fe-mail.gr

Fe-mail.gr

 

Ο Placido Domingo θα οδηγήσει τη BMW Hydrogen 7

15 Οκτωβρίου 2007 | 07:47 π.μ.

Ο παγκοσμίως διάσημος τενόρος της όπερας Placido Domingo παραλαμβάνει τώρα τα κλειδιά μιας BMW Hydrogen 7 – του πρώτου υδρογονοκίνητου πολυτελούς sedan – για καθημερινή χρήση, σύμφωνα με ανακοίνωση της BMW.

 

Ο Domingo, που θεωρείται ευρέως ως ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης της όπερας στην εποχή μας, έρχεται να πλαισιώσει αρκετές ακόμα εξέχουσες προσωπικότητες από τον κόσμο του θεάματος, της κυβέρνησης, του περιβάλλοντος, κ.λ.π.,  ως το επόμενο άτομο που θα οδηγήσει μία BMW Hydrogen 7 στους Αμερικανικούς δρόμους, στο πλαίσιο του Πρωτοποριακού Προγράμματος της BMW Hydrogen 7.

Αυτό σχεδιάστηκε για να βοηθήσει την εταιρία στην αποστολή της να διευρύνει την υποστήριξη του υδρογόνου ως μιας βιώσιμης εναλλακτικής λύσης έναντι των ορυκτών καυσίμων. 

O Placido Domingo

«Είναι τιμή για μένα να συμμετέχω σ’ αυτή την πρωτοβουλία της BMW που στόχο έχει να διδάξει, να ενημερώσει και, τέλος, να επηρεάσει τον τρόπο που εμείς, ως κοινωνία, αντιμετωπίζουμε την εναλλακτική ενέργεια και την υγεία του πλανήτη μας» δήλωσε ο Domingo. «Έχοντας λάβει μέρος σε πολυάριθμες διοργανώσεις ανακούφισης πληγέντων από φυσικές καταστροφές, έμαθα από πρώτο χέρι τις έντονες επιπτώσεις που μπορούν να έχουν οι  περιβαλλοντικές και κλιματικές αλλαγές στην ανθρωπότητα. Πιστεύω ότι είναι καθήκον όλων μας, σ’ αυτό τον πλανήτη να μάθουμε, να συμμετάσχουμε στη μάχη, να αποδεχτούμε την αλλαγή και να αποτελέσουμε μέρος της λύσης».

Πέρα από την πλούσια καριέρα του στο χώρο της όπερας, ο Placido Domingo είναι ένας αφοσιωμένος ‘συνήγορος του πολίτη’, έχοντας συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια μέσα από ειδικές συναυλίας φιλανθρωπικού σκοπού, όπως για τα θύματα του σεισμού στο Μεξικό του 1985, για το AIDS και άλλα. Έχει γίνει ένας από τους πιο διακεκριμένους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες στον κόσμο σήμερα. Έχει τιμηθεί με τις διακρίσεις Kennedy Center Honoree, Commander of France's Legion of Honor, Honorary Knighthood of the British Empire, αλλά και με τη μέγιστη διάκριση των ΗΠΑ, Medal of Freedom.

Λειτουργώντας στο πρόγραμμα του υδρογόνου, η BMW Hydrogen 7 δεν εκπέμπει τίποτα περισσότερο από υδρατμούς, αντιπροσωπεύοντας ένα σημαντικό βήμα στη μείωση των βλαβερών εκπομπών CO2. Δεν πρόκειται για πρωτότυπο αυτοκίνητο αλλά για μοντέλο παραγωγής, που έχει ολοκληρώσει με επιτυχία ολόκληρη τη Διαδικασία Προϊοντικής Εξέλιξης. Ενώ η BMW Hydrogen 7 δεν προορίζεται για πώληση, εν τούτοις θεωρείται ορόσημο στην εξέλιξη του υδρογόνου ως βιώσιμου καυσίμου στα ατομικά μέσα μεταφοράς.

Εκμεταλλευόμενη τη δύναμη και την επιρροή προσωπικοτήτων που, όπως ο Placido Domingo, είναι ηγέτες στο χώρο τους, η BMW ελπίζει να συνεχίσει να κερδίζει υποστήριξη για τα υδρογονοκίνητα οχήματα μεσοπρόθεσμα και να υποκινεί τη ζήτηση για μία βιώσιμη υποδομή υδρογόνου μακροπρόθεσμα. 

Άνθρωποι του θεάματος, πολιτικοί, κορυφαίοι επιχειρηματίες και πολλοί ακόμα, έχουν επιλέξει μία BMW Hydrogen 7 σαν ένα όχημα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, μεταξύ των οποίων οι Brad Pitt και Angelina Jolie στην πρεμιέρα του "Ocean's 13" στο Hollywood. Ο Πρόεδρος της Fox Entertainment, Peter Liguori στο FOX All-Star Party στη Santa Monica. Ο Richard Gere και η Sharon Stone στο Γκαλά ‘Σινεμά για την Ειρήνη’ - Cinema for Peace Gala στο Βερολίνο. Και ο παραγωγός του "An Inconvenient Truth", Davis Guggenheim (Oscar? για το καλύτερο Ντοκιμαντέρ) και ο νικητής του Oscar? Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, σκηνοθέτης Florian Henckel von Donnersmarck στα Βραβεία της Ακαδημίας 2007, μεταξύ των άλλων. Το όχημα έχει επίσης προκαλέσει αίσθηση σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς σημαντικές μορφές της διεθνούς σκηνής, όπως ο Michael Glos, Γερμανός Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας, και ο Gόnter Verheugen, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η διάσημη σοπράνο Anna Netrebko και αρκετοί ακόμα έχουν διανύσει πάνω από 1.3 εκατομμύρια μίλια σε όλο τον κόσμο.

 

icon Προσθήκη Σχόλιου

Ο Placido Domingo θα οδηγήσει τη BMW Hydrogen 7


Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία που σημειώνονται με *

Τίτλος:*


E-mail:
Θα χρησιμοποιήσουμε το email σας για να σας ενημερώσουμε για ενδεχόμενες απαντήσεις στα σχόλια σας.


Σχόλιο:*


This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Γράψτε τους 3 χαρακτήρες που βλέπετε στο πλαίσιο.
Return to category

Σχόλια

Attention Παρακαλούμε τα σχόλια σας να είναι κόσμια και να μην περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο.

 
Τελευταία άρθρα