεις MINI Cooper S, MINI Cooper, MINI One, και MINI Cooper D διατίθενται με μία πλούσια γκάμα καινοτομιών που συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Πραγματικά, η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 μειώνονται μέχρι 12% ανάλογα με το μοντέλο.
Το απολύτως κορυφαίο μοντέλο στη συνολική απόδοση είναι το νέο MINI Cooper D: Επιταχύνοντας στα 100 km/h σε 9.9 δευτερόλεπτα, αυτό το ‘θαύμα’ της οικονομίας καυσίμου καταναλώνει μόνο 3.9 lit. diesel / 100 km στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Μία τέτοια ισορροπία οδηγικής απόλαυσης και οικονομίας καυσίμου είναι μοναδική στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων, όπως και η διαχείριση εκπομπών ρύπων του MINI Cooper D με 104 g CO2 /  km που ορίζει νέα πρότυπα, κυρίως σε σχέση με την ισχύ και τη ροπή που αυτός ο τετρακύλινδρος diesel έχει να προσφέρει: Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα που χρησιμοποιεί άμεσο ψεκασμό καυσίμου common-rail και υπερσυμπιεστή με τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας είναι 80 kW/110 hp.


Πέρα από την απόδοση, το δεύτερο ατού αυτού του έξοχου κινητήρα είναι η ροπή και η ελκτική ισχύς, με τη μέγιστη ροπή των 240 Nm να αυξάνεται στιγμιαία μέσω της λειτουργίας υπερπλήρωσης (Overboost), ακόμα και να ξεπερνά την εντυπωσιακή τιμή των 260 Nm. Και μία ακόμα απόδειξη της σπορ ιδιοσυγκρασίας του MINI Cooper D είναι η τελική ταχύτητα των 195 km/h.

Πιο γρήγορη επιτάχυνση, λιγότερο συχνός ανεφοδιασμός

 Εκπληκτικές επιδόσεις στο δρόμο, εξαιρετικά λιτό σε απαιτήσεις καυσίμου – αυτά είναι τα ατού και των βενζινοκινητήρων του νέου MINI το model year 2008. Όπως το MINI Cooper D, τα MINI Cooper S, MINI Cooper και MINI One όλα έχουν Ανάκτηση Ενέργειας Μέσω Πέδησης - Brake Energy Regeneration, μία λειτουργία Auto Start Stop, και ένδειξη αλλαγής ταχύτητας. Στο MINI Cooper S (128 kW/175 hp, 0–100 km/h σε 7.1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 225 km/h), η μέση κατανάλωση καυσίμου μειώνεται στα 6.2 lit./100 km (δείκτης εκπομπών CO2: 149 g/km). Το MINI Cooper (88 kW/120 hp, 0–100 km/h σε 9.1 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 203 km/h) καταναλώνει μόλις 5.4 lit./100 km (δείκτης εκπομπών CO2: 129 g/km), ενώ για το MINI One (70 kW/95 hp, 0–100 km/h σε 10.9 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα185 km/h) η τιμή κατανάλωσης είναι 5.3 lit./100 km (δείκτης εκπομπών CO2: 128 g/km).
Όλες οι εκδόσεις MINI προσφέρονται στάνταρ με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Και τώρα όλα τα μοντέλα διατίθενται επίσης προαιρετικά με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο που περιλαμβάνει τη λειτουργία μηχανικών αλλαγών σχέσεων Steptronic.


Ένα ακόμα στοιχείο κοινό για όλες τις εκδόσεις του νέου MINI είναι η τυπική αίσθηση go-kart σε συνδυασμό με μία υπεροχή μοναδική στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων.
Το νέο πλαίσιο και η ανάρτηση είναι ειδικά προσαρμοσμένα για κάθε μοντέλο, προσφέροντας σε όλες τις εκδόσεις αυτού του FWD ‘περφόρμερ’ πραγματικά έξοχη ευελιξία. Η ακρίβεια σε γρήγορες στροφές, από την άλλη, είναι εγγυημένη χάρη στο Σύστημα Διεύθυνσης με Ηλεκτρική Υποβοήθηση - Electrical Power Assisted Steering (EPAS). Επειδή το EPAS χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μόνον όταν απαιτείται υποβοήθηση διεύθυνσης, το σύστημα έχει τη δική του συμβολή στην αυξημένη απόδοση του νέου MINI.

Ασφάλεια κορυφαίας κλάσης: πέντε αστέρια στο Euro NCAP crash test.


Η MINI προσφέρει κορυφαία πρότυπα και στον τομέα της ασφάλειας. Επιτυγχάνοντας τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστεριών στο Euro NCAP crash test, τον νέο MINI επιβεβαιώνει περίτρανα την ολοκληρωμένη φιλοσοφία του για την ασφάλεια των επιβατών. Βάση γι’ αυτή την άριστη βαθμολογία σε μία πραγματικά απαιτητική διαδικασία δοκιμής είναι η δομή του αυτοκινήτου που έχει διαμορφωθεί με γνώμονα τη μέγιστη παθητική ασφάλεια. Η στιβαρή δομή του αμαξώματος με τις πολύ καλά προσδιορισμένες διαδρομές απόσβεσης φορτίου και ζώνες παραμόρφωσης, όπως και ο  εξοπλισμός ασφαλείας που προσφέρεται στάνταρ με έξι αερόσακους, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλα τα καθίσματα και βάσεις πρόσδεσης παιδικών καθισμάτων ISOFIX πίσω καθώς και ηλεκτρονικά ασφαλείας που προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες και ενεργοποιούν, αν χρειαστεί, τα ανάλογα συστήματα συγκράτησης, αποδεικνύουν σαφέστατα τη μεγάλη προσοχή που έχει δοθεί στην ασφάλεια των επιβατών κατά την εξέλιξη των αυτοκινήτων σύμφωνα με τα πρότυπα του BMW Group.


Το νέο MINI Cooper βαθμολογήθηκε με άριστα – πέντε αστέρια - στο Euro NCAP crash test. Αλλά η θετική κρίση των δοκιμαστών όπως εκφράστηκε στο Πρόγραμμα Αξιολόγησης Καινούργιων Αυτοκινήτων - NCAP (New Car Assessment Programme) ισχύει για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, πολύ απλά επειδή τα MINI Cooper S, MINI Cooper, MINI One, και MINI Cooper D συνοδεύονται από τον ίδιο εξοπλισμό παθητικής ασφάλειας. Η μέγιστη προστασία των επιβατών, επομένως, είναι υποχρεωτικός παράγοντας σε περίπτωση σύγκρουσης με το νέο MINI.

Γνήσιο MINI: αξιαγάπητο, ευέλικτο, αποδοτικό, ασφαλές, αξιόπιστο και με διαχρονική αξία.


Η ποιότητα του νέου MINI επιβεβαιώνεται επίσης τακτικά και από ανεξάρτητους ειδικούς, που επαληθεύουν συνεχώς ότι είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στην κατηγορία του. Σύμφωνα με μία ανάλυση από το Γερμανικό Κλαμπ Αυτοκινήτου - Allgemeiner Deutscher Automobilclub (ADAC), το MINI είναι το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που διατίθενται στη Γερμανία στην κατηγορία αυτή, με το μικρότερο αριθμό μηχανικών βλαβών.
Στις στατιστικές μηχανικών βλαβών του ADAC που κάλυψαν περίπου 400,000 περιπτώσεις τεχνικής υποστήριξης το 2006, το MINI ολοκληρώνει το έξοχο αποτέλεσμα του BMW Group σε όλες τις κατηγορίες. Οι ίδιες στατιστικές επιβεβαιώνουν επίσης το συνεπές, σταθερό επίπεδο ανώτερης αξιοπιστίας που διατηρεί το MINI όλα τα χρόνια παραγωγής.

 
Χάρη στην προϊοντική ποιότητα και δημοτικότητά του, το MINI έχει επίσης πετύχει μία ακόμα κορυφαία θέση στην αγορά, καθώς το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό περιοδικό αυτοκινήτου “Auto Bild” πρόσφατα ανακήρυξε το MINI Cooper “Value Champion 2007” (Πρωταθλητή Αξίας 2007). Ο τίτλος αυτός, που επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια αξία του αυτοκινήτου βασίζεται στην προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης του νέου MINI που ταξινομήθηκε για πρώτη φορά το έτος 2007 και στη συνέχεια αξιολογήθηκε μετά από τρία χρόνια χρήσης το 2010 από ειδικούς της αγοράς αυτοκινήτου. Επομένως, το MINI Cooper είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες μεταξύ όλων των αυτοκινήτων που πωλούνται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία και σε ότι αφορά τη διαχρονική αξία του: Με το αυτοκίνητο να αποδίδει το 69% της αρχικής του τιμής πώλησης μετά από αυτή την περίοδο χρήσης, το MINI Cooper κατατάσσεται δεύτερο στην κατηγορία “Value Champion” – και το μοναδικό μοντέλο που μπορεί να προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις είναι το MINI Convertible το οποίο έρχεται πρώτο μετά από τρία χρόνια με αξία μεταπώλησης στο 70%.
Ο συνδυασμός όλων αυτών των αρετών καθιστά το νέο MINI ένα πραγματικά μοναδικό αυτοκίνητο. Αλλά είναι η πολύ εκφραστική, άμεσα αναγνωρίσιμη σχεδίαση και η οδική συμπεριφορά που συνίσταται στην απαράμιλλη ευελιξία  στοιχεία τα οποία κάνουν το νέο MINI όχι μόνο πειστικό, αλλά και πολύ συναρπαστικό. Η οδήγηση ενός MINI δεν είναι απλά η διαδικασία μετάβασης από το σημείο Α στο σημείο B, αλλά μία έκφραση προσωπικού lifestyle.


Μία πλούσια γκάμα επιλογών και δυνατοτήτων στην εξατομίκευση του MINI προσφέρει στον αγοραστή τεράστια ελευθερία στο να προσδώσει ένα προσωπικό στυλ στο αυτοκίνητό του. Και ανεξάρτητα από την έκδοση και τον εξοπλισμό, κάθε MINI είναι ένα premium αυτοκίνητο με έξοχη προϊοντική ουσία.
Η ασφάλεια, απόδοση, ποιότητα, αξιοπιστία και διαχρονική αξία, επομένως, συνθέτουν για το MINI μία προσωπικότητα με γνήσιες αρετές στην κατηγορία του. Και καθώς η οικονομία καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων έχουν περαιτέρω αναβαθμιστεί, το MINI μπορεί τώρα, με την είσοδό του στο model year 2008 να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα αυτό το πρότυπο.

icon Προσθήκη Σχόλιου

Ολοι αγαπούν το νέο MINI!


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα