fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Hyundai i30 Crossover Wagon

8 Οκτωβρίου 2007 | 07:24 π.μ.

Η Hyundai Motor Company παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο i30 Crossover Wagon (CW ) στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Όπως και το αδελφό 5-θυρο hatchback, το i30 CW συνδυάζει την πρακτικότητα με την εκλεπτυσμένη σχεδίαση και είναι στοχευμένο στον καταναλωτή που αναζητά μια διαφορετική πρόταση με αποδεδειγμένη ποιότητα.

Το “i” αντιπροσωπεύει την έμπνευση (inspiration), έναν από τους τρεις πυλώνες της ευρωπαϊκής υπόσχεσης της Hyundai για «Ποιότητα, Αυτοπεποίθηση & Έμπνευση». Επιπροσθέτως το “i” αντιπροσωπεύει την ευφυΐα (intelligence) καθώς και την ακεραιότητα (integrity) στοιχεία που πλέον αναμένουν οι καταναλωτές από τη Hyundai. Σε όλες αυτές τις μορφές το “i” βρίσκεται στον πυρήνα της υπόσχεσης της μάρκας.

Δημιουργικός σχεδιασμός
Το i30 CW ακολουθεί μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία οχημάτων wagon.  Κατασκευάστηκε για να εμπνεύσει μια νέα γενιά καταναλωτών που αναζητά σε ένα όχημα την πρακτικότητα ενός συμβατικού wagon οχήματος με επιπρόσθετα στοιχεία ευελιξίας και στυλ αλλά και  χαρακτηριστικά στοιχεία πολυμορφικών οχημάτων. Το αποτέλεσμα είναι ένας ιδανικός συνδυασμός της πολυχρηστικής ευκολίας ενός Van με την εκλεπτυσμένη κομψότητα ενός wagon.

 

Όπως το 5-θυρο hatchback i30, έτσι και το i30 CW εκφράζει τη νέα σχεδιαστική γραμμή της Hyundai. Στο εξωτερικό του οχήματος, η Hyundai διατήρησε την κομψή εμπρός σχεδίαση, σπορ αλλά όχι επιθετική. Ο σχεδιασμός της τονισμένης εμπρόσθιας διπλής εισαγωγής συνδέεται αρμονικά με το καπό και τις γραμμές της κολώνας Α καθώς οι καθαρά τονισμένες πλαϊνές γραμμές ενοποιούν τις κλασικές αναλογίες του μοντέλου. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομψό και εκλεπτυσμένο σχήμα, που υπογραμμίζει τις επιδόσεις και τις ικανότητες του οχήματος.

Εκλεπτυσμένο εσωτερικό
Στο εσωτερικό του i30 CW, η Hyundai εστίασε στην υψηλή άνεση, τη λειτουργικότητα και τη πρακτικότητα σε πλήρη αρμονία με τον κομψό σχεδιασμό που διαθέτει και η εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου. Η εκλεπτυσμένη σχεδίαση έχει υιοθετηθεί σε κάθε τομέα, συμπεριλαμβανομένων της διαχείρισης του εσωτερικού αέρα, του ευάερου και φωτεινού περιβάλλοντος, της άνεσης των καθισμάτων και της εργονομίας.

Η ευκρίνεια των οργάνων, το τιμόνι με τηλεσκοπική ρύθμιση και ρύθμιση κλίσης, τα μπάκετ καθίσματα που συγκρατούν τους επιβάτες και η βέλτιστη τοποθέτηση του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων αποδεικνύουν ότι το i30 CW είναι αισθητικά οικογενειακό αυτοκίνητο που προσφέρει εξαιρετική οδηγητική ευχαρίστηση. Για ιδιαίτερη ευκρίνεια, έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία LCD για την κεντρική οθόνη πληροφοριών και για την οθόνη που βρίσκεται τοποθετημένη στον πίνακα οργάνων και στις προειδοποιητικές λυχνίες. 


 Οι μεγάλοι αεραγωγοί κατεύθυνσης του αέρα εξασφαλίζουν βέλτιστη διαχείριση του εσωτερικού αέρα. Η εσωτερική επένδυση δύο τόνων, με επεξεργασία μεταλλικού μαλακού χρώματος, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη προσοχή στα υφάσματα και τα υλικά της ταπετσαρίας δημιουργούν ένα κομψό & φρέσκο, ιδιαίτερα "ευρωπαϊκό" εσωτερικό περιβάλλον. Επιπρόσθετα, όπως και στο 5-θυρο hatchback i30 έτσι και στο i30 CW η Hyundai έχει υιοθετήσει μπλε φωτισμό οργάνων και βοηθητικό φωτισμό ελέγχου βασισμένο σε LED στοιχείο που βρίσκεις σε μεγαλύτερης κατηγορίας μοντέλα. Τα πλεονεκτήματα είναι η μικρότερη καταπόνηση και κόπωση των ματιών κάτω από όλες τις συνθήκες φωτισμού, βοηθώντας στη διατήρηση εγρήγορσης και ορατότητας του οδηγού.
Το ιδανικό ολοκληρωμένο εσωτερικό
Με μήκος 4.475 mm, πλάτος 1.775 mm και ύψος 1.520 mm, το i30 CW εκπληρώνει τις προσδοκίες της κατηγορίας C wagon. Επιπρόσθετα το μακρύ μεταξόνιο των 2.700 mm προσφέρει εσωτερική ευρυχωρία ανώτερης κλάσης. Ο επιπλέον χώρος επιτρέπει αυξημένη ελευθερία κίνησης, βέλτιστη τοποθέτηση των καθισμάτων και των οργάνων και αυξημένη άνεση. Στην ίδια σχεδιαστική λογική ο εμπρός και ο πίσω χώρος των ποδιών και των κεφαλιών είναι αρκετά πάνω από τον αποδεκτό μέσο όρο.  O χώρος αποσκευών του i30 CW είναι 425 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στην επάνω θέση. Με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα ο χώρος φόρτωσης αυξάνεται κατά μήκος σε 1,395 λίτρα.

 

 

Εξοπλισμός
Χαρακτηριστικό γνώρισμα της Hyundai αποτελεί η γενναιοδωρία της στον εξοπλισμό των μοντέλων σε όλες τις εκδόσεις και το i30 CW συνεχίζει αυτή την παράδοση. Η γκάμα του βασικού εξοπλισμού του μοντέλου συνδυασμένη με μια πλήρη σειρά πρόσθετου εξοπλισμού, επιτρέπει στους πελάτες του i30 CW  να προσαρμόσουν πλήρως το αυτοκίνητό τους στις επιθυμίες τους.

Κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων
Το i30 διαθέτει δύο κορυφαίους κινητήρες βενζίνης συνδυασμένους με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Στη βασική έκδοση, ο νέος βενζινοκινητήρας από αλουμίνιο τύπου Gamma των 1,6 λίτρων αποδίδει 122 ίππους με ροπή 154 Nm ενώ ο κορυφαίος κινητήρας της γκάμας των 2.0 λίτρων αποδίδει 143 HP με ροπή 186 Nm. Όλοι οι βενζινοκινητήρες έχουν 16 βαλβίδες και τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων εισαγωγής CVVT.

Ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς
Όπως και σε κάθε άλλο Hyundai, η ασφάλεια ήταν ένας κορυφαίος στόχος ανάπτυξης για τη σειρά i30 της Hyundai. Ως εκ τούτου, το i30 CW διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESP) και ABS 4 καναλιών ως ενεργά χαρακτηριστικά γνωρίσματα ασφάλειας.
Όσον αφορά την παθητική ασφάλεια διαθέτει διπλούς αερόσακους εμπρός, πλευρικούς αερόσακους και αερόσακους οροφής, ενεργά προσκέφαλα, προεντατήρες ζωνών ασφαλείας και ηχητική προειδοποίηση για τη ζώνη ασφαλείας. Επίσης, όπως σε κάθε όχημα Hyundai, τα χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας στηρίζονται πλήρως σε μια δομή ασφάλειας. Αυτή περιλαμβάνει ζώνες παραμόρφωσης, κλωβό ασφαλείας επιβατών και τεχνολογία κατανομής φορτίων τριών δρόμων. Περαιτέρω ακαμψία έχει επιτευχθεί με ενισχυμένες κολώνες Α, ενισχυμένο χώρισμα του κινητήρα, μπροστινά και πλευρικά ράμφη καθώς και ενισχυμένες κολώνες B και C.

Το μοντέλο αναμένεται στη χώρα μας μέσα στο 2007.

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Hyundai i30 Crossover Wagon


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα