fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Από την Απόδοση στη Γνήσια Οδηγική Απόλαυση

1 Οκτωβρίου 2007 | 07:17 π.μ.

Η νέα BMW Σειρά 1 Coupe εστιάζεται κυρίως σε ένα χαρακτηριστικό:
τη γνήσια οδηγική απόλαυση. Πραγματικά, αυτό το μικρομεσαίο δίθυρο μοντέλο με τη μυώδη αισθητική αναβαθμίζει και επεκτείνει την πολύ επιτυχημένη BMW Σειρά 1 περισσότερο από ποτέ.


Διαθέτοντας ισχυρούς βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, ευέλικτη συμπεριφορά και μία τολμηρή δυναμική σχεδίαση, αυτό το νέο μοντέλο υψηλών επιδόσεων προσκαλεί τους ενθουσιώδεις οδηγούς να απολαύσουν σπορ στιγμές στις καθημερινές οδικές μετακινήσεις τους. Σχεδιασμένο σαν όχημα 2+2 με χώρο αποσκευών ανεξάρτητο από την καμπίνα επιβατών και με διαιρούμενη πλάτη πίσω καθίσματος 60 : 40 στάνταρ, η BMW Σειρά 1 Coupι διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο συνολικής λειτουργικής και πρακτικής αξίας από την πρώτη στιγμή.
Η έμφαση σ’ αυτό το μοντέλο δίδεται σαφώς στη Γνήσια Οδηγική Απόλαυση στυλ BMW. Γιατί η BMW Σειρά 1 Coupι αποδεικνύει το είδος της οδηγικής απόλαυσης που μπορείτε να βιώσετε σε ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο όταν συνδυάζεται με έξοχη απόδοση. Η συνεχώς διαθέσιμη πλούσια ισχύς της υπερτροφοδοτούμενης μονάδας, η οποία έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές σε δύο διαφορετικές κατηγορίες και κατάκτηση του τίτλου του Κινητήρα της Χρονιάς 2007 αντιπροσωπεύει τη γνήσια οδηγική απόλαυση που χαρακτηρίζει τη BMW από κάθε άποψη.

BMW Σειρά 1 Coupe

Συνεχίζοντας το δρόμο που άνοιξε η BMW 02 με μέγιστη απόδοση και ευελιξία.
Λανσάροντας τη BMW Σειρά 1 που τώρα διατίθεται σαν τρίθυρο και πεντάθυρο hatchback, η BMW ολοκληρώνει με επιτυχία την γκάμα μοντέλων της στη μικρότερη για τη μάρκα κατηγορία, στην οποία εισήγαγε το πρώτο και μέχρι στιγμής μοναδικό πισωκίνητο μοντέλο σ’ αυτό το τμήμα της αγοράς.


Τώρα η BMW Σειρά 1 Coupι προσφέρει ακόμα πιο σαφή και αποκλειστικά διαπιστευτήρια σπορ επιδόσεων μέσω της έξοχης ευελιξίας και συμπεριφοράς σε όλες τις συνθήκες. Τα πλεονεκτήματα των συμπαγών διαστάσεων και του χαμηλού βάρους χρησιμοποιούνται εδώ με συνέπεια για τη βελτιστοποίηση της δυναμικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου, η οποία στο νέο μοντέλο συνδυάζεται με μέγιστη απόδοση.
Η σχεδίαση του αυτοκινήτου διαμορφώθηκε από δυναμικές αναλογίες με κοντό πρόβολο μπροστά, μία εντυπωσιακή μεσαία γραμμή, ένα μακρύ καπό και μακρύ μεταξόνιο – στιλιστικά χαρακτηριστικά τα οποία, σε σύγχρονη εκδοχή, χαρίζουν επίσης στη BMW Σειρά 1 Coupι μοναδική εμφάνιση και φινέτσα.

Σχεδίαση εξωτερικού: σαφής διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό.
Η νέα BMW Σειρά 1 Coupι δίνει στη γνώριμη σχεδιαστική γλώσσα αυτού του μοντέλου μία νέα, ακόμα πιο ξεχωριστή διάσταση. Οι σπορ αναλογίες του αυτοκινήτου σηματοδοτούν μία μοναδική εμφάνιση στη μικρομεσαία κατηγορία, με το μακρύ εμπρός άκρο, την καμπίνα επιβατών – ή greenhouse, όπως λέγεται μερικές φορές – τραβηγμένη προς τα πίσω, και το κοντό πίσω τμήμα να αποτελούν σαφή στοιχεία διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό.
Αυτή η πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση είναι σαφής έκφραση μιας μοναδικής φιλοσοφίας, καθώς η εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου με δυναμικές επιφάνειες, ανάγλυφους θόλους τροχών, και μακριές, χωρίς πλαίσια πόρτες συνθέτουν μία πειστική εικόνα της πίσω κίνησης που είναι αποκλειστική σ’ αυτή την κατηγορία.

Σχεδιαστικά χαρακτηριστικά αντιπροσωπευτικά της BMW Σειράς 1 μπροστά.
Φυσιογνωμικά, η νέα Coupι ξεχωρίζει σαν μέλος της BMW Σειράς 1: Η αισθητική της μάσκας με το εντυπωσιακό χρωμιωμένο πλαίσιο και τους προβολείς, είναι ίδια σε όλα τα μοντέλα. Οι προαιρετικοί στρογγυλοί προβολείς bi-xenon, από την άλλη, μαζί με τα στρογγυλά πλαίσια - δακτυλίους που εκτελούν χρέη φώτων ημέρας, χαρίζουν στο Coupι την ταυτότητα BMW.

Στιβαρό αμάξωμα και καμπίνα με ανάλαφρη εμφάνιση.
Η σπορ σιλουέτα της νέας BMW Σειράς 1 Coupι διαμορφώνεται μέσα από εντυπωσιακές και δυναμικές γραμμές. Η μεσαία γραμμή κάτω από τα παράθυρα, για παράδειγμα, είναι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο στο προφίλ. Τα ανάγλυφα μαρσπιέ τονίζουν τις κοίλες και κυρτές επιφάνειες των πλαϊνών πάνελ, ενώ αυτές οι ισχυρές καμπύλες μαζί με τους μυώδεις, προεξέχοντες θόλους των τροχών, υπογραμμίζουν το σπορ χαρακτήρα και τις επιδόσεις της BMW Σειράς 1 Coupι. 

Απαλές καμπύλες και οριζόντια σχήματα μέσα στο αυτοκίνητο.
Το εσωτερικό της BMW Σειράς 1 αποπνέει μία αίσθηση στιβαρότητας και κύρους. Δυναμικά οριζόντια στοιχεία δημιουργούν μία συμμετρική σύνδεση μεταξύ εμπρός και πίσω τμήματος, ενώ το εσωτερικό που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερις επιβάτες χαρίζει στο όχημα ένα πρότυπο ποιότητας και φινέτσας που συνήθως συναντάμε σε υψηλότερες κατηγορίες της αγοράς.

Τέσσερα καθίσματα και πολλές επιλογές για προσαρμογή.
Η BMW Σειρά 1 Coupι κυκλοφορεί στάνταρ με δύο ατομικά καθίσματα πίσω, προσφέροντας στους επιβάτες του αυτοκινήτου ένα υψηλό επίπεδο οδηγικής άνεσης. Τα υποβραχιόνια και τα υφασμάτινα ή δερμάτινα ένθετα στα πλαϊνά πάνελ συνεχίζουν την αισθητική και σχεδίαση των επενδύσεων θυρών, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος ανάμεσα στα δύο καθίσματα είναι κατάλληλος για όλα τα μικροαντικείμενα της καθημερινότητας.


Τεχνολογία Twin Turbo για πραγματική ενέργεια στη BMW 135i Coupι.
Κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι η BMW 135i Coupι που αντλεί ισχύ από τον πρώτο στον κόσμο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που υιοθετεί τεχνολογία Twin Turbo, Ψεκασμό Υψηλής Ακρίβειας - High Precision Injection, και αλουμινένιο στροφαλοθάλαμο. Ο ισχυρότερος κινητήρας στην πλούσια γκάμα εξακύλινδρων σε σειρά μονάδων της BMW διατίθεται τώρα στη νέα Σειρά 1 Coupι.

Όλη η ισχύς ενός πολύ μεγαλύτερου, ατμοσφαιρικού κινητήρα.
Δύο υπερσυμπιεστές, με τον καθένα να παρέχει συμπιεσμένο αέρα για τρεις κυλίνδρους, διασφαλίζουν ένα πρότυπο απόκρισης πρωτοφανές για υπερτροφοδοτούμενη μονάδα.
Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των σχετικά μικρών υπερσυμπιεστών είναι μεταξύ άλλων, η χαμηλή ροπή αδρανείας, για την αποφυγή της υστέρησης τούρμπο – ο χρόνος που συνήθως περνά μέχρις ότου ο υπερσυμπιεστής ανεβάσει πίεση – χαρακτηριστικό γνώριμα ενός συμβατικού υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα.

Ψεκασμός Υψηλής Ακρίβειας - High Precision Injection για οικονομία καυσίμου μέχρι 10%.
Ο Ψεκασμός Υψηλής Ακρίβειας - High Precision Injection είναι η βασική λειτουργία του εξαιρετικά οικονομικού κινητήρα: Επωφελούμενη από τη δεύτερη γενιά άμεσου ψεκασμού βενζίνης, η μονάδα Twin Turbo παράγει περισσότερη ισχύ χωρίς αύξηση της κατανάλωσης και χωρίς να υπονομεύονται τα δυναμικά χαρακτηριστικά.  

Υψηλό πρότυπο ασφαλείας που ξεπερνά τις διεθνείς απαιτήσεις.
Η φιλοσοφία ασφαλείας της BMW Σειράς 1 Coupι βασίζεται πρωτίστως στο στιβαρό και ανθεκτικό αμάξωμα όλων των μοντέλων της σειράς. Χάρη στη χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής, στην ειδική δομή του αμαξώματος και στα αποκλειστικά στοιχεία παραμόρφωσης, το Coupι πληροί όλα τα διεθνή πρότυπα και ικανοποιεί τις απαιτήσεις των τεστ για την προστασία των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Έξι αερόσακοι προσφέρονται στάνταρ στη νέα BMW Σειρά 1 Coupι για άριστη προστασία όλων των επιβαινόντων. Όλα τα καθίσματα φέρουν ζώνες ασφαλείας τριών σημείων και προσκέφαλα, με τις εμπρός ζώνες να εδράζονται στα πλαίσια των καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού, ώστε ο ιμάντας να διατηρείται σε άριστη θέση γύρω από τους γοφούς του οδηγού ανεξάρτητα από το ύψος του καθίσματος. 
Με τα πεντάλ να μετατοπίζονται αυτόματα προς τα πίσω και με την προκαθορισμένη παραμόρφωση του υποπόδιου σε μία μετωπική σύγκρουση, ο κίνδυνος τραυματισμού των ποδιών του οδηγού περιορίζεται στο ελάχιστο.

Ανώτερα πρότυπα και στον τομέα του εξοπλισμού.
Στοιχεία εξοπλισμού που μέχρι τώρα συνόδευαν κυρίως αυτοκίνητα ανώτερων κατηγοριών υπογραμμίζουν το κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας της BMW Σειράς 1 Coupι. Φώτα bi-xenon και Προσαρμοζόμενοι Προβολείς (Adaptive Headlights) σε συνδυασμό με Φώτα Στροφών (Bending Lights) κάνουν την οδήγηση στο σκοτάδι ασφαλέστερη από ποτέ.
Η λειτουργία φώτων ημέρας μέσω των δύο φωτοδακτυλίων σε κάθε μονάδα προβολέα – τυπικό χαρακτηριστικό BMW - βελτιώνει την ορατότητα σε συνθήκες φτωχού φωτισμού. Οι οδηγοί που ακολουθούν προειδοποιούνται όταν μία BMW Σειρά 1 Coupι πραγματοποιεί φρενάρισμα επείγουσας ανάγκης, καθώς φώτα στοπ δύο σταδίων με λυχνίες LED προσφέρονται στάνταρ. Τέλος, τα πίσω καθίσματα προσφέρονται στάνταρ με βάσεις παιδικών καθισμάτων ISOFIX.
Καθώς ένα σύγχρονος diesel της BMW δεν διαφέρει πλέον από ένα βενζινοκινητήρα σε ιπποδύναμη και αθόρυβη λειτουργία, υπάρχει κίνδυνος για τον οδηγό – κυρίως όταν οδηγεί ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο – να ανεφοδιαστεί με λάθος καύσιμο. Ακριβώς γι’ αυτό, η BMW 120d Coupι και η BMW 123d Coupι αποτρέπουν τέτοια λάθη μέσω ενός ειδικού μηχανισμού στο στόμιο πλήρωσης του ρεζερβουάρ, ώστε να μπορεί να εισαχθεί μόνο η αντλία diesel με τη μεγαλύτερη διάμετρο.  

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Από την Απόδοση στη Γνήσια Οδηγική Απόλαυση


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα